Nu och då - Emelie Forsberg | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Emelie Forsberg


Biologstuderande, fjällälskande skidfantast men främst av allt hängiven terränglöperska som älskar att ta sig fram till fots! Jag bor i Tromsö, som är en lekpark fylld av magiska fjäll och vidder långt norr om polcirkeln. Här skrivs det om löpning, fjällturer och annat fint som gör livet gott att leva.

SPONSORER

Mest lästa


Nu och då

13 maj 2012
av: Emelie Forsberg

I går var jag och en massa andra glada trail- gillande människor och sprang 21 km 430 höjdmeter i Norrköping. En del sprang 10 km och andra sprang 5 km.

Banan var superfin. Tänk vad städer kan luska fram! Myrmarker, långa branta uppförsbackar, skrevor som man nästan måste klättra upp, skogar och en massa härligt folk! Jag är så glad att jag får vara med och uppleva och springa på alla dessa ställen! Allt har sin charm.

Min teamkamrat Andreas tog hem segern. Han är helt otrolig. Han är i en klass för sig!

Nåväl. Förra året så var jag 5 minuter efter honom på milen i tralltouren i Sundsvall. 6 minuter efter i Åre. Så igår tänkte jag att jag borde kunna vara runt 10-15 minuter efter på 21 km. Jag går som vanligt ut hårt! Jag blir så girad :) men hade i förväg bestämt att jag skulle ta det lugnt, kosa mig. Jag ska ju till Spanien och springa en bergsmaraton om några dagar! Jag hittade en bra rygg som jag bestämde mig för att följa. Sagt och gjort. Det var skönt, behagligt och alldeles perfekt lagom genomkörare.

Andreas vann H 21 på 1.25 och jag kom 14 minuter efter. Hann dock inte prata med honom hur han kände sig, om han tog det lika "lugnt" som jag eller om han körde på. Det känns som en okej start på trailtouren för min del ivarjefall. Nästa lopp ska jag satsa på att vara 12 minuter bak. ( på 21 km!) 

Mina lagkamrater Petra Kindlund: http://lopningforalla.se/index.php/bloggar/varabloggare/loparsnack-och-naringsrikt-med-petra

och Jonathan Thoresson: www.jonatanthoresson.se gjorde också fina tävlingar, Petra med en vinst på 10 km och Jonatan sprang på en bra tid trots vila och dåligt kaffe. Kaffe är mycket viktigt. Faktiskt.

Kos med jordgubbar och sol i Uppsala. Imorgon är jag hemma igen och jag är riktigt sugen på ett hårt träningspass! För benen är fräscha! Till skillnad från efter springcrossen, där var jag helt slut i dem. 

Ha det underbart folkens!
Följ oss

Loppkalendern

22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
25 aug
Gällivare
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken