Emelie Forsberg | Runner's World
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Emelie Forsberg

God morgon!

Testar.

Ha en fin dag!

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2014-10-08 09:14


Annons

Dags att sluta blogga?

För nästan exakt två år sedan började jag blogga hos RW! Jag har gått tillbaks i tiden och läst igenom en del av mina inlägg, det är nästan som en dagbok!

Jag har skrivit om det mesta, men mest såklart löpning och vackra turer. Det har gått ifrån att jag var nybliven medlem i det svenska salomon laget till att vara en av de få i det internationella salomon laget.  Jag har skrivit om allt ifrån små korta turer i Höga Kusten, löpning i Jutenheimen, hårda pass (dock inte så många då eftersom jag är så dålig på att göra dem..;)) till min första långlöpning jag gjorde i Umeå.

Ja alltifrån skidåkning till mat och bakverk. Allt sådant jag gillar och försöker att ha i min vardag helt enkelt.

För drygt ett år sedan gjorde jag en egen hemsida där jag bloggade lite på engelska. Lite färre inlägg men mer övergripande inlägg. Inte inlägg om min frukost eller om ett dåligt pass eller så. Fastän jag gillar att skriva om sådana små ting också. Det är ju det som gör kakan hel!

 Nu funderar jag på om det är dags att göra en egen sektion på min hemsida för en svensk blogg där jag fortsätter skriva både om de vardagliga småbitarna och större tankar. Och då kanske avsluta min blogg här på RW. Trots att den betyder så mycket! För att kanske det blir ett bättre resultat med bara en blogg. 

Jag kommer ju såklart finnas kvar som krönikör i RW tidningen!

 Vad tycker ni?

Har ni kikat in på min hemsida?

Skriv ut Permalink Kommentarer (8)

2014-10-07 15:45


Vertikal löpning

Det jag kan sakna med att bo härnere är den "platta" löpningen hemma i höga kusten. Eller för all del i de svenska fjällen. Den slags löpning där man faktikst kan springa på, trots att dte är en uppförsbacke eller ett fjäll. Inte för att klaga, men ibland kan jag bli så trött på att behöva gå upp för fjällen här nere.. Men det är väl för att jag är för svag helt enkelt!

Det senaste veckorna har jag haft som tanke att träna på ganska bra, men jag har vilat och klättrat i berg. För att ändå behålla formen någorlunda på topp har jag sprungit vertikala kilometrar på helgerna. Det är faktiskt himla kul. Det finns alltid någon att springa och det är alltid en massa folk!

Nästa helg är det Limone skyarce på lördag och vertikala km på fredagen.

Ha en fin söndag!

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2014-10-05 09:03


Lågsäsong och Mountaineering

Jag vet inte riktigt hur jag ska översätta mountaineering till svenska- fjällbestigning antar jag men det känns som att det ordet inte innehåller lika mycket som det engelska. Nåväl.

Just nu känns det lite som lågsäsong, jag har 3 kortare tävlingar kvar och sedan bär det av emot Himalaya!

I denna lågsäsong så passar jag på att ta ig ut till högre berg för att träna på is, mix och snö. Antalet toppar att klättra blir så många fler när man kan hanetra all slags terräng!

Hej så länge.

Skriv ut Permalink Kommentarer (3)

2014-09-23 19:41


Skyrunning world series

I helgen sprang jag den sista tävlingen, The Rut i skyrunning world series ultra distans i Montana.

Tävlingen var ganska europeisk för att vara i USA, dvs mer teknisk, stenskravel och spännande ryggar att springa på. Men de 15 första och de 15 sista km av de sammanlagda 50 km var väldigt lättsprungna.

Efter Kima och tromsö har jag varit supertrött, mina ben har vart som betong. Jag tror att jag inte riktigt återhämtade mig efer kima utan började markera tävlingen i tromsö 12 om dagen istället..

Och med den ban profil som var på the rut så hade jag inga stora förväntningar. Jag startade med Anna Frost och första uppförsbacken var bara 450 meter, efter det kom platten. Jag tyckte det kändes så lätt så jag lämnade henne, med en tro om att jag hade Ellie Greenwood framför mig. Men det hade jag inte, så jag fortsatte i mitt egna tempo på platten. När de tekniska partierbna kom hörde jag att jag var 9 minuter före de andra damerna, och innan de sista 15 km av "platt" stig hade jag 12 minuter. 

Trots att jag slackade av lite på slutet så vann jag! De sista kilometrarna fick jag dessutom sällskap av Philipp Reiter min lagkamrat. Det var fint då jag inte alls hade motivationen till att springa snabbt på den platta stigen till mål!

I och med det så vann jag hela serien!

Hej så länge.

Skriv ut Permalink Kommentarer (9)

2014-09-15 00:14< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Emelie Forsberg


Biologstuderande, fjällälskande skidfantast men främst av allt hängiven terränglöperska som älskar att ta sig fram till fots! Jag bor i Tromsö, som är en lekpark fylld av magiska fjäll och vidder långt norr om polcirkeln. Här skrivs det om löpning, fjällturer och annat fint som gör livet gott att leva.

SPONSORERMest lästa
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Sök på runnersworld.se


Få vårt nyhetsbrev!


Annonser