Newport Marathon, Rhode Island: 4.19.16 - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


Newport Marathon, Rhode Island: 4.19.16

17 okt 2012
av: Anders Forselius

Occupy Rhode Island! Avkoppling efter Newport Marathon tillsammans med australiensiske klubbkamraten Greg OMeara.

Antal delstater: 48   Totalt 2012: 43   Totalt: 82

- Keith, var det idag jag sprang eller var det i går?

Min marathonlöpande kompis från New York är "President" i vår välgörenhetsgrupp "Dedicated Dozen". En grupp bestående av tolv löpare som samtliga springer minst ett lopp varje månad för välgörenhet.

Jag träffade Keith i samband med Mississippi Blues Marathon i början av året och det var där Keith värvade mig som medlem. Sedan dess har vi bara sprungit på varandra vid ett enda tillfälle trots mina otaliga bussbyten i New York. Nu var det dags att snacka ihop sig igen, vilket skedde direkt efter marathonhelgen i Connecticut och Rhode Island.

Ett intensivt resande med buss över hela landet för att pricka av återstående delstater har ställt till det rejält i tidsuppfattningen och jag hinner sällan "landa mentalt" mellan mina maror.

När jag dök upp i Keiths paradvåning utmed 1st Avenue på Manhattan hade jag därför ingen som helst aning om jag hade sprungit samma dag eller om det var under gårdagen. Efter min senaste dubbelmara i Chicago hade ju allt skett i ljusets hastighet: 

Buss Chicago - New York med övernattning hos kompisen Julia i Harlem, morgonjogg i Central Park och buss till New Hampshire, övernattning hos frun till en nyligen avliden löparkompis i New Hampshire, besök på kyrkogården i den lilla byn Grantham, buss till Hartford, två övernattningar hos kanadensiska långlöperskan Francis, Hartford Marathon, biltransport till Newport (Rhode Island) med australiensaren Greg OMeara, Newport Marathon, biltransport med klubbkamraten Peter till Queens, tunnelbana till Manhattan och övernattning i Keith's lägenhet. Min kropp befann sig i New York men huvudet någon helt annanstans.

Istället för det tänkta flyget till Denver blev det istället tre dagar i New Jersey och mental uppladdning inför de avslutande delstaterna Missouri och Iowa.

Hur man tar sig till Kansas City i Missouri..? Buss. Skål!

Mina två rumpspolare i Newport laddar upp inför ännu en dag på jobbet.

Jag träffade Greg (närmast kameran) under Knoxville Marathon (Tennessee) tidigare under året och träffade honom av en tillfällighet strax innan starten av Hartford Marathon. Ett möte som i all hast innebar att jag hade transport och hotellrum fixat senare samma dag. Avdelningen stolpe in...

Two Vikings for the price of one! Sue Siragusa från Michigan & undertecknad.

Marathon Maniacs

Michelle Moreland Walker "Mom of six". Michelle har alltså sex kottar hemma i Indiana, men lyckas ändå finna tid i sin agenda för regelbunden träning. Hon är dessutom en riktigt kvick löpare.

- Kane, vad i h-lvete gör du här? Kane har "kopierat" mitt schema och vi har haft ett i det närmaste identiskt spelprogram de senaste två månaderna.

Maria Frosth, göteborgska boendes i Florida som också springer "50 States". Maria och jag har träffat varandra av tillfälligheter överallt på den amerikanska kartan de senaste två åren.

Jimi Hendrix never ran a marathon...

Almost there..?

Av alla de maror jag har sprungit var Newport Marathon den tuffaste vad gäller väderleken. Den patenterade vinden utmed Atlantkusten var brutal.

Pekinganka?

Funktionärerna i Newport Marathon respektive Hartford Marathon finns båda med på topplistan under avdelningen "bästa funktionärerna". I denna kontroll var det Halloween-tema.

Tupplur med nye polaren Rosie halvvägs in i Newport Marathon.

Can't wait!

Björnligan..?

Rich Holmes, veteran vars nästa delmål är 400 marathonlopp!

Sue Siragusa, en av mina stora favoriter. En kvinna som avlossar ett leende snabbare än sin egen skugga!

Run, (Cat)walk, run...

Eddie, en annan långlöpande kompis som dyker upp framför min kamera i stort sett varje helg.

Peter, Paul, Jc och Terri. Fyra långlöpare som samtliga aktiverade sig även under gårdagen i samband med Hartford Marathon.

Jc (trea från vänster) firade sitt första lopp som Titaniummedlem (10 stjärnor) i Marathon Maniacs. Han sprang alltså 30 delstater under ett kalenderår.

www.marathonmaniacs.com

Sophia Shi från Kalifornien gör sig redo för en "T-Rex", det vill säga löpning mellan mile 25 och målgången.

www.trexrunner.com

Yes, who the heck fartleked?

David Wingard sträcker ut sig efter målgången efter ännu en dubbelmara.

Megan, vinnaren i damklassen.

Paul Arroyo med flickvän blickar framåt mot nästa race.

Delar av Marahton Maniacs andas ut efter ännu en kanonhelg i New England.

Bailey visar stolt upp belöningen för 26,2 miles i Rhode Island.
Följ oss

Loppkalendern

22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
25 aug
Gällivare
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken