#4 Olympiabloggen: Olympia Marathon - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


#4 Olympiabloggen: Olympia Marathon

30 mar 2015
av: Anders Forselius

Grabbarna från Jamaica bör vara nervösa när de läser min blogg. Kommer jag bara upp tjugo minuter innan alla andra ur startblocket så bör det bli en pallplats i Rio de Janeiro. Min vilodag i Olympia handlade alltså om att finslipa startproceduren inför kommande OS. True story.

   Jag anser mig själv ha bra koll på marathonkalendern och jag brukar veta exakt på dagen när det vankas marathon i Nya Zeeland, Minnesota eller Makedonien. Och så händer detta... Utan min vetskap (fanns inte i någon av de kalendrar jag läser som kvällslektyr) hade nämligen grekerna planterat ett marathon rakt framför ögnonen på mig.

Även du min käre Sokrates tänkte jag när löpare efter löpare släpade sina ben över mållinjen i premiärupplagan av Olympia Marathon. Men.. för att citera den gamle generalen MacArthur: Jag kommer tillbaka!

Jag fick därmed gå i klinch med Olympia utan nummerlapp och det är absolut inget fel med det. Den kanske fridfullaste platsen på jorden gör sig ju allra bäst utan gatoradefläckar på bröstet. Om ni fortfarande inte har besökt denna plats så får ni här ett smakprov på vad ni har gått miste om:

Premiär av Olympia Marathon. Senast det var en premiär i Olympia var när de antika Olympiska Spelen drog igång här 776 f.kr.

Historisk segrare i damklassen av det första Olympia Marathon...

..liksom den like historiske segraren i herrklassen.

Klassiska Olympia!

- Hmmm... var i h-lvete grävde jag ner benet när jag hade fest med Bröderna Dobberman förra helgen..?

- Ahhh... där ligger det, jag visste det!
Följ oss

Loppkalendern

23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken