Mallorca! - Emma Graaf | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Emma Graaf


Välkommen till min blogg och kul att du hittat hit! Här kan du läsa om mig, Sveriges gladaste triathlet. SM-guld långdistans 2013, SM-silver 2012 och 2014. Bor och tränar i skogen utanför Ludvika i Dalarna. Har sysslat med konstsim på elitnivå fram till 2002. Började med triathlon 2009. Läs mer om mig på www.emmagraaf.com

Mallorca!

9 apr 2018
av: Emma Graaf

Äntligen är jag här på Mallis igen. Sedan 2012 har jag varje vår lagt träningsläger här och det börjar kännas riktigt hemma. Andra ställen kan man kanske tröttna på att vara på, men jag tröttnar inte på att vara på läger här. Jag, Sara Penton och Mikaela Persson bor tillsammans i Port´d Alcudia i ett litet hotellrum. Vi satsar alla tre på vår idrott men vi har lite olika inriktning. Mickis tävlar halv ironman och olympisk och har flera SM-medaljer i de distanserna, Sara satsar allt på cyklingen och har SM-guld i linje och tävlar i det danska proffslaget Team Virtu Cycling. Jag satsar ju på ironman-distansen men tillsammans fungerar det väldigt bra att träna. Det är fantastiskt kul att vara tre tjejer med mål i livet inom idrotten och som kan peppa varandra i träning och vardag. Jag har saknat likasinnade personer att hänga med i både Falun och Ludvika och därför är det extra kul att åka på läger och kunna andas triathlon och elitträning 24-7. Det är dessutom sol, vilket gör en glad!

Det är bara 2:a dagen vi är här men jag känner mig redan nedvarvad och inne i träningsläger-lunken och då har jag ändå 12 dagar kvar här. Ska bli kul att se vart den extra träningsvolymen och vilan gör med min form. För formen har inte varit den bästa på sistone. Jag har nämligen haft en släng av influensa och tränat väldigt knapphändigt hela mars månad. jag har dessutom någon slags bristning/överbelastning i hamstrings vilket gör att jag inte kan ta i på löpningen. Antagligen kommer det från att jag kört på snö och is hela vintern och tagit små korta steg och nu när det börjar bli asfalt och man helt plötsligt kan trycka på, på  ett helt annat sätt, har det blivit för mkt för min baksida (speciellt eftersom jag körde korta hårda intervaller efter jag kom tillbaka från sjukdom). Men springa långsamt går bra!

På grund av detta har jag beslutat att inte tävla i Portugal 18-19 maj. Beroende på hur det känns efter lägret kanske jag ändå åker någon annanstans och tävlar....men vi får se.

Nu ska jag mest njuta av att kunna träna ute i rätt sport med bra underlag utan att frysa ihjäl!

Morgonsimning i den kommunala simhallen inne i Alcudia. Utomhus är förstås bättre men vi har dessvärre inte tillgång till någon utomhuspool och morgonarna är fortfarande rätt kyliga. Hoppas på att simma i havet nästa vecka!

Långlöp längs havet och runt sjöarna med en fantastisk inramning från bergen. Livets liv.

Vänner på rullpass:)

Däremellan blir det förstklassig återhämtning;)Följ oss

Loppkalendern

24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
28 jul
Åre
29 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken