Mt Rainier v/s Mt Hood - Mt Rainier v/s Mt Hood | Runner's World
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Anders Forselius

Mt Rainier v/s Mt Hood

Mt Hood, planetens vackraste berg? I alla fall enligt de hemmahörande i Oregon. Invånarna i Washington har en annan uppfattning. De tycker självklart att deras Mt Rainier är strået vassare.

120620 Cykel: Castle Rocks, Washington - Portland, Oregon 112 km

Snacka om att Oregon hade flyt när vår herre/fruntimmer "kuperade kortleken". Delstaten förfogar bl.a. över en av världens vackraste kustremsor, tvålfagra Columbia Gorge utmed Columbia River, vulkansjön Crater Lake och mycket, mycket mer.

Den lilla staden Scappoose strax nordväst om Portland hade speciell tur med tärningarna. Dess invånare kan njuta av både Oregons och grannstaten Washingtons skönhet. I Scappoose har man en perfekt vy över Oregons flaggskepp Mt Hood och dessutom Mount St Helens och Mt Rainier i Washington. Dagens trippel, typ.

Tack vare min förbannade j-vla dyng-GPS fantastiska GPS hann jag även avnjuta vyn över Portland från toppen av en intressant uppförsbacke innan jag rullade vidare (denna gång utan att rådfråga min GPS) till min värd i Portland; Greg Dufour.

Vad som händer i helgen är fortfarande ovisst. Mitt knä/ben som har hämmat mig i de senaste marathonloppen känns numera riktigt bra och det kan därför bli en ny mara på lördag i Oregon. Mer troligt är jag låter benet vila ytterligare några dagar och istället springer en mara i Portland nästa vecka.

Oregon!

Mount St Helens, Washington

Mt Rainier, Washington

Mt Hood, Oregon

Portland, Oregon, med Mt Hood i bakgrunden

Min värd Greg Dufour med flickvän och rumskamrat. Greg är marathonlöpare och jag kom i kontakt med honom via en annan marathonlöpare. Nike har sitt centrum i Beaverton i Portlands västra utkant och Greg är ingenjör i företaget.

Jag älskar när nya vänner överraskar mig med ett presentkort på Starbucks!

Genia Van Wormer är marathonlöpare från Astoria i Oregon och vi träffades på ett café vid Columbia River i Washington. Genia ska för övrigt springa ett marathon i Alaska på lördag, en delstat där hon har tillbringat en stor del av sitt liv.

Genia hade bl.a. en utbytesstudent från Stockholm vid namn Johan boende hos sig i Alaska för några år sedan. Någon som känner någon Johan med erfarenhet från Alaska?

"Jag är säker på att vi ses igen" sade Genia och gav mig ett presentkort. Marathonvärlden är ganska liten, så jag är säker på att hon har rätt. Jag kommer antagligen att springa på henne igen, antingen i ett marathon eller på Starbucks...

Skriv ut Kommentarer (0)

2012-06-21 20:20, visad 4204 ggr


Annons

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtioett med siffror i fältet här

[Mer om]Anders Forselius


Marathonsamlare med över 50 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Dessutom långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560


Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Sök på runnersworld.se


Få vårt nyhetsbrev!


Annonser
Advertisement