Emelie Forsberg | Runner's World
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Emelie Forsberg

Tips på inspirerande bloggar?

Har ni det så får ni gärna tipsa mig!

Gärna löpning, träning och annat som gör livet gott att leva :)

Ha en fin dag, jag började min med en vertikal km och då kan ju dagen inte bli annat än fin!

Skriv ut Permalink Kommentarer (16)

2014-04-22 11:24


Annons

Yes!

I starten av förra veckan tog jag några dagar av vila. Inte helvila men 3 lugna dagar till fjälls. Vilade sinnnet. Gick sakta, tänkte inte på att förbereda en endaste tävling. Det var semester. 

I torsdags åkte jag ned till chamonix för att förbereda sommarens första tävling som går av stapeln den 10 maj. Transvulcania 74 km, 4000 höjdmeter. 

Jag vaknade upp i fredags och skulle så klart ut och springa. Min tredje dag av löpning denna vår. När man inte är i den formen man önskar så är det alltid svårare att ta sig ut. Så var det. jag visste att jag inte skulle känna mig som en löpare. Mern som en skidåkare som försöker att röra sig som en löpare. Det känns lite tungt och klumpigt. Man har motorn men inte så mycket mer.

I lördags vaknade jag med stumma vader och skulle ut och springa med bästaste Anna . Det var en solig dag och då känns det ju mycket lättare att ta sig ut. Vi sprang och sprang och det var en bättre känsla än den jag hade i fredags men fortfarande så var det tungt. Jag låg bakom anna hela tiden, och om jag inte hade sett hennes fötter röra sig så hade jag nog stannat och pausat flera gånger. Det blev det längsta passet för iår. 

Igår vaknade jag upp till sol och ben som kändes helt ok. Lite märkligt med tanke på att jag sprungit mer än jag gjort sedan i december på bara 2 dagar! Nåväl. Medans jag drack mitt morgon kaffe så tittade solen fram. Jga stack ut och turen blev runt 5 timmar! Benen kändes lättare och många stunder kände jag mig faktiskt som den löpare jag egentligen är.

Det var så underbart! Man måste bara ta sig över den där barriären. Att inte ge upp modet för dagen kommer när man känner sig hemma i att springa.

Happy days!

Altid skönt att uppleva att det faktiskt går. Om man inte ger upp.

Ha en fin måndag. Jag ska ut i regnet och springa!

Hej så länge!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-04-21 08:44


Den där andra växeln

som är bra att ha på tävlingar när man ska dra ifrån. När man är trött men det ändå finns mer att ge. Den hade jag inte den senaste veckan, och inte heller på säsongens sista tävlingar.

Världs cupen här i Tromsö gick av stapeln i lördags. Det var mulnigt men annars bra före för en tävling. Snön var bättre än den brukar vara på denna tävling. Jag låg 3-5 mest hela tiden men när det började närma sig de sista 300 höjdmeterna så kunde jag inte växla upp. Inte för att jag var tröttare än vanligt, det vara bara det att sinnet  var inte riktigt med.

För mig är det bland det viktigaste att vara fräsch i. Att vilja göra någonting. Att vilja trötta ut sig, att vilja gå om, att vilja komma på podium.

Men just i helgen hade jag det inte i mig. Inte i söndags heller på sprinten. Jag var ok, men inte så mycket mer. Ingen känsla. Inget driv.

Så jag tror att det är dags för en vila. Innan jag börjar ladda inför sommaren. jag har ju som tänkt det ändå men just i helgen blev det ganska tydligt att det var dags!

Inför sommaren behöver jag vara klar i sinnet! 

Ciaoo!

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2014-04-14 18:25


Hejda mig!

Hemma i lyngen vaknade jag upp till ännu en strålande dag. Det är kallsnö och orörd snö på topparna och jag måste hejda mig för att inte ta på mig skidorna och sticka ut på en lång dag i bergen!

När jag jobbade eller studerade på heltid och endast hade löpning och skidåkning som hobby behövde jag aldrig tänka på att hejda mig. Jag hade nästan lika många träningstimmar då som nu. Skillnaden är ju bara att nu måste jag ha krafter till alla de tävlingar jag vill springa. Ja skillanden är att nu kan jag inte tära på krafterna och bygga upp den senare. Nu måste den finnas hela tiden!

Ibland kan jag bli lite halvt frustrerad när mitt sunda förnuft (eller är det mitt sunda förnuft egentligen!?) säger åt mig att stanna hemma. Att göra en kortare träningsrunda med fokus på ditten eller datten istället för att upptäcka nya berg och många timmar.

Men så tänker jag på att jag får ju faktiskt göra det jag älskar allra mest. Springa och skida på de mest vackra ställen och småjobba med ditten och datten som inspirerar och motiverar. Som vilket jobb som helst finns det ju nackdelar och fördelar. Och två dagar i veckan är det ju helg. Så då kan jag ju vara ledig och göra precis vad jag vill!

När jag inte stack ut på en långtur i morse så satte jag en deg. Och njöt av utsikten hemifrån:

med rågsurdeg, kråkbärs mjöl och valnötter. Det blir spännande att se hur det blir!

Jag plockade ganska mycket kråkbär i höstas och gjorde saft på det mesta, men jag ville testa göra mjöl så jag torkade och malde en liten del.

Hej så länge!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-04-10 13:58


Reco

I morse var jag och kikade in helgens individuella wc tävling.Här är sista utförslöpan. 1200 meter! Det kommer att bränna i benen. Mina ben som precis har vant sig vid att springa!

Jag är fortfarande trött i kroppen, det tar ändå lite på krafterna att springa hårt ena dagen och skida hårt andra dagen. Men det som inte tar kål på en gör en bara starkare.. 

Nu är det dags för dagens andra pass: träning på sprint.

Det är ju sprint i helgen också!

Hej så länge!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-04-09 16:55< Nyare inläggÄldre inlägg >
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Sök på runnersworld.se


Få vårt nyhetsbrev!


Annonser