Julträning i egentillverkat höghöjdshus = Kasta dig i Ganges Martin Timell! - Julträning i egentillverkat höghöjdshus = Kasta dig i Ganges Martin Timell! | Runner's World
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Anders Forselius

Julträning i egentillverkat höghöjdshus = Kasta dig i Ganges Martin Timell!

Det har hunnit gå tjugo år sedan jag byggde mina första höghöjdshus av banankartonger, men jag har fortfarande inte fått in några ordrar från svenska atleter. Däremot har jag sålt höghöjdshus till både Therese Johaug och Mo Farah... Varför ringer du aldrig Charlotte Kalla..?

Marathonlöparen och programledaren Kristin Kaspersen hade vägarna förbi Ljusdal för att signera böcker dagarna innan jul. Kristin gjorde sin marathondebut 2014 då hon åkte med Springtime Travel till New York. Comeback på Manhattan nästa år igen..?

Även entreprenören Magnus Helgesson hade vägarna förbi Ljusdal precis innan jul. En underhållare av rang, när får vi se honom i På Spåret?

Magnus startade restaurangkedjan Harrys 1993 i Falkenberg, men var entreprenör långt innan dess. Redan som tolvåring var han nämligen Sveriges yngste företagare då han kröp omkring i containrar letandes efter frimärken som han sedan sålde vidare!

Tomten var tidig i Hälsingland och levererade...

..medaljhängare!

På Johan Stegfors hemsida  http://signsupplysport.se  finns alla möjliga produkter man kan tänka sig för löpning, bl.a. X-Kross sportglasögon och Flipbelt.

Nu slipper alltså min brorson Anton springa omkring med mina medaljer runt halsen...

Inte ens inför ett marathonlopp har jag varit så väl förberedd som denna jul. Jag har tagit min dagliga löprunda och även kört styrketräning för överkroppen. Jag ska nämligen fira julen med brorsbarnen Anton & Agnes = troublemakers!

Löprundan runt Kyrksjön i Ljusdal har fått ett nytt landmärke i form av Nordeuropas största inomhushall (i sitt slag) för fotboll. Här ska Ljusdals division 1 damer träna hårt under vintern för att sedan ta klivet upp i damallsvenskan. Rosengård och Umeår är därmed varnade.

Bella, mitt absolut bästa träningsredskap!

"Persedelvård" efter löprundan.

Julfest med trettioårsfirande Ljusdal Running Club. Den löpande prästen Magnus Boäng i mitten med guran. Magnus visade sig även vara en riktig trollgubbe då han  ömsade skinn på en tjuga så det blev en tvåhundring. (A magician's best friend = drunk audience!)

Om den grekiska regeringen behöver en ny finansminister så rekommenderar jag alltså varmt denne långlöpande präst.

Damfotbollen kommer aldrig mer bli sig lik. Sawa, den japanske skyttedrottningen från VM 2011 (hon satte ju som bekant krokben även för det svenska laget i semifinalen) tänker lägga fotbollsskorna på hyllan. Så gör även...

..den amerikanska världsstjärnan Abby Wambach.

Under Chicago Marathon 2011 sprang Abby en stafett tillsammans med några amerikanska landslagskolleger, bl.a. Alex Morgan. Det här var under den tiden som Pia Sundhage tränade laget och jag frågade naturligtvis Abby om hon hade fått lära sig någon svenska.

Svaret: Yes, "Fy fan!"

Alex Morgan tänker inte lägga av med fotbollen, men hon får ändå vara med på min blogg för att jag är kär i henne!

Varför snackar alla svenskar om fotbollssommaren 1994 när sommaren 2011 till och med var bättre ur svensk synpunkt? 

Jag cyklade fram och tillbaka genom USA 2011 och jag minns vilket enormt tryck det var överallt inför och under de amerikanska matcherna. Det vill säga ända fram tills straffavgörandet då de japanska tjejerna var fullständigt iskalla. Jag såg finalmatchen på en bar i delstaten Washington och punkteringen jag fick när jag cyklade vidare sammanfattade hela den dagen: Luften gick tillfälligt ur den amerikanska befolkningen.

Fin julläsning: Arsenal (världens för närvarande bästa lag, vilket Barca snart kommer att få se) på andra plats med United och Tottenham sju poäng efter. Men framförallt ligger Chelsea 18 poäng efter. 

2015 må ha varit ett skitår i alla möjliga sammanhang, men den här tabellen är ett lysande undantag.

Tillbaka till höghöjdshusen: Vilken grym laguppställning vi (Baslivs) hade i Hambojoggens lagtävling 1995. Vi fick till och med anlita stjärntravarna Ina Scot och Copiad som "harar" åt en av våra löpare! True story.

Lägenhetsannons anno tidigt nittonhundra... Varför ser man aldrig dessa annonser på Hemnet..?

God jul alla!!


 

Skriv ut Kommentarer (0)

2015-12-23 11:20, visad 5416 ggr


Annons

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextio med siffror i fältet här

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Sök på runnersworld.se


Få vårt nyhetsbrev!


Annonser