Emelie Forsberg | Runner's World
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Emelie Forsberg

En lördagkväll i November

Just nu sitter jag med en stor kopp te i campingbilen och ser skymningen smyga sig på utanför. Jag är i Tignes, i väntan på snö hemma i Chamonix. Här är ett av det få områden där det finns lite snö att gå på.

Efter en lång sommar, som gick alla tiders :) är jag äntligen redo för en vinter.

Tredje året som elitidrottare så har jag lärt mig så mycket, och vill lära mig ännu mer! Det är helt klart mitt bästa år, rent resultat mässigt men även min känsla. Jag mår så bra! Ingen stress över dåliga resultat, press och förväntningar.

 

En av sommarens höjdpunkt var mount marathon, kolla bara vad häftigt!  ( kan verkligen rekommendera att kika på detta för inspiration!)Den bergslöpnings kulturen som är i Alaska var fantastisk att få uppleva. Detta var den 4 juli, och jag hade som mål att vara i bra form för kortare tävlingar, och det gick ju bra!

 

En vecka efter det var det dock EM i lång distans Skyrunning, och jag älskar ju att springa långt, och i berg så jag sprang ju det med. Det var tungt, jag fick gräva djupt men det gick! 2 Em guld och 1 Vm guld har jag nu skrapat ihop under 3 år.

 

Den andra höjdpunkten för sommaren var Glen Coe, så galet häftig tävling! Ren scrambling och så mycket vackert vi fick se! Detta är en klassiker i Skottland som folk gör på några dagar, och vissa partier med rep. Den här måste jag tillbaka till.

 

Sommarens värsta.. Ultra pirineu. Inte för att den inte är vacker och spektakulär den tävlingen, det vara bara det att jag var inte förberedd för 110 km med 7000 höjdmeter.

Jag behövde vinna den för att vinna Skyrunning serien, så det var bara att gräva djupt.

Upp till 8 timmar gick det hur lätt som helst. Jag är himla bekväm faktisk på den distansen. Efter 11 timmar började jag bli trött. Ordentligt. Och det var då jag hade tänkt göra ett slutryck. Så det var bara att tänka att jag inte var trött. Och det går ju det med. Då hade jag en lång uppförsbacke kvar, en kort nedförsbacke (200 hm), en kort  uppförsbacke (150 hm) och sedan en lång utförslöpa till mål.

I uppförsbacken började det skymma. Och jag blev stressad att jag inte kände igen höjdprofilen. Jag trodde jag tagit fel väg. Den känslan är inte skön. Usch vilken stress. Och vilken lättnad när jag kom fram till aidstationen på toppen.

 Nåväl. Det var den största utmaningen för sommaren och jag var riktig glad att fullföra den!

 Efter den långa sommaren behövde jag vila. Så det gjorde jag. Mer eller mindre. Bara att inte tänka träning och planera utefter den gör mycket för att känna sig fräsch i både kropp och knopp.

Sen filurade jag på hur jag får energi. Jo, kontraster, yoga, löpning, folk som ger energi, god mat och fint häng. Så tänkte jag att jag borde göra en Energi helg! Så det gjorde jag och Ida Nilsson ( fantastisk löpare med galet många meriter, underbar människa och yogi! bloggare här!) i samarbete med Copperhill i Åre. Och om det blev lyckat (om man får säga så när man är en av skaparna.. hehe)! Vilket härligt gäng vi fick! Vilka härliga löpturer där vi njöt av det vackra november vädret, långpass och intervallpass. Spa och återhämtning och yoga 2 ggr om dagen. Fantastisk mat och dessutom 2 extra ledare (Linda och fanny, ni är för underbara, tack för att ni var med och bidrog till allt!) som gjorde löppassen enklare att hantera. Dessutom fick vi se Norrsken 2 kvällar!

 

Ja efter den November energin (kika gärna på instagram #novemberenergi så får ni se fina bilder!) så kom jag hem till Alperna igen med motivation till att träna.

Så här är jag nu,  24 timmar loggade i boken för denna vecka och redo för ännu en skiddag imorgon. Dock ligger ju Tignes på 2000 möh så jag ska försöka hejda min lust att jaga metrar imorgon. Jag känner av höjden lite!

Jag har ju yogat lite mer också. Hujedamej vad härligt det är. Och välbehövligt och stärkande!

Och som vanligt varit ute en hel del i bergen.

Nu ska gå ut och fylla på lite vatten så jag har det redo för morgonens kaffe.

 Hej hej!

 

Emelie

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2015-11-14 19:59


Annons

Påväg till Mallorca och Adwanced week med Salomon!

För fjärde året åker jag på denna vecka med salomon för att utveckla produkter och spåna framtid. Det är vecka fylld med jobb och löpning..Puh! Löpningen kommer bli tung!

Efter helgens sista världs cup så hade jag 12 timmar hemma innan det var dags att fara till Mallorca.

Jag tog 2 silver i helgen! Mina första på världscups nivå! Känner mig stark och det är så intressant att se form kurvan och hur den planerade träningen har gett såna framsteg!

Hej så länge!

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2015-03-30 11:20


Keb Classic 17-18 april

Keb Classic är en av världens häftigaste skidalpina (aka skimo) tävlingar. Över två dagar upptäcker man nästan hela området kring Kebnekaise masisivet, inklisive Nord och syd toppen, Toulpagormi och en hel drös med andra fina rännor och toppar. (Alla bilder på detta inlägg har jag tagit ifrån STF Kebnekaise fjällstations hemsida)

Toppen!

För dom som är mer nybörjare så finns det en tur klass. Lite enklare rutt och färre höjdmetrar. Dock lika vackert! :) För den mer erfarna så blir det två längre dagar med inlsag av firning och en enkel travers med stegjärn. Jag längtar så himla mycket efter helgen! Stämmningen kommer att vara på topp!

Just på denna bild så är det ju lite tyngre utrustning, nuförtiden så är det så lätt och smidig utrustninga att turen blir mer bekväm!

För er som inte vart på Kebnekasie fjällstation så finns det hur mycket härligt som helst att uppleva. Vad sägs om norrsken (dock kan jag ju inte love det 100%..;)), mysiga brasor att värma sig på när man kommer in, god mat lagad på lokala råvaror, och en massa härligt häng!

Jag kommer finnas på plats för att träna på teknik och prata lite Skyrunning och Skidalpinims!

Vilken färg på dräkten ska du ha?

Jag tror jag kör på en lila. Bilden är ifrån första upplagan av tävlingen, någon gång i början på 1990 talet..

Boka er på detta härliga arrangemang här!

Och kika på fler hräliga bilder ifrån stationen och området här!

Hoppas vi ses!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-03-24 16:59


I jämtlandsfjällen

I måndags kom jag hem till Sverige och efter några möten och besök i storstaden for jag vidre till fjälls. I flera år har jag jobbat i Jämtlandsfjällen så det kändes nästan som att komma hem. Fast på besök. Ja det var fint!

Strax innan lunch igår så stack jag och en vän ( www.deluxeturer.se ) ut på skejt tur. Min andra skejttur för iår. Den första gick i tisdags. 

Det var helt underbara förhållanden, hård och kall snö, sol och vindstilla. Första målet var Blåhammaren. 12 km och 400 höjdmeter bort. Där tog vi en lunch och hejjade på gamla arbetskamrater. Trots min ovana till att skejta gick det ju ganska bra så jag föreslog att vi kunde ta trianglen. För de som inte är gott känt i Jämtlandsfjällen så är triangeln en klassiker. Storulvån-Blåhammaren-Sylarna- Storulvån. Ca 3 dagar brukar folk gå eller skida runt den.

Turen till Sylarna gick på ett nafs och efter ett stopp på stationen där med fika och hejjande på gamla kamrater så for vi tillbaka till Storulvån. Det är en helt fantastisk känsla att sväva fram på perfekt snö i vacker fjällmiljö. Det går inte att beskriva den frihetskänslan. Måste upplevas!

Där avslutatades dagen med en bastu med fjällustikt och en HELT FANTASTISK tre rätters. Mat som är lagad med kärlek på närliggande och ekologiska råvaror. Mums!

Vilken dag igår!

Idag drar vi igång ett Skimo läger här, uppdateringar om det kommer :)

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-03-19 07:19


Pierra Menta

Wow. Vilken upplevelse Pierra Menta var! 10 000 meter på fyra dagar på vackra berg och krävande nedkörningar, folkfest och syra fest.

Axelle och jag vann första dagen. Och sista!

Det var stort! Vi tävlade emot Laetitia Roux och Mireia Miro, skimo drottningarna som har regerat sporten i herrans massa år. Till sist vann de med några minuter i totalen. Vilket är STORT för oss och för sporten!

Nu ska det vilas innan jag ska till Jämtlndsfjällen för skimo träff! Gooo skimo :)

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-03-14 16:13< Nyare inläggÄldre inlägg >
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Sök på runnersworld.se


Få vårt nyhetsbrev!


Annonser