Mitt i naturen - Emma Graaf | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Emma Graaf


Välkommen till min blogg och kul att du hittat hit! Här kan du läsa om mig, Sveriges gladaste triathlet. SM-guld långdistans 2013, SM-silver 2012 och 2014. Bor och tränar i skogen utanför Ludvika i Dalarna. Har sysslat med konstsim på elitnivå fram till 2002. Började med triathlon 2009. Läs mer om mig på www.emmagraaf.com

Mitt i naturen

5 mar 2018
av: Emma Graaf

Jag och Simon bor i Norhyttan (uttalas Norhyttan; inte Norrhyttan eller Norshyttan för det är helt andra platser(!)). Det ligger ca 3 mil utanför Ludvika, ca 5 mil från Borlänge. Vi har bott här även tidigare, innan vi flyttade till Falun och provade på livet i den staden. Passade oss inte. När vi flyttade tillbaka hit hade vi någon slags idiotisk idé om att köpa hus eller lägenhet inne i Ludvika. Det vill vi inte längre. Vi har landat. Och landet är precis där vi vill bo. Det här är paradiset på jorden tycker vi, vilket kanske är konstigt enligt andra. Faktum är att vi är mer sociala med människor nu än när vi bodde i stan. Faktum är att det kändes ganska ensamt att bo i Falun, ironiskt va? Här på gården är det nästan alltid folk som kommer förbi och hälsar på, och vi hälsar på andra också för den delen.

Förra veckan, när det var en sådär gnistrande, strålande vinterdag fick jag ett sms av min släkting som jobbar på Länsstyrelsen. De skulle ut och märka varg och hade sambandscentralen här på gården. Tyvärr jobbade jag såklart när detta spektakel skedde men fått berättat att det både var en och sjuttioelva skotrar här för att spana på vargflocken OCH det landade en helikopter precis utanför fönstret. Inte nog med det, hela SVTs Mitt i Naturen-gäng var här med Anders Lundin, för att följa hela arrangemanget. Trist, tyckte jag och Simon, att vi missade att se både helikopter, Anders Lundin och vargmärkningsgänget. -Äsch, sa pappa, det är inte första gången det landar en helikopter på gården, det är 8 eller 9:e gången! :)

Veckan har träningsmässigt varit tung. Har haft något skit i kroppen som gjort att kroppen och knoppen gått på sparlåga. Har dessutom vaknat med stick i halsen varje morgon utom i lördag och söndags. Jag har fått satsa lite mer på rekreation istället för prestationsinriktad träning. Bytt intensiva pass till lågintensiva och mer styrka istället för puls. I onsdags kväll körde jag och Simon ett episkt månskenspass på sjön Noren. kvällen till ära på skejtlaggen och fina skidspår som vår kära byfåne Göte sliter med för att hålla i toppskick. Det är guld värt. Vi kan ta på oss skidorna nedanför trappen på vårt hus och skida ner till isen, till spåret. Även det gick segt men jag njöt i fulla drag av att vara ute med endast månen som ljuskälla. Spännande var det också för vart jag än tittade in i skogen så såg jag den där flocken med vargar springa jämte mig.

Mer vila och bara ett par promenader med jycken i skogen tror jag har gjort susen. Det är som balsam för själen. Hur som helst så är det fantastisk att bo mitt i naturen när kroppen inte är sig lik. Hoppas på att träningsvecka 10 kommer med mer kraft och ork!

Mamma och Anders Lundin. En helt vanlig dag i Norhyttan:).

Promenad på sjön blir man alltid glad av!Följ oss

Loppkalendern

22 sep
Uppsala
22 sep
Umeå
23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken