Anders Forselius | Runner's World
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Anders Forselius

Outdoor fast indoor...

Susanne Wöhrmann-Hill kunde glädja sig åt ett starkt "startfält" när Mandel PR & Marketing bjöd på outdoormässa på drottninggatan i Stockholm.

Eftersom jag själv har bevakat varenda modevisning i Paris och Milano sedan mitten av sextiotalet befann jag mig naturligtvis på plats för att bevaka denna happening...

Daniel Stiller Cohn på Haglöfs förklarade hur miljöarbetet går till på hans företag. Haglöfs har bl.a. anammat miljöcertifieringen "bluesign" vilket innebär att man har kontroll på hela tillverkningsprocessen avseende exempelvis utsläpp och arbetarskydd.

Med hjälp av ett nummer på varje produkt kan man spåra dunet i Haglöfs jacka ända ner till "Mårten Gås". Enligt Daniel Stiller Cohn så använder sig Haglöfs endast av dun från gäss som ska slaktas. Man tar alltså inget dun från gäss vars enda uppgift är att producera materialet.

Artisten Sandra Fransson från Luleå var bror till extremskidåkaren Andreas Fransson som förolyckades i en lavin i Patagonien för ett år sedan. Sandra driver en insamling i broderns minne för att öka säkerhetstänkandet bland unga skidåkare.

Besök gärna insamlingens hemsida där ni kan läsa mer om Andreas Franssons gärningar: http://andreasfransson.se 

Sandra har bl.a. designat de här skidorna som ska säljas till förmån för insamlingen, en design som följer Sandras tolkning av broderns liv. För er som inte lyckas ropa in skidorna finns även en möjlighet att köpa en poster av henne med samma mönster.

Sandra Franssons hemsida: http://www.sandrafransson.se

Varma mössor och strumpor från Röjk, fötternas & öronens bästa vänner!

http://rojksuperwear.com

Salomon försöker numera även vinna terräng (!) i den urbana djungeln och satsar därmed på skor anpassade för traditionella asfaltsknarkare.

Själv har jag använt samma skomärke i snart tjugo år och för mig är det nästan lika otänkbart att byta märke som att byta bank. Några av mina klubbkompisar har precis samma beteende och de följer slaviskt samma tillverkare och även samma modell. Är det här något som gäller alla löpare..? 

Jag är själv en extrem vanemänniska och har till och med svårt att byta restaurant på semestern. Kanske läge att en gång för alla bryta detta mönster?

Viking, långt ifrån en skitstövel. Våra kära grannar procuderar alltså inte enbart högpresterande längdskidåkare och olja. De kan konsten att även tillverka vettiga etuier för fötterna.

Min fråga: Vet någon om trenden är över då alla kvinnor på Manhattan och Stureplan gick på krogen i gummistövlar? Jag älskar stövlar och kan endast under pistolhot tänka mig att använda kängor i skogen, men att ha stövlar på krogen..?

Outdoor + Indoor = 19Fourteen från Haglöfs!

Haglöfs representanter förklarade att det tar ungefär två år från idé till butik. I det här fallet har man lyssnat på människor som har känt sig lite obekväma över att bära sina friluftskläder i stadsmiljö. Resultatet blev att man anpassade jackorna (även ryggsäckar och andra produkter) så att de inte sticker ut lika mycket i urbana miljöer.

Jackorna på bilden har bl.a. vädringsluckor på sidorna så att man slipper "bada bastu" när man lämnar utomhuskylan för att exempelvis sätta sig på tunnelbanan.

Även undertecknad följer slaviskt gällande mode, vilket innebär... Blåkläder!

Det krävs slitstarka kläder när man cyklar 6 - 8 timmar varje i regn och motvind. Blåkläder har lång livslängd och det verkar till och med som att materialet i tröjorna absorberar alla mina svordomar. True story.

Enligt Farbror Barbro finns inga genvägar fram till det perfekta ljudet, vi får se om han har rätt. Under hösten ska jag testa in-ears Run Free Pro från Soul Electronics när jag fortsätter min cykeltur genom USA.

L-G Skoog har redan testat modellen och hans resultat går att läsa här:

http://www.runnersworld.se/blogs/lgskoog/mitt-160-e-rw-blogginlagg.htm

Thomas Björnemark, chef på Springtime Travel, har bråda dagar under hösten då företaget genomför resor till bl.a. Chicago, New York och Aten Marathon.

Framförallt är det New York City Marathon som kräver en massiv arbetsinsats. Runt tusen personer väljer ju årligen att åka med Springtime Travel till New York och det behövs alltså en enorm planering för att få alla bitar att falla på plats. Inte minst det kritiska momentet på tävlingsdagen då arton fullastade bussar med skandinaver ska färdas till starten vid Verrazanobron på Staten Island. 

Närmare tusen kuvert går i dagarna ut till samtliga löpare som har valt att krydda hösten med New York City Marathon i Springtime Travels regi.

Patrik Yderberg, VD på Springtime Travel, sluter sina ögon och drömmer sig bort till startlinjen på Staten Island. Om han har skött träningsupplägget som han har fått av L-G Skoog så kommer han förmodligen att gå under 2:10 i New York... Ok, kanske ett "par" minuter till, men visst ser han lika lugn ut som Usain Bolt inför en OS-final?

Febrilt arbete under hösten på Springtime Travels kontor i Alvik.

Magnus Johansson arbetar just nu med planeringen av Aten Marathon. Har ni ännu ej sprungit i Aten så ska ni anmäla er på studs.

Aten Marathon är en helgrym tävling som trots den nätta lilla uppförsbacken (ca 20 km lång) ändå är som en bal på slottet. Avslutningen i Panathinaikostadion slår dessutom ut allting annat som ni har upplevt, till och med Kennet Anderssons sena kvitteringsmål mot Rumänien under fotbolls-VM 1994.

Så här roligt kan man ha på Springtime Travel trots att man har fem timmars bilresa till Giffarna Sundsvalls hemmamatcher...

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-10-07 22:19Jersey Marathon, betydligt fler än tre steg...

Jonathan Edwards behöver, om jag har räknat rätt, endast 6921 steg för att ta sig runt en mara. Det vill säga om han lyckas hålla samma steglängd som han hade under sitt världsrekord i tresteg på 18.29...

   Visst kommer ni ihåg Bergerac, supersnuten som gled omkring i en exklusiv gammal kärra och löste brott på en ö i Engelska kanalen? Bergerac porträtterades av John Nettles som naturligtvis är mer känd som  kommissarie Tom Barnaby i Morden i Midsomer. Än viktigare är emellertid att ön heter Jersey och att den enligt Marathon Globetrotters kriterium räknas som en egen nation.

Som varje anständig nation arrangerar även Jersey ett marathonlopp och man gör det med samma finess som Bergerac löste sina brott på åttiotalet. Ett fantastiskt arrangemang vars bana var en enda lång sightseeing genom den vackra ön mellan England och Frankrike.  

Som löpare kände man verkligen till hundra procent att man hade monopol på Jersey just denna helg. Nummerlappsutdelningen/pastamiddagen & starten/målet var beläget på Liberation Square mitt i St. Helier, Jerseys största stad. Det vill säga på ett oförskämt kort avstånd från hotellen. Jag tvivlar på att Jonathan Edwards ens hade behövt tre steg på sig för att ta sig från mitt hotell till startlinjen!

En stor del av banan gick på cykelvägar/promenadstigar runt ön vilket mentalt "förkortar" ett marathonlopp jämfört med om man springer på breda avenyer. Därutöver var det smala vägar som gällde större delen av loppet, vissa med biltrafik vilket kan vara ett litet orosmoment. Jersey Marathon hade emellertid mängder av funktionärer och poliser i varje hörn så man behövde aldrig vara nervös för bilisterna. 

Stort plus även för den vänliga publiken runt banan som verkligen hördes. Till och med poliserna hejade på löparna denna dag och jag är ganska säker på att även Bergerac hade supportat löparna om han fortfarande varit i tjänst.

Avslutningen av loppet går utmed kusten och är fullständigt magnifik. På långt avstånd kunde man därmed se konturerna av St Helier där belöningen väntade i form av nystekta hamburgare (av modellen god & stor) och dryck från ett lokalt bryggeri. All inclusive.

De roligaste marathonloppen anser jag själv är de som arrangerar ett post-race-party eller liknande efter målgången. Det vill säga tävlingar som lägger ner lite extra energi på att "behålla" löparna i målområdet istället för att så snabbt som möjligt försöka få iväg dessa. Bland de större loppen är Chicago Marathon ett lysande undantag där löparna kan sitta ner på ett stort område nära målgången för att äta, dricka, vila (eller dansa!) samtidigt som en orkester kör järnet på scenen.

Det är naturligtvis lättare för de "mindre" tävlingarna att göra något liknande kringarrangemang. Jersey hade ingen musikunderhållning att bjuda på men istället kunde man ju sitta på första parkett och se löparna trllla i mål samtidigt som man fyllde på energiförrådet.

En eloge dessutom till arrangören för att de väntar på prisutdelningen tills löparna har gått i mål. Jag har upplevet alltför många tävlingar (eller rättare sagt merparten av dessa) där prisutdelningen sedan länge är förbi när man korsar mållinjen. Det känns lite som en skymf emot resten av startfältet. Jag tror dessutom att pristagarna gärna väntar på att den breda massan släpat sig i mål. Eller?

Sammanfattningsvis ett grymt bra arrangemang med en mycket vacker bana. Jag kan definitivt tänka mig att åka tillbaka till Jersey, speciellt med tanke på att Bergerac har undanröjt all kriminell verksamhet på ön...

Resefakta: Jag valde att flyga tur och retur mellan Stockolm (Arlanda) och London (Gatwick) med Norwegian. Därefter flög jag tur och retur med EasyJet mellan Gatwick och Jersey. Norwegian håller till på South Terminal i Gatwick medan EasyJet huserar på South Terminal och ett litet tåg förbinder terminalerna.

Då jag sökte flygbiljetter valde sökmotorn kombinationer med flyg till andra flygplatser i London än Gatwick. Jag fick därför göra två separata sökningar innan jag hittade denna kombination med Norwegian och EasyJet. Sent kvällsflyg från Arlanda till Gatwick innebar åtta timmars väntan på mitt morgonflyg. Samma sak inträffade på hemvägen där jag "sov" på flygplatsen i Gatwick i väntan på mitt morgonflyg tillbaka till Arlanda. Biljettkombinationen hamnade på runt 2500 kronor.

På flygplatsen i Jersey tar man antingen bussen (Bus 15) till St Helier för 2 pund eller en taxi för ungefär 12 pund. Bussresan tar knappt en halvtimme och bussarna lämnar flygplatsen regelbundet.

Jag delade hotell precis framför start/målområdet med en kompis på The Pomme d'Or http://www.seymourhotels.com/pomme-dor-hotel/. Ett dubbelrum kostar runt 1250 kronor natten för två personer.

Marathon Globetrotters arrangerade sin årliga "reunion" i samband med Jersey Marathon. Ett utmärkt val med tanke på den familjära inramningen av loppet.

Bergerac, kom tillbaka!!

Batman i all ära, men han skulle inte ha en chans mot Bergerac!

Australien, Sverige och Brasilien på startlinjen! Mike till vänster träffade jag för första gången i samband med Chicago Marathon 2011. Sedan dess har jag träffat honom även under Tallin Marathon, Edinburgh Marathon och Stockholm Marathon.

Eddie Vega "Barfotabanditen". Scott Barco till vänster inspekterar fötterna på världsrekordhållaren som bl.a. har sprungit 101 marathonlopp barfota under ett år!

Margarita Time..?

Barfotabanditen fick det kämpigt på grusvägarna men hittade snabbt alternativa lösningar...

Prispallen i damernas marathonlopp. Prisutdelare = Jonathan Edwards!

Prispallen för herrarna. Stor eloge till tvåan i loppet, Christopher Zablocki, som veckan tidigare vann en mara i Nottingham! I dag sprang Christopher på 2:20 men han har ett personbästa på 2:17. Christophers mål är att kvala in till OS i Rio de Janeiro.

Marathon Globetrotters (inklusive en ny Globetrotter i loppets två Christopher Zablocki?) andas ut efter loppet och ser fram emot nästa "reunion". En sammankomst som sker i antingen Egypten (Luxor), Indonesien (Bali) eller någonstans i Oceanien.

Har ni sprungit marathon i fem länder eller mer så får ni väldigt gärna gå med i vår klubb. (Ingen medlemsavgift) www.marathonglobetrotters.org

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-10-06 11:44


Marathon Globetrotters - Årsmöte i Engelska kanalen

Marathon Globetrotters anno 2015! Klubben har 255 medlemmar och runt 25 medlemmar av dessa dök upp på klubbens årliga kongress som i år hölls på Jersey i Engelska kanalen.

   Att mararhon är löpningens Formula-1 råder inget tvivel om på Jersey, den största av kanalöarna. Där kan man ju springa på självaste F1-legenden Nigel Mansell om man har tur. Nigel Mansell bor numera på Jersey och där har han bl.a. startat "The Mansell Collection", ett museum som bl.a. innehåller några av hans gamla kärror plus mycket annat.

Eftersom Jersey även räknas som ett land enligt ISO (Standard Country Codes) blev den lilla ön i Engelska kanalen utvald att bli årets samlingsplats för Marathon Globetrotters årliga kongress.

Marathon Globetrotters startade officiellt den 14:e februrari 2014 (Valentine's Day = Kärlek till långdistans?!?) och är världens största klubb för "samlare av marathonländer" med sina 255 medlemmar. 

För att bli medlem i klubben krävs att man har sprunigt marathon (eller längre sträcka) i fem länder. För att bli full medlem krävs emellertid tio länder och då får man även rösta i samband med årsmötet. Medlemskapet är kostnadsfritt och man har även möjighet att köpa tröjor.

Reglerna är enkla: Efter varje nytt marathonland skickar man in sitt resultat till klubben som veriferar detta. (En medlemsstatistik finns på klubben hemsida www.marathonglobetrotters.org där man kan se samtliga medlemmars statistik.)

För vart tionde land man erövrar får man en ny "flagga". Man har då rätt att köpa ett tygmärke att fästa på ryggen på sin tröja som förklarar att man exempelvis har sprungit i 10, 20, 30, 40 länder osv.

Den stora nyheten som avhandlades på årets kongress på Jersey var att klubben ska gå över till ISO för att definera ett land. Det här innebär en liten tillökning av länder och bl.a. att Åland numera räknas som en egen nation. I praktiken innebär det emellertid små förändringar då de flesta av de "nya länderna" inte har något marathonlopp.

Har ni sprungit i fem länder och är sugna på att bli medlemmar så går ni enkelt in på www.marathonglobetrotters.org och anmäler er. Eftersom jag är "klubbens ambassadör" för Nordeuropa får ni väldigt gärna vända er till mig om ni har några förfrågningar. 

Rich Holmes (Marathon Globetrotters förste president) avtackades av den nye presidenten Kevin Brosi.

Kevin Brosi håller numera i ordförandeklubban för världens största marathonklubb för samlare av "marathonländer".

Presentation av varje löpare på mötet. Brasilien, Trinidad, Italien, Sverige, USA, Australien, England, Frankrike var några av de länder som var representerade på kongressen.

Mållinjen i St Heliers, största stad på Jersey.

Nummerlappsutdelning & Pastaparty i ett tält mitt i St Helier och endast 20 meter ifrån starten och målet. Precis så här ska en mara vara organiserad!

Pastaparty på Jersey

Brent Weigner till höger har sprungit marathon i 89 länder vilket är otroligt imponerande med tanke på att den pensionerade läraren bor i Cheyenne, Wyoming. För att tala ren svenska är det här ungefär som att någon som bor i exempelvis Storuman kämpar för att springa marathon i alla femtio amerikanska delstater!

Brent siktar på att springa sitt 100:e land under nästa sommar.

Marathon Globetrotters från Australien, USA och England.

Undertecknad tillsammans med Eddie Vega "Barfota-banditen"!

Eddie samlar in pengar till barn på Filippinerna och han gör det med sin udda metod att springa alla sina maror barfota. Eddie har Guinness rekord i de två kategorierna A) Flest marathonlopp barfota under ett år med 101 maror B) Flest marathon barfota under flera dagar i rad med 10 dagar.

Som ni kan se så har Eddie betydligt fulare fötter än mina skönheter...

Nigel Mansell, världsmästare i Formula-1 1992!

The Mansell Collection

Segrarbilen från 1992

En skaplig Ferrari värd 1 miljon pund...

St Helier, Jersey

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-10-04 08:36


Kiev Marathon, Ukraina

Ukraina, så nära, men ändå så långt borta. Jakten på nya marathonländer ledde mig denna gång till kullerstensgatorna på båda sidor av floden Dnepr: Kiev City Marathon

   Vacker stad, grym bana (42 km sightsesing!), utmärkt arrangemang, kort flygtur (dryga två timmar från Arlanda), oförskämt låg prisnivå och trevliga människor. Med facit i hand var marathonresan till Ukraina en av mina mest lyckade.

I går morse lyssnade jag på en retorik-expert på Nyhetsmorgon. En kvinna som förökte lära duon Tilde de Paula & Peter Jihde (klipp dig för f-n!) hur man ger kritik på ett konstruktivt vis. Hennes råd var att alltid avsluta med positiv kritik om det fanns fog för detta. Typ: "Du borde förbättra de här detaljerna, men annars har du gjort ett utmärkt arbete" istället för: "Du har gjort ett utmärkt arbete, men du borde förbättra de här detaljerna".

Det finns fog för att köra samma koncept  på Kiev Marathon, det finns detaljer man kan förbättra trots ett utmärkt arrangemang. 

Expon i Kiev låg 11 km utanför start/målområdet vid Maidan Nezalezhnosti (Frihetstorget). Då i princip alla marathonlöpare söker sitt boende nära målområdet borde det ligga i varje arrangörs intresse att underlätta för löparna så att de slipper åka igenom en hel "världsdel" för att hämta ut sin nummerlapp. Jag önskar att arrangören i Kiev gjort exempelvis som sina kolleger i Estlands huvudstad Tallin och istället smällt upp ett stort tält för nummerlappsutdelningen precis bredvid start/målområdet.

Det kan dessutom aldrig bli för många funktionärer i en tävling, speciellt när banan flyter ihop med promenadstråken och marathonlöparna därmed tvingas att dela bana med söndagsflanörer. Under den sista milen dök det upp några frågetecken och vid ett par tillfällen fick jag tillfråga några poliser angående vägvalet. En funktionär i varje gatuhörn med en röd flagga hade eliminerat dessa frågetecken.

I övrigt översteg Kiev Marathon alla mina förväntningar. Arrangören hade ju tagit tillvara på allt som huvudstaden hade att erbjuda och det kändes som att jag fick ut maximalt av varje kilometer på de delvis kullerstensbelagda gatorna i Kiev.

Två timmars direktflyg med Ukraine International Airlines, vad väntar ni på..?

Marathon Maniacs & Marathon Globetrotters X 2!

Det finns alltid ett visst internationellt inslag i marathonlopp som arrangeras i huvudstäder. I normala fall är ju dessa maror de logistiskt sett enklaste att resa till om man vill upptäcka ett nytt land i löpardojjor.

M = Metro (tunnelbanan). Ni förstår budskapet...

Energipåfyllning efter 31 km...

Pizza & Fanta! Avdelningen "Våga vägra energikakor"...

Bilderna på väggen: Stupade soldater i konflikten med Ryssland. Väggen är dessutom väligt lång.

Den sista milen går till stora delar mitt i centrum av Kiev och av den anledningen får man många gånger saxa mellan söndagsflanörer.

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-10-01 10:02


Ukraina - En blå/gul höjdare!

Fotobombning på allra högsta (eller lägsta?) nivå! Marina Sulimenko, min tourguide i Ukraina, var bokstavligt talat i fokus framför St. Michael's Golden-Domed Monastery i Kiev.

   Avståndet mellan New York och Stockholm låter betydligt kortare än sträckan mellan Arlanda och Kiev. I själva verket tar det bara lite drygt två timmar att flyga till Ukrainas huvudstad till skillnad mot de åtta timmarna som det krävs för att korsa Atlanten. Det vill säga om  planet från New York går på utsatt tid...

Mitt senaste äventyr i USA slutade alltså med en rejäl försening på JFK orsakat av fyra (!) punkteringar på planet. Två reservdäck fanns på plats men de andra däcken fick transporteras in från annat håll. Det blev därmed en lång väntan i New York och istället för en bekväm (Norwegian använder häftiga Dreamliner) nattkärra tillbaka till Sverige kom vi inte iväg förrän trettio timmar senare. 

Flyget till Kiev gick emellertid som tåget (det vill säga då de svenska tågen fortfarande gick på utsatt tid, vilket var under samma tidsepok som vanligt folk fortfarande hade råd att köpa tågbiljetter av SJ) och jag hann knappt nicka till innan jag befann sig på flygbussen på väg mot centrum av huvudstaden.

Som svensk medborgare behövs inget visa till Ukraina och till skillnad mot den långsamma processen i de amerikanska passkontrollerna så gick allting väldigt smidigt när jag landade i Kiev. Landets valuta är i dagsläget dessutom betydligt roligare än dollarkursen så det finns all anledning att åka österut, inte minst med tanke på att flygbiljetten (tur o retur) inte behöver kosta mer än sketna 2000 kronor.

Mitt besök i Ukraina handlade naturligtvis om långlöpning. Jag samlar fortfarande på marathonländer men har varit inaktiv på löpfronten sedan Malta Marathon i våras. Tävlingen i Kiev låg perfekt i tiden precis innan Marathon Globetrottes årliga sammankomst som i år sammanfaller med Jersey Marathon i Engelska Kanalen. Det fanns alltså ingen tvekan att åka till Ukraina trots säkerhetsläget i den östra delen av riket.

Banprofilen i Kiev avslöjade dessutom att tävlingen kunde vara en riktig höjdare, i dubbel bemärkelse. Kiev har nämligen förutom sin patenterade skönhet även ett överskott på höjdkurvor. En erfarenhet jag fick under sightseeingturen dagen innan marathonloppet. Är man i urusel form så föredrar jag en kuperad tävling av den anledningen att den innehåller precis lika många nedförsbackar som ursäkter till att promenera i uppförsbackarna...  (Tävlingsrapport kommer snart.)

Via mellanlanding/klädtvätt hemma i Hälsingland tog ett direktflyg med Ukraine Airlines mig den drygt två timmar långa resan till Kiev. Ukraina låter så långt borta, men det ligger ju bara precis runt husknuten.

Anledningen till flygturen österut: Kiev International Marathon

Eftersom mina 184 cm inte på långa vägar räcker till för en karriär som professionell basketspelare får man använda andra metoder för att uppnå rätt längd...

Det var på marathonexpon jag fann denna smått medeltida maskin. En utrustning som jag på grund av språkförbistring fortfarande inte har någon aning om varför den var bra. Har någon läsare mer information?

St. Michael's Golden-Domed Monastery

Vi tar den igen... Spana in fotobombningen!

Fyra generationer byggnader. Arkitektur från 1200, 1700, 1800 respektive 1900-talet.

St. Michael's Golden-Domed Monastery, Kiev

St. Andrew's Church, Kiev

Golden Gate, Kiev

I bakgrunden syns Jaroslav I av Kiev. "Jaroslav den vise" som han även kallades för, var gift med Ingegerd Olofsdotter som var dotter till Sveriges förste kristne konung Olof Skötkonung. 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Ingegerd_Olofsdotter

Sverige och Ukraina har alltså en viss gemensam historia och vi har ju dessutom samma färger på flaggan. Det påstås att Ukraina tog de blå/gula färgerna efter att de hade kämpat tillsammans med svenskarna på slagfältet för att slå tillbaka ryssarna för trehundra år sedan. Faktum är emellertid att Ukraina långt tidigare använde sig av blågula färger.

Frihetstorget i Kiev

Försening i New York...

..med inblandning av polis!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-09-29 10:13< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Anders Forselius


Marathonsamlare med över 50 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. Innehavare av det inofficiella världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Dessutom långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Under 2015/2016 kommer jag att cykla ifrån Olympia i Grekland till Olympiska Spelen i Rio de Janeiro. En resa som går igenom fyra kontinenter och ett antal olympiska städer. Dagliga rapporter från cykelresan levereras på denna blogg. Häng med!

+46 72 501 2560


Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Sök på runnersworld.se


Få vårt nyhetsbrev!


Annonser