Emelie Forsberg | Runner's World
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Emelie Forsberg

Skit tävling!

Ja det var precis vad det var, Ultraks i Zermatt. Eller var det bara jag som hade en dålig dag? Eller dåliga förberedelser inför den?'

Det finns alltid 2 sidor av samma sak. Jag kände mig stark i början och njöt av att kunna hålla samma tempo som Elisa Desco (en av världens bästa mountain runners, en annan disciplin än skyrunning) Kasie och Stevie (två av mina snabbaste "kortdistans"  salamon kamrater). I 2 timmar gick det fint. Men så i tredje uppförsbacken fanns det växeln inte där. Och jag vet fortfarande inte riktigt varför! Det är lite frustrerande. Jag tror så här:

1: Jag har svårt att finna motivationen att pressa mig väldigt hårt då jag inte inspireras av stigen och den tekniska nivån på den.

2: Då jag redan var några minuter back så tappade jag all motivation att försöka hämta igen den.

3: Jag måste helt enkelt lära mig att stänga av och försöka att bara springa och pressa mig hårt.

4: Att springa denna tävling är bra träning. Ett steg emot att bli bättre på dessa typer utav tävlingar.

5: För att muntra upp mig så tänker jag att de damer som var före mig, är 4 till 7 år äldre och har fler tävlingar och fler år av specifik träning än mig. Kanske är jag där om 2 år!

Det var som en vinst att gå i mål, trots en femteplacering.

Nåväl.

Efter tävlingen var jag fräsch, så denna vecka har jag varit i hög höjd, fina berg och klättring. Många timmar. Ett snabbare pass. 

Och det bästa av allt är att nu på söndag så är det KIMA! En fantastisk tävling! 52 km med 4200 höjdmeter. Tekniskt med större delen av tävlingen med scrambling! Rekordet för män är 6.20. Så det säger ju en del om hur tekniskt det är! Damrekordet är 7.36.

Hej så länge!

Min tältplats i veckan. Det var en fröjd att vakna upp!

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2014-08-29 09:15


Annons

Och avslutar veckan

med cykling. Det är en superfin tur att ta ned till sjön passy. Så kan man bada och cykla hem igen. Det kanske är runt 60-70 km, med 1200 höjdmeter så en alldeles lagom återhämtningsdag!

Denna vecka har vart en grym träningsvecka, och jag tänker att denna vecka ska bli ungefär likadan. Trots Matterhorn ultraks som går på lördag. Jag tänker inte vila inför den tävlingen, trots att jag kommer få väldigt hårt motstånd av Kasie Enman. Väldigt mycket hennes smak denna tävling. Springbar och ganska mycket metrar. Det blir spännande!

Jag har även skidat i veckan! Testat nya skidor inför kommande säsong. Himla bra skidor. Bra flytförmåga och fortfarande bra i isiga förhållanden. 

Hej så länge!

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2014-08-18 09:30


Startar veckan med en vk!

1000 höjdmeter på 3 km. Flott träning! Jag "övade" på att ta kortare steg med snabbare frekvens. Se när jag kom upp plockade jag en massa nävar med bär.

Lingon, blåbär, hallon och smultron. 

Sen njöt jag av utsikten också. Vädret har inte vart mycket att skryta med härnere denna sommar. Regn i stort sett hela tiden sedan i slutet av juni!

Till nästa tävling är det nu 10 dagar så jag ser framemot att kunna träna på bra, inte tänka på att återhämta mig redan till nästa helg! Bara köra på!

Hej så länge!
Emelie 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-08-13 13:05


Obeskrivligt

att vinna på hemmaplan. Att komma tillbaks till tävlingen där allt började och få uppleva den igen, med så mycket som hänt sen dess.

2009 var första gången jag sprang. 2011 sprang jag andra gånegn, och så nu.

Känslorna var demsamma. Men jag tror jag njöt snäppet mer av utsikten än jag gjort de tidigare åren. Det är så vackert i de svenska fjällen!

Det var så otroligt härligt att få vinna på hemmaplan med alla vänner och bekanta och alla ni andra som skapade en sådan fin atmosfär. Tack AXA fjällmarathon!

Och nu är det ett nytt rekord! 4.01. Jag slog det gamla med 17 minuter!

Nu är det dags att fara hem,

Emelie

Skriv ut Permalink Kommentarer (6)

2014-08-10 12:04


Långa dagar i bergen

I höga berg.

Springandes och scramblandes.

På små stigar och klipphällar.

Över glaciärer.

Och glaciär sprickor.

/ Emelie

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2014-08-06 10:01< Nyare inläggÄldre inlägg >
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Sök på runnersworld.se


Få vårt nyhetsbrev!


Annonser