Marathonförhållanden... - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


Marathonförhållanden...

3 aug 2012
av: Anders Forselius

Endorhine-Dude, marathonlöpare från San Francisco. Här ute på en 6 km (!) lång hundpromenad mitt under Tracy's Fat Ass Marathon i måndags.

 

- Är hon marathonlöpare?

- Nja, hon har sprungit en halvmara...

- Då kommer det aldrig att hålla!

E-Dude, min löparkompis från Kalifornien, var säker på sin sak. I längden skulle förhållandet med min nya bekantskap aldrig fungera. Hon var ju ingen riktig långdistansare. Marathonlöpare ska gifta sig inom samma skrå annars är det dömt att misslyckas enligt Endorhine-Dude. Och kanske han har rätt. Det är förmodligen väldigt tålamodskrävande att lyssna på när den äkta hälften efter varje mara går igenom varje fas av loppet. Betydligt lättare då att vara gift med en sprinter...

Men kanske det finns ett litet hopp för oss ändå. Kvinnan ifråga är ju besatt av en annan uthållighetssport; cykling. Något som inte minst visade sig när vi under förra veckan besökte Lake Tahoe tillsammans. "Jag ska bara ta ett varv runt sjön, kan du passa hunden under tiden?" Ett varv runt Lake Tahoe är 120 km...                 

Framtiden får utvisa vad det leder till, men enligt hennes egna astrologiska utvärderingar av undertecknad så har jag i alla fall klarat det första testet. Ett godkännnande som kom som en stor överraskning då hennes första kommentar på att jag var född i Skyttens tecken var "Oh shit!"

I helgen ska vi träffas på nytt och då göra Las Vegas tillsammans. Nytta och nöje; ET Full Moon Midnight Marathon avgörs i det ökända Area 51 på lördag natt. Area 51 är ju vida känt för alla rapporter om UFO:n och aliens. Och skallerormar förstås.

Pelargoner av något slag..?

American Fork, Utah

Det har varit extremt mycket skönhet utmed vägarna under denna resa så ibland känns det som en rejäl befrielse att se mindre smickrande vyer.

Angie & Dave, min värdfamilj i Draper strax söder om Salt Lake City. Angie startade sin karriär som danslärare och har bl.a. vid ett flertal tillfällen besökt Sverige (Herräng?). Numera är det endast långdistans som gäller.

Angies make är en av alla dessa närmast sörjande som efter varje marathonlopp tvingas genomlida en lång rapportering om tävlingarna. Tack för ert tålamod!
Följ oss

Loppkalendern

22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
25 aug
Gällivare
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken