Emelie Forsberg | Runner's World
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Emelie Forsberg

Den där andra växeln

som är bra att ha på tävlingar när man ska dra ifrån. När man är trött men det ändå finns mer att ge. Den hade jag inte den senaste veckan, och inte heller på säsongens sista tävlingar.

Världs cupen här i Tromsö gick av stapeln i lördags. Det var mulnigt men annars bra före för en tävling. Snön var bättre än den brukar vara på denna tävling. Jag låg 3-5 mest hela tiden men när det började närma sig de sista 300 höjdmeterna så kunde jag inte växla upp. Inte för att jag var tröttare än vanligt, det vara bara det att sinnet  var inte riktigt med.

För mig är det bland det viktigaste att vara fräsch i. Att vilja göra någonting. Att vilja trötta ut sig, att vilja gå om, att vilja komma på podium.

Men just i helgen hade jag det inte i mig. Inte i söndags heller på sprinten. Jag var ok, men inte så mycket mer. Ingen känsla. Inget driv.

Så jag tror att det är dags för en vila. Innan jag börjar ladda inför sommaren. jag har ju som tänkt det ändå men just i helgen blev det ganska tydligt att det var dags!

Inför sommaren behöver jag vara klar i sinnet! 

Ciaoo!

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2014-04-14 18:25


Annons

Hejda mig!

Hemma i lyngen vaknade jag upp till ännu en strålande dag. Det är kallsnö och orörd snö på topparna och jag måste hejda mig för att inte ta på mig skidorna och sticka ut på en lång dag i bergen!

När jag jobbade eller studerade på heltid och endast hade löpning och skidåkning som hobby behövde jag aldrig tänka på att hejda mig. Jag hade nästan lika många träningstimmar då som nu. Skillnaden är ju bara att nu måste jag ha krafter till alla de tävlingar jag vill springa. Ja skillanden är att nu kan jag inte tära på krafterna och bygga upp den senare. Nu måste den finnas hela tiden!

Ibland kan jag bli lite halvt frustrerad när mitt sunda förnuft (eller är det mitt sunda förnuft egentligen!?) säger åt mig att stanna hemma. Att göra en kortare träningsrunda med fokus på ditten eller datten istället för att upptäcka nya berg och många timmar.

Men så tänker jag på att jag får ju faktiskt göra det jag älskar allra mest. Springa och skida på de mest vackra ställen och småjobba med ditten och datten som inspirerar och motiverar. Som vilket jobb som helst finns det ju nackdelar och fördelar. Och två dagar i veckan är det ju helg. Så då kan jag ju vara ledig och göra precis vad jag vill!

När jag inte stack ut på en långtur i morse så satte jag en deg. Och njöt av utsikten hemifrån:

med rågsurdeg, kråkbärs mjöl och valnötter. Det blir spännande att se hur det blir!

Jag plockade ganska mycket kråkbär i höstas och gjorde saft på det mesta, men jag ville testa göra mjöl så jag torkade och malde en liten del.

Hej så länge!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-04-10 13:58


Reco

I morse var jag och kikade in helgens individuella wc tävling.Här är sista utförslöpan. 1200 meter! Det kommer att bränna i benen. Mina ben som precis har vant sig vid att springa!

Jag är fortfarande trött i kroppen, det tar ändå lite på krafterna att springa hårt ena dagen och skida hårt andra dagen. Men det som inte tar kål på en gör en bara starkare.. 

Nu är det dags för dagens andra pass: träning på sprint.

Det är ju sprint i helgen också!

Hej så länge!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-04-09 16:55


Lite schleten

I tisdags sprang jag 30 kilometer och en massa höjdmetrar. Det var mer än jag sprungit totalt sedan i december. Dagen efter vacklade jag ur sängen och skakade igång benen med 15 kilometer och 1200 höjdmeter. På eftermiddagen tog jag bara en återhämtningsjogg..

Torsdag än mer löpning och fredag vila.

Lördag och söndag 2 skimo tävlingar! Det är otroligt härligt att vara med på skimo tävlingar i Italien! Det är en glädje fest och en massa gott att äta efteråt!

Nu är benen lite slltna men förhoppningsvis är det bra inför kommande sommar säsong har tjuvstarta på detta viset.

Det är en märklig känsla första gången man springer på riktigt efter vintern. Man vet att man är stark men det känns så onaturligt. Och dagen efter är faschian (säger man så på svenska?) kring lårmusklerna trötta. Efter allt skakande! Muskelfiberna är dock ok!

På skimo tävlingarna var jag såklart trött men jag lyckades att ta en 2 och 1 plats! Det är olika muskler man använder.Men det var bra att köra på i helgen då det är sista WC i Tromsö nästa helg!

Ha en fin måndag!

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2014-04-07 07:27


Adwanced week med Salomon

Tredje gången jag är på denna vecka med Salomon. Vi springer och testar alla nya tänkbara produkter och lösningar. Minst 2 rundor om dagen. Vi har utvärderingar, fotograferingar och intervjuer. En fullspäckat vecka!

Jag har sprungit mer än jag gjort på 4 månader totalt. Mina ben gör ont!

Idag är sista dagen för mig då jag ska vidare i Italien på 2 skimo tävlingar.

Hej så länge!

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2014-04-03 08:32< Nyare inläggÄldre inlägg >
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Sök på runnersworld.se


Få vårt nyhetsbrev!


Annonser