San Francisco Marathon: 3.59.06 - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


San Francisco Marathon: 3.59.06

30 jul 2012
av: Anders Forselius

Endorphine Dude, marathonvärldens kanske största färgklick...

Antal amerikanska delstater: 37+DC  Totalt 2012: 28  Totalt: 67 Marathon

San Francisco Marathon är så mycket mer än långdistans, det är mer en kuperad upptäcktsfärd i en av planetens galnaste städer. Så mycket historia, så mycket skönhet. Och så Golden Gate så klart, världens vackraste bro?

Det enda minustecknet med San Francisco är den brutala startiden; 05:30 på morgonen. En åtgärd som inte beror på vädret utan trafiksituationen. Straffet för att få den äran att korsa Golden Gate två gånger är alltså grötfrukost redan kl 04.00. 

San Francisco Marathon är dessutom (precis som ex. Stockholm och Chicago Marathon) ett under av lättillgänglighet. Start och mål i närheten av Market Street, nära till alla hotell, vandrarhem och allmänna transporter. Det krävs alltså minimal planering för att spinga loppet.

En annan kul grej med S.F Marathon är att publiken och många av löparna stannar kvar i målgången för att ta del av de festaktiviteter som erbjuds efter tävlingen. Något som per automatik ger stor publik även till de långsammare löparna.

Härnäst väntar en natts vila och sedan ska jag göra om misstaget. Ett trettiotal löpare från Marathon Maniacs ska springa ytterligare en mara tidigt i morgon då "Tracy's Fat Ass Marathon" står på agendan. För många av löparna handlar det mer om att skaka loss benen från backarna i San Francisco och få en social samvaro på köpet. Häng med!

Marathonuppladdning med Marathon Maniacs i San Francisco

Absolute San Francisco! Demonstrerad av Abbi som är en Absolute Kentucky...

Tidig morgon (04.45) i S.F. Catherine, Abbi och Ida. Mina rumskamrater är "jätteladdade" inför kommande uppgift. (Läs: Hade gärna sovit 5 - 6 timmar till...)

Golden Gate döljer sig i bakgrunden och var dagen till är (som så många gånger förr) helt inbakad i dimma.

Golden Gate, världens vackraste bro? Nästan en mil in i loppet springer man över till andra brofästet och vänder. Dagens dubbel!

Abbi till vänster och Michelle till höger. Två trogna marathonkonsumenter från mellanvästern.

Efter det "lättlöpta" partiet fram till Golden Gate (km 10) handlar det mest om alpin löpning ända fram till slutskedet av loppet. San Francisco Marathon är en av de tuffare banorna, men samtidigt en av de som ger mest payback i form av vackra vyer.

Ashbury/Haight, klassiskt hippieträsk i San Francisco.

Ashbury/Haight

Tidig start (05.30) och kalla vindar på förmiddagen lockar inte horder av åskådare till San Francisco Marathon. För att vara en storstad är uppslutningen ganska klen. Å andra sidan är löparna själva duktiga på att supporta varandra under loppet, vilket gör att det ändå blir energi i tävlingen. Slutskedet av loppet bjuder emellertid på bra publiktryck och även musikunderhållning.

Bulldogen Bubba demonstrerar stolt min medalj från loppet.

Målgång! Löparen till vänster är... typ nöjd...

San Francisco Marathon

En annan nöjd löpare...

Done!

Löpare på bettet!

Två klubbkamrater i Marathon Maniacs som jag kommer att träffa redan kommande helg i Nevada. ET Full Moon Midnight Marathon ska avgöras i Area 51. Ett område som ofta får UFO-besök...

Tre nöjda löpare som precis ska korsa mållinjen.

Joe Taricani och Dave Mari, två andra färgklickar i den amerikanska marathoncirkusen.

Joe Taricani springer alltid med en microfon och spelar in samtal med löparna under loppen. Här är en link till hans Facebook: https://www.facebook.com/marathonshow

Perfekta tänder, perfekt leende. Det är kul med marathon!

Mina rumskamrater Abbi och Ida tillsammans med sin mor som firade sin födelsedag med att springa halvmarathon: Happy Birthday Mom!

Pernilla Ulfvengren, svensk marathonlöpare som precis avslutat sitt sjunde marathonlopp. En aktivitet som hon bl.a. gör för att hedra sin dotter som gick bort i cancer endast två år gammal.

Jag träffade Pernilla av en ren tillfällighet i San Franciscos VIP-rum efter loppet och fick höra hennes historia. Det är alltid lika trevligt att möta marathonlöpande svenskar i förskingringen. Grattis Pernilla!

 

 

 

 

 

Följ oss

Loppkalendern

22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
25 aug
Gällivare
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken