Emelie Forsberg | Runner's World
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Emelie Forsberg

Påväg till Mallorca och Adwanced week med Salomon!

För fjärde året åker jag på denna vecka med salomon för att utveckla produkter och spåna framtid. Det är vecka fylld med jobb och löpning..Puh! Löpningen kommer bli tung!

Efter helgens sista världs cup så hade jag 12 timmar hemma innan det var dags att fara till Mallorca.

Jag tog 2 silver i helgen! Mina första på världscups nivå! Känner mig stark och det är så intressant att se form kurvan och hur den planerade träningen har gett såna framsteg!

Hej så länge!

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2015-03-30 11:20Keb Classic 17-18 april

Keb Classic är en av världens häftigaste skidalpina (aka skimo) tävlingar. Över två dagar upptäcker man nästan hela området kring Kebnekaise masisivet, inklisive Nord och syd toppen, Toulpagormi och en hel drös med andra fina rännor och toppar. (Alla bilder på detta inlägg har jag tagit ifrån STF Kebnekaise fjällstations hemsida)

Toppen!

För dom som är mer nybörjare så finns det en tur klass. Lite enklare rutt och färre höjdmetrar. Dock lika vackert! :) För den mer erfarna så blir det två längre dagar med inlsag av firning och en enkel travers med stegjärn. Jag längtar så himla mycket efter helgen! Stämmningen kommer att vara på topp!

Just på denna bild så är det ju lite tyngre utrustning, nuförtiden så är det så lätt och smidig utrustninga att turen blir mer bekväm!

För er som inte vart på Kebnekasie fjällstation så finns det hur mycket härligt som helst att uppleva. Vad sägs om norrsken (dock kan jag ju inte love det 100%..;)), mysiga brasor att värma sig på när man kommer in, god mat lagad på lokala råvaror, och en massa härligt häng!

Jag kommer finnas på plats för att träna på teknik och prata lite Skyrunning och Skidalpinims!

Vilken färg på dräkten ska du ha?

Jag tror jag kör på en lila. Bilden är ifrån första upplagan av tävlingen, någon gång i början på 1990 talet..

Boka er på detta härliga arrangemang här!

Och kika på fler hräliga bilder ifrån stationen och området här!

Hoppas vi ses!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-03-24 16:59


I jämtlandsfjällen

I måndags kom jag hem till Sverige och efter några möten och besök i storstaden for jag vidre till fjälls. I flera år har jag jobbat i Jämtlandsfjällen så det kändes nästan som att komma hem. Fast på besök. Ja det var fint!

Strax innan lunch igår så stack jag och en vän ( www.deluxeturer.se ) ut på skejt tur. Min andra skejttur för iår. Den första gick i tisdags. 

Det var helt underbara förhållanden, hård och kall snö, sol och vindstilla. Första målet var Blåhammaren. 12 km och 400 höjdmeter bort. Där tog vi en lunch och hejjade på gamla arbetskamrater. Trots min ovana till att skejta gick det ju ganska bra så jag föreslog att vi kunde ta trianglen. För de som inte är gott känt i Jämtlandsfjällen så är triangeln en klassiker. Storulvån-Blåhammaren-Sylarna- Storulvån. Ca 3 dagar brukar folk gå eller skida runt den.

Turen till Sylarna gick på ett nafs och efter ett stopp på stationen där med fika och hejjande på gamla kamrater så for vi tillbaka till Storulvån. Det är en helt fantastisk känsla att sväva fram på perfekt snö i vacker fjällmiljö. Det går inte att beskriva den frihetskänslan. Måste upplevas!

Där avslutatades dagen med en bastu med fjällustikt och en HELT FANTASTISK tre rätters. Mat som är lagad med kärlek på närliggande och ekologiska råvaror. Mums!

Vilken dag igår!

Idag drar vi igång ett Skimo läger här, uppdateringar om det kommer :)

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-03-19 07:19


Pierra Menta

Wow. Vilken upplevelse Pierra Menta var! 10 000 meter på fyra dagar på vackra berg och krävande nedkörningar, folkfest och syra fest.

Axelle och jag vann första dagen. Och sista!

Det var stort! Vi tävlade emot Laetitia Roux och Mireia Miro, skimo drottningarna som har regerat sporten i herrans massa år. Till sist vann de med några minuter i totalen. Vilket är STORT för oss och för sporten!

Nu ska det vilas innan jag ska till Jämtlndsfjällen för skimo träff! Gooo skimo :)

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-03-14 16:13


Det som är DET inom skidalpinism

Pierra menta.

en fyra dagars skidalpin (skimo) tävling i Areches, Frankrike. I år firar den 30 år och det har blivit en av de där tävlingarna man "måste" ha gjort. Har man tävlat Pierra menta kan man kalla sig skidalpinist. Det är legandariskt!

Det är en lagtävling och jag ska köra med Axelle Mollaret, en super stark och vi är peppade till tusen!

Det startar imorgon med en lugn dag på 1600 meter sedan ökar det och ligger emellan 2300-3300 meter tors-fre-lör.

Let´s go!!

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2015-03-10 07:10< Nyare inläggÄldre inlägg >
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Sök på runnersworld.se


Få vårt nyhetsbrev!


Annonser