Little Warm Up Marathon, Tulsa, Oklahoma - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


Little Warm Up Marathon, Tulsa, Oklahoma

21 nov 2012
av: Anders Forselius

Mustang Cindy & Mustang Angie!

Antal amerikanska delstater: 50   Andra varvet: 12

Totalt 2012: 49   Totalt: 88

- Do you remember why we are doing this..?

Frågan var befogad efter det att alarmet effektivt hade tagit kål på skönhetssömnen redan 04.45 på morgonen. Cindy DeSirant, min klubbkamrat i Marathon Maniacs låg i sängen bredvid och i nästa rum låg veteranen Steve Hughes. 

Redan om femton minuter skulle vi vara ombytta och klara för en ny drabbning i det som så småningom skulle bli en marathon-trippel.

Dagen innan hade vi sprungit en mara i Dallas och sedan transporterat våra slitna kroppar fem timmar norrut till Tulsa i Oklahoma. Steve i sitt "slagskepp" och Cindy + undertecknad i en Mustang. På grund av en tävling i Formula 1 i Texas var samtliga hyrbilar utom Mustangen uthyrda på flygplatsen i Dallas. Road trip!

Efter alltför få timmars sömn var det alltså dags igen att stämpla in på jobbet. För Cindy var det årets 32:a mara och för egen del nummer 49. Steve hade sprungit "ett par till" under året, det här var hans 72:a! Om hans slitna kropp håller ihop hela vägen ska han bli en av de få som lyckats springa hundra maror under ett helt kalenderår. Och för egen del hägrade målet 52 maror. Det var alltså därför "we were doing this"...

Natalie, Steve, Cindy, okänd och undertecknad. Fem löpare som valde att ta en extra tidig start i Little Warm Up Marathon. Allt för att hinna gå på maratonexpon och delta i 50 States Marathon Clubs sista kvartalsmöte där undertecknad skulle få ta emot sitt pris.

Lördagens mara följde vackra Arkansas River genom Tulsa. En fantastiskt vacker gång/cykelbana finns på båda sidor av floden med mängder av "vilda djur".

Jordekorre av något slag?

Kat(t)astrofdag för fasanen...

Dagens dubbel!

Finns många sätt att förändra 42 km till något intressantare än en kamp mot klockan.

I wish... men det var inget frieri denna gång heller. Cindy är helt enkelt för smart...

Cindy till höger, undertecknad till vänster...

Vackra Arkansas River, Oklahoma

Steve, Angela och Cindy. Samtliga 10 stjärniga medlemmar i Marathon Maniacs. Cindy blev uppgraderad dagen innan i och med marathonloppet i Dallas. Texas var hennes 30:e delstat inom ett år, vilket krävs för att bli 10 stjärnig medlem. Alternativet är 52 maror eller 20 länder inom ett år.

Steve Hughes och Cindy DeSirant på Route 66!

Antagligen...

Målet med dagen var att få en tid som hamnade precis under 6 timmar. Cindy ska vara pacer för en grupp vars mål är att gå in precis under 6 timmar i Florida i december och det här var därför en tävling som gick ut på att lägga upp taktiken.

Sju Marathon Maniacs som precis har korsat mållinjen efter en vacker dag i Oklahoma.

Steve visar hur man galant tar sig upp på motorhuven minuten efter det att man har sprungit årets 72:a marathonlopp...

Själv var jag "graciös" när jag gled upp på Mustangen...

Slutresultatet blev i alla fall bra!
Följ oss

Loppkalendern

17 aug
Jönköping
18 aug
Jönköping
20 aug
Linköping
22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken