Delaware Marathon (120513): 4.17.53 - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


Delaware Marathon (120513): 4.17.53

14 maj 2012
av: Anders Forselius

Harvey... jag vill ha min medalj tillbaka! 

 

   Det höll i nästan en mil, sedan var det nattsvart vad gällde mitt ömmande knä. En smärta som fick mig att på allvar fundera på att kliva av loppet. En fyra km lång promenad gjorde däremot susen och därefter kunde jag springa relativt obehindrat fram till 27 km. Avslutande 15 km handlade sedan mest om en promenad fylld av sporadiska löpsteg.

Delaware Marathon visade sig trots detta bli en fantastiskt trevlig bekanskap. En tävling med en kul sträckning där man möter andra löpare (sprangs även en halvmara samma dag) större delen av loppet. Något som omedvetet får hjärnan att tänka på något helt annat än löpning. Extra kul blir det naturligtvis när man har lärt känna många andra "50 Staters" under året.

Härnäst väntar cykelfärd mot New Jersey, med ett eventuellt stop i Philadelphia beroende på dagsformen i morgon. 

Sock-Monkey Boone, maskot för "50 States Marathon Club".

Paula & Steve Boone på respektive flank. Däremellan undertecknad med Sally Jackson Boles och hennes far. En välkänd syn på den amerkianska marathoncirkusen. Sally och hennes far dyker upp lite här och var på kartan. Senast träffade jag dem i Louisville, Kentucky, för två veckor sedan.

Steve & Paula Boone är grundare av "50 States Marathon Club". Makarna var även de som startade Delaware Marathon en gång i tiden då de saknades en mara i "The First State". Steve & Paula springer marathon varje helg. Steve har med råge passerat 500 och hans fru Paula jagar vidare mot sin 400:e mara.

Fenomenet "Tidig start" finns i många amerikanska marathonlopp. En extra möjlighet för långsamma löpare som behöver extra tid på sig för att korsa mållinjen. Många maror har ju en tidsgräns på sex timmar.

Längst till höger står Larry Macon, texasadvokaten som sprang 113 officiella marathonlopp under 2011. I miten av bilden med blå/vit/röda tröjor står Greg Goebel och Pascal Radly. En stor dag för Greg som precis ska springa sin 50:e delstat.

..och 26.2 miles senare! Greg kan äntligen dra på sig tröjan som officiellt förklarar att han är en 50 States Finisher.

Pascal Radley (t.h) sprang sin 50:e delstat i Texas på nyårsdagen 2011. Jag hade förmånen att se honom korsa mållinjen där och allt sedan dess har vi regelbundet korsat varandras vägar. Vi håller dessutom en någorlunda jämn takt under 2012. Pascal har sprungit 23 maror i år och för mig innebar Delaware Marathon nummer 22.

Glen Anderson, en annan marathonlöpare som sprang sin 50:e delstat i Delaware. Utrustad med samtliga medaljer han har samlat på sig under sitt korståg över den amerikanska marathonkartan.

Greg Goebel och Glen Anderson tillsammans med grundarna av 50 States Marathon Club; Paula & Steve Boone.

Party för Greg!

Ytterligare en löpare som hade anledning att fira i Delaware. Mannen på bilden sprang sitt 200:e marathonlopp!

En kram av Miss Newark, en anledning god som någon för att springa 42.2 km...

Kvinnliga löpare i vanliga traditionella shorts är i stort sett en utrotningshotad art i de amerikanska marathonloppen. På bilden; Charlie Long och Stacey Pushnik-Doherty.

Målgång för Sally Jackson och hennes far, här i sällskap med Larry Macon.

Horisontell ställning, belöningen för att tugga asfalt i 42 km.

Ira till vänster och Donald till höger.

Jag bodde på samma vandrarhem som Donald i Texas under nyår. En bekantskap som räddade min start i Texas Marathon på nyårsdagen. Vandrarhemmet låg en timmes bilresa från starten och jag hade ingen aning om hur jag skulle komma dit då Donald dök upp på vandrarhemmet. En löpare med hyrbil. Plötsligt händer det, typ...

Finns olika sätt att ta sig runt en mara, jonglering är ett. Själv funderar jag på baka kanelbullar i 42 km under mitt nästa framträdande.

- Danielle, hur ont i ryggen har du på en skala? Låt oss säga att 1 är nästan ingen smärta alls och 100 innebär ena foten nere i graven.

- Tja, nu känns det ganska bra. Jag skulle säga... 65!

I över tio års tid har Danielle Cupido levt med tuffa ryggsmärtor, trots detta springer hon marathon så fort tillfälle ges. Men framförallt skriver hon den kanske roligaste löparbloggen som finns online: 

http://trexrunner.com/

De nästan 800 löparna i Delaware Marathon fick samtliga en speciell hälsning (bilden) utefter banan. En kul grej som även Texas Marathon använder sig av. 
Följ oss

Loppkalendern

27 jun
Öland
29 jun
Norberg
29 jun
Trosa
30 jun
Norberg
30 jun
Vessigebro
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken