Anders Forselius | Runner's World
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Anders Forselius

Fyra varv runt planeten!

Min nya "missil" är färdigmonterad, en Speeder 300 från Merida. En pilsnabb "Ardennerhäst" som förhoppningsvis ska ta mig hela vägen från Tokyo till OS i Rio de Janeiro.

Grabbarna på Sportringen i Ljusdal fick bland annat lägga på helt punkteringsfria däck på hojen. Jag har tidigare använt mig av alla möjliga lösningar för att eliminera punkteringarna, men utan framgång. De här däcken ska däremot vara helt resistenta mot oväntade besök, till och med spikmattor. Spännande!

Om budskapet i videon https://www.youtube.com/watch?v=QEgDCekPFHE från Hutchinson stämmer så ska det alltså vara slut på incidenter av det här slaget i framtiden.

För det mesta brukar det vara en tuff utmaning att hitta de små föremål som fastnar i däcken och orsakar punkteringarna, men inte denna gång... (Alabama 2010)

Järvsö kommer aldirg mer bli sig likt. Peppe Lindholm bedrev Training Camp i Järvsö den gångna helgen och fick bl.a. med sig grabbarna på nästa bild:

Det är inte löparvärlden (Runner's World) som är liten, det är Järvsö som är stort!

Fr.v: Patrik Alwin, Patrik Yderberg, Hasse Lodin & Peppe Lindholm.

Peppe låter meddela att över fyrahundra personer redan har anmält sig till Järvloppet i sommar (27 augusti), dags att anmäla er:  http://www.jarvloppet.se

Ljusdal Running Club har arrangerat lördagsträningar utan uppehåll i över trettio år. Om jag har räknat rätt så har klubben därmed totalt avverkat en sträcka motsvarande fyra varv runt planeten. Adderar man dessutom de nästan 500 marathonloppen som medlemmarna har sprungit så blir det ytterligare ett halvt varv runt jorden.

Enligt Hjärnfysikbloggaren Johan Renström (tack Johan!) så har klubben under dessa år dessutom förlorat 16 kubikmeter svett!

http://www.helahalsingland.se/sport/friidrott/har-ar-den-anrika-loparklubben-som-har-sprungit-mer-an-fyra-varv-runt-jorden

Taggade medlemmar i Ljusdal Running Club inför Löpningens Dag 2016.

Den traditionella "lördagsrundan" passerar bl.a. inomhushallen för fotboll i Ljusdal. Den största i sitt slag i hela Nordeuropa.

TUNGt före..?

Bella inspekterar mina nya skor. Är hon reda att börja löpa..? (Huskeyn i dörren bredvid är med all säkerhet redo!)

Jag har fått förmånen att testa Asics nya modell MetaRun under vintern. En ny bekantskap som har varit en mycket positiv upplevelse.

Som halvtung löpare har jag slaviskt följt hela "kulramen" från Asics Kayano och klarat mig helt utan skador. Den här modellen känns ännu vassare och jag ser verkligen fram emot att testa skon i ett "skarpt läge" i samband med Tokyo Marahton i slutet av månaden. Högsta betyg så här långt.

Om Bella skiter fullständigt i Melodifestivalen? Japp! Hon är däremot grymt fokuserad på det amerikanska primärvalet och avslutningen av bandyallsvenskan. Dessutom är hon mycket nöjd med att Peyton Mannings Denver Broncos vann Super Bowl. Klok jycke.

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-02-10 21:14


Annons

Världens bästa marathonlopp!

Chicago Marathon är enligt mig (och många andra) världens bästa marathonlopp. Ett komplett arrangemang utan några som helst svagheter. En logistisk våt dröm!

   Hur skulle Stockholm Marathon se ut om man kryddade tävlingen med alla godbitar från den övriga marathonvärlden? Ett tankeexempel naturligtvis, men om man delar upp alla moment i ett marathonlopp, från hemsida till medalj, så finns det en hel del att ta efter, inte minst från de amerikanska arrangemangen.

Så här ser min egen lista över de maror som jag anser har lyckats allra bäst inom respektive delmoment:

1) Hemsida: Missoula Marathon, Montana, USA

En enkel hemsida där det tydligt framgår två viktiga saker: A) Tävlingsdatum B) Anmälningsavgift.

Överraskande många hemsidor har så mycket info på framsidan att det är omöjligt att hitta det mest väsentliga: När i h-lvet går tävlingen? Det har hänt flera gånger att jag har fått googla marathonloppets datum då jag inte har hittat det på hemsidan.

Stockholm har en bra hemsida med tydliga flaggor för de språk man så önskar. Men kanske skulle man ändå (trots att merparten av startfältet är svenskar) ha öppningssidan på engelska och låta oss svenskar ändra språk? Allt för att med största tydlighet visa att det är ett internationellt arrangemang.

2) Expon: Chicago Marathon, Prag Marathon, Tokyo Marathon

Chicago Marathon Expo är på promenadavstånd från hotellen och är inhyst i McCormick Place Convention Center, världens tredje största konferensbyggnad. Gigantiska ytor, mjuka golv, "miljontals" utställare och intressanta föreläsningar av profiler inom långdistanslöpning. Chicagos nummerlappsutdelning är mer än bara en expo, det är en energiboost!

Expon i Stockholm har sin charm, men den är alldeles för liten för 20 000 löpare. Varför inte smälla upp några större tält i exempelvis Kungsträdgården och göra den tillgänglig även för allmänheten? Då hamnar den dessutom på en central plats nära de flesta hotell.

3) Kringarrangemang: Boston Marathon, Prag Marathon

Boston Marathon är världens mest statusfyllda marathonlopp och en tävling som bjuder på många kringaktiviteter.

På bilden syns tränaren Alberto Salazar under en föreläsning tillsammans med Dick Beardsley inför Boston Marathon 2012. Trettio år tidigare utkämpade de en duell ända fram mållinjen, den legendariska "Duel in the Sun": https://www.youtube.com/watch?v=FmzljrUrwKE

Under marathonhelgen i Prag har man bl.a. en "hund-mara" (fem km) som avgörs i en park bredvid expon. Något för Stockholm att ta efter..?

4) Invigning: New York City Marathon

New York City Marathon Opening Ceremony, lika häftigt som själva marathonloppet! Representanter från nästan alla tävlingsnationer paraderar med flaggor i Central Park, en olympisk invigning i miniatyr fast mycket roligare. Tillställningen håller på i nästan två timmar och avslutas med Frank Sinatras klassiker "New York, New York" och fyrverkeri.

Kan man inte göra något liknande i Stockholm på fredag kväll? Löparna kan ju ändå ta en rejäl sovmorgon före loppet.

5) Frukostjogg: New York Marathon, Tokyo Marathon

New York och Tokyo (och många fler arrangörer) erbjuder löparna en frukostjogg dagen innan tävlingen, allt för att ge atleterna en möjlighet till ett lättsamt internationellt utbyte.

6) Pastaparty: Reggae Marathon (Jamaica)

Pastapartyt före Reggae Marathon i turistparadiset Negril saknar motstycke på denna planet. Arrangören påstår själv att det här är "World's Best Pasta Party" och jag tror att samtliga löpare håller med.

https://www.youtube.com/watch?v=imcV5fntvcA

7) Vädret: Chicago Marathon, Aten Marathon

Chicago Marathon går andra helgen i oktober och brukar alltid bjuda på skönt höstväder. Kanske någon grad för varmt unde andra halvan av loppet, men definitivt publikvänligt. 

Termometern i Aten under andra helgen av november brukar stå på 18 plusgrader, d.v.s. en idealisk temperatur för löpning.

De tio gånger jag har sprungit i Stockholm har det nog i genomsnitt varit kanonväder, men det har berott på att det antingen har varit bastuvärme eller köldrekord. Kan man inte göra alla löpare en tjänst och flytta fram Stockholm Marathon till första eller andra helgen i juli? Förutom att vädret då är något stabilare så får norrlänningarna extra tid på sig att träna. Tävlingen kommer då även att ligga tidsmässigt bra till för de som även planerar att springa någon av de andra huvudstadsmarorna i Norden.

Apropå det: När får vi se en nordisk klassiker? En utmärkelse/morot för att springa alla huvudstadsmaror i Norden? En "guldmedalj" för de som fixar det under ett år och en "silvermedalj" för de som springer tävlingarna under en obegränsad period. Svenska Marahtonsällskapet..?

8) Startprocedur: Chicago Marathon, Stockholm Marathon

Chicago är ett under av lättillgänglighet. Stress är därmed en obekant glosa när det drar ihop sig för marathon i USA:s tredje största stad.

9) Starten: New York Marathon, Prag Marathon, New Jersey Marathon.

Frank Sinatras New York, New York låter aldrig bättre än när den spelas på Verrazanobron mellan Staten Island och Brooklyn för femtiofemtusen löpare!

I Prag får man höra Smetanas mäktiga Die Moldau när man lämnar startfållan och i New Jersey hyllar de hemmasonen Bruce Springsteen med Born to Run när de släpper iväg löparna.

Läge att synka ABBA med startpistolen i Stockholm?

10) Banan: Prag Marathon

2015 Volkswagen Prague Marathon

Prag Marathon är i det närmaste kliniskt fri från tråkiga avsnitt och bl.a. har man förmånen att springa över klassiska Karlsbron på första varvet i den tjeckiska huvudstaden.

Stockholm Marathon bjuder på en mycket vacker bana med ett undantag, den där urbota tråkiga Lindarängsvägen på andra varvet. Jag önskar att man skrotar det där tråkiga avsnittet och istället (om möjligt) utnyttjar centrum ännu mer. Ett förslag är att  lägga banan på parallellgator för att underlätta för publiken att följa sina favoriter på fler platser under loppet.

I exempelvis Route 66 Marathon i Oklahoma utnyttjar man båda körfälten på vissa vägar för att löparna ska ha möjlighet att se vilka som leder tävlingen och även ha koll på snabbare eller långsammare vänner i loppet. Vändbanor kan låta tråkigt, men det har många roliga fördelar om man gör det på rätt sätt.

11) Funktionärerna: Tokyo Marathon

Tokyo Marathon = Lika många löpare som funktionärer..?

12) Publiken: Chicago Marathon, Luxemburg Marathon, New York Marathon, Boston Marathon, Dublin Marathon

Chicago Marathon: 42 195 meter och lika många skyltar...

Luxembourg Night Marathon startar sju en lördagkväll och har kanske den allra galnaste publiken. Ett lopp som är ett måste!

Irländarna, den allra vänligaste publiken!

13) Målet: Aten Marathon, Pisa Marathon, Philadelphia Marathon, Stockholm Marathon 

Panathenaikostadion i Aten, världens vackraste idrottsarena och värd för de första moderna olympiska spelen 1896.

14) Målprocedur: Philadelphia Marathon

Förutom ett av marathonvärldens vackraste upplopp så bjuds man även på en high-five av stadens borgmästare när man passerar mållinjen! Philadelphia Marathon går två veckor efter New York Marathon och är en fantastisk tävling. Ett måste!

Översatt till Stockholm Marathon: Vilket eko det skulle ge om man varje år parkerade en svensk världsstjärna på mållinjen i Stockholm Stadion för att ta emot löparna. Tänk er exempelvis Björn Borg, Annika Sörenstam, J-O Waldner etc...

15) Post Race Party: Chicago Marathon

Då de flesta andra marathonlopp vill ha iväg marathonlöparna så fort som möjligt efter målgången så har Chicago gått motsatt väg. Ett stort post race party väntar löparna i Chicago Marathon. Två fria öl, musikunderhållning och världens vackraste stad = All inclusive!

16) Logistik: Chicago Marathon, Philadelphia Marathon

Chicago Marathon!

Även Philadelphia Marathon är ett under av lättillgänglighet. Start och mål på Benjamin Franklin Parkway mellan Museum of Art (Rockytrappan) och downtown.

Philadelphia är enligt mina ögon världens näst vackraste stad och att man dessutom kan köpa en grymt god Philly Cheese Steak i nästan varje gatuhörn är en bonus.

17) Medalj: Texas Marathon

Trots storleken på delstaten är Texas Marathon ett i sammanhanget litet lopp. Loppet hålls varje nyårsdag och är begränsat till 700 deltagare. Något som däremot är stort är dess medalj som väger 3,3 kg!

Jag kom trea i tävlingen 2012 och trodde först att medaljen var mitt pris för att jag kom på pallen. Fel. Det visade sig ganska snart att samtliga deltagare fick en likadan medalj och att mitt tredjepris var... grisen!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-01-22 18:48


Marathon Planet - Ny internationell maratonkalender!

www.marathonplanet.org  En ny internationell marathonkalender där man enkelt kan få fram hemsidan + all annan tänkbar information om sin marathondestination.

   Söker ni ett marathonlopp i vinterkylan så kanske den här kalendern kan hjälpa er att snabbt hitta er destination. I dagsläget har jag lagt in nästan 400 internationella marahtonlopp på världskartan, en siffra som hela tiden kommer att utökas. Med hjälp av en enkel sökning kan man dessutom filtrera ut lopp på den månad och världsdel man är intresserad av.

Tanken bakom det här hobbyprojektet är att samla in all tänkbar information som man kan behöva om de mest populära utländska marathonloppen.

Jag har dessutom lagt in de tre huvudrubrikerna: Bloggare, kalendrar och löparklubbar. Där kan man alltså finna en mer detaljerad kalender för tävlingar i USA, eller hitta någon bloggare från exempelvis Indien.

I de tävlingar där jag själv har sprungit bifogar jag dessutom en direktlänk till mina tävlngsrapporter i Runner's World Sweden med foton från marathonloppen.

Hemsidan är fri från annonser och är under ständig uppdatering. Kommentera gärna (eller använd kontaktformuläret på Marathon Planet) om det är något ni saknar eller vill korrigera. Gott nytt 2016!

Intresserad av The Reggae Marathon på Jamaica? Klicka på den röda markeringen för Jamaica och den förvandlas till en blå. Därefter kommer en inforuta fram med all tänkbar information ni behöver för The Reggae Marathon:

Varje inforuta innehåller dessutom fakta om resmålet. (Avdelningen onödigt vetande...)

Ett exempel på vilka marathonlopp man får fram när man filtrerar på Europa och februari månad.

Huvudrubrikerna är uppdelade på: Löparbloggar, internationella löparkalendrar och långdistansklubbar. Ovan ett exempel på de mest populära löparkalendrarna inklusive direktlänkar. 

Här ett exempel på några av de mest populära löparklubbarna.

www.marathonplanet.org hittar man även en rubrik med bloggar som är uppdelade på A) Löparbloggar B) Äventyrsbloggar (inklusive cykling)

Bloggarna är uppdelade på varifrån respektive bloggare kommer ifrån och är i alfabetisk ordning. 

Vill ni lägga till en blogg eller ett marathonlopp eller kanske har upptäckt något fel som bör korrigeras så använder ni denna för att komma i kontakt med mig. Ni kan även använda denna adress: anders@marathonplanet.org

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2016-01-04 15:23


Julträning i egentillverkat höghöjdshus = Kasta dig i Ganges Martin Timell!

Det har hunnit gå tjugo år sedan jag byggde mina första höghöjdshus av banankartonger, men jag har fortfarande inte fått in några ordrar från svenska atleter. Däremot har jag sålt höghöjdshus till både Therese Johaug och Mo Farah... Varför ringer du aldrig Charlotte Kalla..?

Marathonlöparen och programledaren Kristin Kaspersen hade vägarna förbi Ljusdal för att signera böcker dagarna innan jul. Kristin gjorde sin marathondebut 2014 då hon åkte med Springtime Travel till New York. Comeback på Manhattan nästa år igen..?

Även entreprenören Magnus Helgesson hade vägarna förbi Ljusdal precis innan jul. En underhållare av rang, när får vi se honom i På Spåret?

Magnus startade restaurangkedjan Harrys 1993 i Falkenberg, men var entreprenör långt innan dess. Redan som tolvåring var han nämligen Sveriges yngste företagare då han kröp omkring i containrar letandes efter frimärken som han sedan sålde vidare!

Tomten var tidig i Hälsingland och levererade...

..medaljhängare!

På Johan Stegfors hemsida  http://signsupplysport.se  finns alla möjliga produkter man kan tänka sig för löpning, bl.a. X-Kross sportglasögon och Flipbelt.

Nu slipper alltså min brorson Anton springa omkring med mina medaljer runt halsen...

Inte ens inför ett marathonlopp har jag varit så väl förberedd som denna jul. Jag har tagit min dagliga löprunda och även kört styrketräning för överkroppen. Jag ska nämligen fira julen med brorsbarnen Anton & Agnes = troublemakers!

Löprundan runt Kyrksjön i Ljusdal har fått ett nytt landmärke i form av Nordeuropas största inomhushall (i sitt slag) för fotboll. Här ska Ljusdals division 1 damer träna hårt under vintern för att sedan ta klivet upp i damallsvenskan. Rosengård och Umeår är därmed varnade.

Bella, mitt absolut bästa träningsredskap!

"Persedelvård" efter löprundan.

Julfest med trettioårsfirande Ljusdal Running Club. Den löpande prästen Magnus Boäng i mitten med guran. Magnus visade sig även vara en riktig trollgubbe då han  ömsade skinn på en tjuga så det blev en tvåhundring. (A magician's best friend = drunk audience!)

Om den grekiska regeringen behöver en ny finansminister så rekommenderar jag alltså varmt denne långlöpande präst.

Damfotbollen kommer aldrig mer bli sig lik. Sawa, den japanske skyttedrottningen från VM 2011 (hon satte ju som bekant krokben även för det svenska laget i semifinalen) tänker lägga fotbollsskorna på hyllan. Så gör även...

..den amerikanska världsstjärnan Abby Wambach.

Under Chicago Marathon 2011 sprang Abby en stafett tillsammans med några amerikanska landslagskolleger, bl.a. Alex Morgan. Det här var under den tiden som Pia Sundhage tränade laget och jag frågade naturligtvis Abby om hon hade fått lära sig någon svenska.

Svaret: Yes, "Fy fan!"

Alex Morgan tänker inte lägga av med fotbollen, men hon får ändå vara med på min blogg för att jag är kär i henne!

Varför snackar alla svenskar om fotbollssommaren 1994 när sommaren 2011 till och med var bättre ur svensk synpunkt? 

Jag cyklade fram och tillbaka genom USA 2011 och jag minns vilket enormt tryck det var överallt inför och under de amerikanska matcherna. Det vill säga ända fram tills straffavgörandet då de japanska tjejerna var fullständigt iskalla. Jag såg finalmatchen på en bar i delstaten Washington och punkteringen jag fick när jag cyklade vidare sammanfattade hela den dagen: Luften gick tillfälligt ur den amerikanska befolkningen.

Fin julläsning: Arsenal (världens för närvarande bästa lag, vilket Barca snart kommer att få se) på andra plats med United och Tottenham sju poäng efter. Men framförallt ligger Chelsea 18 poäng efter. 

2015 må ha varit ett skitår i alla möjliga sammanhang, men den här tabellen är ett lysande undantag.

Tillbaka till höghöjdshusen: Vilken grym laguppställning vi (Baslivs) hade i Hambojoggens lagtävling 1995. Vi fick till och med anlita stjärntravarna Ina Scot och Copiad som "harar" åt en av våra löpare! True story.

Lägenhetsannons anno tidigt nittonhundra... Varför ser man aldrig dessa annonser på Hemnet..?

God jul alla!!


 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-12-23 11:20


Tomten levererar, både i Hälsingland och Hawaii!

För nitton år sedan stod jag på startlinjen för första (och enda) gången i Honolulu Marathon. Om jag har räknat rätt så bör även marathonlöparen/globetrottern Tom Svensson befunnit sig på startlinjen vid detta tillfälle. En löpare som numera har sprungit 20 (!) gånger i Honolulu. Stort grattis Tom!

   Har man vingar och därmed kan flyga till Hawaii så har man 11 053 km att se fram emot innan man kan dra på sig blomsterkransen i Honolulu. Till och med för amerikanarna är det en lång resa till Hawaii trots att det är den femtionde delstaten.

En amerikanare boendes i New York har faktiskt en 1600 km kortare resa till Stockholm än till Honolulu. Något som är en av faktorerna till att många amerikanska löpare i 50 States Marathon Club väljer att avsluta sin erövring av den amerikanska kartan just i Hawaii. Om jag har räknat rätt så var det 13 klubbkamrater i 50 SMC som sprang sin femtionde delstat i samband med Honolulu Marathon i går.

Tjugo gånger Honolulu Marathon är alltså en helgalen/imponerande siffra. Jag har ingen aning om någon har sprungit loppet så många gånger, men i så fall måste den skaran vara lätträknad. För en svensk så går det ju bort nästan två dygn bara för att ta sig fram och tillbaka till Hawaii!

För min egen del ingick Honolulu Marathon 1996 i en jorden-runt-resa med planen att erövra världen i ett par löpardojjor. Med start i Macau Marathon (Asien) i december 1996 sprang jag under tio månader långlopp i alla sex kontinenter. (Antarktis tillkom senare som långdistansdestination.)

Macau Marathon och Honolulu Marathon följdes av Sylvesterloppet (Sao Paulo, Brasilien), Kapstaden Marathon, Stockholm Marathon och avslutningsvis Melbourne Marathon i Australien.

Trots att jag var lättare och rappare i steget under den där tidsepoken så föredrar jag ändå att springa långlopp under tjugohundratalet. Anledningen heter Internet. Det har ju aldrig varit enklare att hitta ett långlopp på andra sidan planeten.

När man för tjugo år sedan ville springa i ett annat land gällde det först att hitta en marathonkalender för utländska marathonlopp eller snubbla över en annons. Springtime (dåvarande Runner's World) var då som nu den stora källan till information och inspiration. Hittade man något långlopp man ville springa fick man därefter förlita sig på faxen i kombination med en utländsk bankcheck som skulle skickas in till arrangören. Därefter fick man snällt vänta på ett brev i lådan som bekräftade ens deltgande i loppet. I dag kan man ju via nätet enkelt skaffa fram information om långlopp över hela världen.

Att boka resan var en annan huvudvärk, eller rättare sagt resebyråns huvudvärk. Jag misstänker att jag har legat på gränsen till att bli portad på ett antal resebyårer i Sverige pga alla mina ruttändringar i sista sekunden. I dag lägger man istället över huvudvärken på Skyscanner eller någon annan sökmotor för flygresor.

Att fixa logi var en annan femma. Lonely Planets tegelstenstjocka reseparlörer var nittiotalets Google, det bästa sättet att hitta billiga vandrarhem där jag skulle tävla. Så fort jag funnit passande logi så ringde jag upp vandrarhemmet (efter klockan 1800 svensk tid var det billigare att ringa!) för att boka boendet. I dag klickar jag istället in på Hostelworld och jämför därefter vandrarhemskartan med banprofilen så att mitt boende hamnar väldigt nära mållinjen. Det har alltså hänt mycket sedan Tom Svensson korsade mållinjen i sitt första Honolulu Marathon...

Både Tom Svensson till höger och Björn Dahlström till vänster (Elisabeth & Thomas Borg i mitten) sprang i Honolulu i går. För Tom var det den tjugonde gången han nålade på sig nummerlappen i Hawaii.

(Fotot: Arlanda i samband med Springtime Travels resa till Chicago Marathon 2015)

Macau Marathon 1996, den första av sex kontinenter med löpardojjor under min jorden-runt-resa 1996/97.

Honolulu Marathon 1996 fick representera Nordamerika. Honolulu Marathon gick veckan efter Macau Marathon och var (precis som i går enligt rapporterna) en het historia.

Sao Silvestre (det klassiska Sylvesterloppet i Sao Paulo, Brasilien) är endast femton km, men en mara i sig pga värmen och luftfuktigeten i mångmiljonstaden Sao Paulo.

Många klär ut sig under Sylvesterloppet. Med facit i hand så kanske inte min och Johan Karnestrands (t.v.) utstyrsel inte var den allra bästa. Vikingahjälm under tomtemask var nämligen inte så oskyldigt som det låter. Från start till mål skrek nämligen publiken "Chifrudo" vilket vi felaktigt antog var en hejaramsa. I själva verket betyder Chifrudo bedragen man, vilket kännetecknas av två horn...

Kapstaden Marathon 1997 innebar att även Afrika kunde prickas av på min interkontinentala långlöparturné.

Morgonuppladdning inför Melbourne Marathon 1997 tillsammans med kompisen Fredrik Norén. Nittiotalet var tydligen ett årtionde då det fortfarande var legitimt att springa maror i bomullströjor.

Australien var den sjätte och sista kontinenten som skulle erövras med nummerlapp på bröstet. På den här tiden hade man ju ännu inte hunnit exploatera Antarktis i marathonsammanhang.

Tomten kom rekordtidigt till Hälsingland i år och med sig hade han en helgrym ryggsäck från USWE.

Jag cyklar alltid med en mindre ryggsäck då den förutom att leverera iskallt vatten och svalka till ryggen även fungerar som den perfekta airbagen. Jag var med om en tuff cykelolycka i San Diego för några år sedan där jag landade just på min ryggsäck och med facit i hand kom undan med en mindre fraktur på en nackkota. (Dagens tips till ALLA cyklister: Använd alltid ryggsäck!)

Jag har länge letat efter den perfekta cykelryggsäcken och jag tror att jag precis har funnit den: F6 PRO Hydropack, 15L YL/BL

De krav jag har på min ryggsäck är att den ska rymma minst 3 liter vatten och ha plats för en iPad eller laptop. Dessutom innehålla många fack för alla värdesaker och kablar/batteriladdare.

Den här modellen har ytterfacket lättillgängligt vilket innebär att man slipper ödsla tid med att gräva fram kablar varje gång man stannar till för exempelvis ett längre lunchbreak på en restaurang.

Många fack = toppbetyg! När min olympiska cykelturné startar om igen i samband med Tokyo Marathon i slutet av februari kommer jag att testa den på allvar. 

Intressant (och bra) lösning för att knäppa på sig ryggsäcken. Utan att ha testat den sittandes i cykelsadeln så känns den rent spontant helgrym. Den sitter skönt på ryggen, har många fack och är väldigt enkel att använda. Ny testrapport till våren då jag hoppar upp i cykelsadeln.

Exakt det här drömde jag om när jag sprang maror i sydostasien i november/december: Minusgrader och måljubel för mina bandyhjältar från Ljusdal!

Ljusdal förlorade seriefinalen mot Falun men ligger ändå i toppen av bandyallsvenskan (tillsammans med Falun).

Arsenal, Barcelona och Ljusdal i toppen av respektive liga = Tomten är tidig i år!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-12-14 14:22< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Anders Forselius


Marathonsamlare med över 50 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. Innehavare av det inofficiella världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Dessutom långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Under 2015/2016 kommer jag att cykla ifrån Olympia i Grekland till Olympiska Spelen i Rio de Janeiro. En resa som går igenom fyra kontinenter och ett antal olympiska städer. Dagliga rapporter från cykelresan levereras på denna blogg. Häng med!

+46 72 501 2560


Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Sök på runnersworld.se


Få vårt nyhetsbrev!


Annonser