Emelie Forsberg | Runner's World
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Emelie Forsberg

Tillbaka här på Runners bloggen!

Hej!!

Jag hade ju en tanke på att utveckla min svenska blogg på min hemsida, men jag fick som aldrig in rutinen..! Här på RW hade jag en fin rutin, och jag gillar att skriva så jag tänkte ge det en till chans! Min hemsida får fortsätta vara på engelska. Tills vidare!

Nåväl.

Här kommer en kort summering av månaderna som har gått,

Oktober 

Efter den sista tävlingen så spenderade jag några veckor i Himalaya, hög höjd, galet vackra spännade berg och mycket frihet och avkoppling.

När jag kom hem ifrån Himalayas så var jag ruskigt trött. Sommaren hade varit lång och dessförinnan en vinter fylld av tävlingar, likaså året innan. Så jag bestämde mig helt enkelt för att vila tills jag kände mig stark, motiverad och inspirerad igen.

Det tog nästan 2 (!) månader!

November:

Vilade och yogade jag en del. Var även hemma i Sverige på några föreläsningar (jes jag gör det ibland!)

I slutet av November började jag undra när jag skulle känna mig sugen att börja träna på allvar igen, men det kom som ändå inte tillbaka. 

I December fick jag chansen att följa med Kilian på ett av hans projekt; Aconcagua!

Det var ännu en möjlighet för mig att bekanta mig med högre höjd och berg. Och himla härligt att vara med när Kilian tog rekordet!

Januari:

Den 10 januari är en dag att minnas..! ;) Det var då jag började träna på allvar igen med hjärta och själ! Oh vilken frid! Lite sent att börja träna inför skimo säsongen, men bättre sent än aldrig. Jag körde 2 WC tävlingar med resultat som var under min vanliga nivå. Men jag var påväg upp!

Februari: 

Formen börjar komma tillbaka och jag tränade och tävlade för fullt. 

Vi var även uppe i Tromsö för lanseringen av Tromsö Skyrace! Vi arrangerar ju 3 tävlingar + en barn tävling i år. Varav vertikalen och ultran är med i den internationella Skyrunning serien. Mäktigt!

Det var en liten uppdatering!

Ha det gott så länge!

Skriv ut Permalink Kommentarer (4)

2015-03-03 16:03


Annons

God morgon!

Testar.

Ha en fin dag!

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2014-10-08 09:14


Dags att sluta blogga?

För nästan exakt två år sedan började jag blogga hos RW! Jag har gått tillbaks i tiden och läst igenom en del av mina inlägg, det är nästan som en dagbok!

Jag har skrivit om det mesta, men mest såklart löpning och vackra turer. Det har gått ifrån att jag var nybliven medlem i det svenska salomon laget till att vara en av de få i det internationella salomon laget.  Jag har skrivit om allt ifrån små korta turer i Höga Kusten, löpning i Jutenheimen, hårda pass (dock inte så många då eftersom jag är så dålig på att göra dem..;)) till min första långlöpning jag gjorde i Umeå.

Ja alltifrån skidåkning till mat och bakverk. Allt sådant jag gillar och försöker att ha i min vardag helt enkelt.

För drygt ett år sedan gjorde jag en egen hemsida där jag bloggade lite på engelska. Lite färre inlägg men mer övergripande inlägg. Inte inlägg om min frukost eller om ett dåligt pass eller så. Fastän jag gillar att skriva om sådana små ting också. Det är ju det som gör kakan hel!

 Nu funderar jag på om det är dags att göra en egen sektion på min hemsida för en svensk blogg där jag fortsätter skriva både om de vardagliga småbitarna och större tankar. Och då kanske avsluta min blogg här på RW. Trots att den betyder så mycket! För att kanske det blir ett bättre resultat med bara en blogg. 

Jag kommer ju såklart finnas kvar som krönikör i RW tidningen!

 Vad tycker ni?

Har ni kikat in på min hemsida?

Skriv ut Permalink Kommentarer (8)

2014-10-07 15:45


Vertikal löpning

Det jag kan sakna med att bo härnere är den "platta" löpningen hemma i höga kusten. Eller för all del i de svenska fjällen. Den slags löpning där man faktikst kan springa på, trots att dte är en uppförsbacke eller ett fjäll. Inte för att klaga, men ibland kan jag bli så trött på att behöva gå upp för fjällen här nere.. Men det är väl för att jag är för svag helt enkelt!

Det senaste veckorna har jag haft som tanke att träna på ganska bra, men jag har vilat och klättrat i berg. För att ändå behålla formen någorlunda på topp har jag sprungit vertikala kilometrar på helgerna. Det är faktiskt himla kul. Det finns alltid någon att springa och det är alltid en massa folk!

Nästa helg är det Limone skyarce på lördag och vertikala km på fredagen.

Ha en fin söndag!

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2014-10-05 09:03


Lågsäsong och Mountaineering

Jag vet inte riktigt hur jag ska översätta mountaineering till svenska- fjällbestigning antar jag men det känns som att det ordet inte innehåller lika mycket som det engelska. Nåväl.

Just nu känns det lite som lågsäsong, jag har 3 kortare tävlingar kvar och sedan bär det av emot Himalaya!

I denna lågsäsong så passar jag på att ta ig ut till högre berg för att träna på is, mix och snö. Antalet toppar att klättra blir så många fler när man kan hanetra all slags terräng!

Hej så länge.

Skriv ut Permalink Kommentarer (3)

2014-09-23 19:41< Nyare inläggÄldre inlägg >
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Sök på runnersworld.se


Få vårt nyhetsbrev!


Annonser