Cape Cod Marathon, Falmouth, Massachusetts - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


Cape Cod Marathon, Falmouth, Massachusetts

27 okt 2014
av: Anders Forselius

Marathon i New England = Bal på slottet!

   Så mycket skönhet, så många uppförsbackar, Cape Cod Marathon innehöll precis allt. Ett av de vackraste loppen jag har genomfört, men även det allra tuffaste. Maran innehöll backar som man kan skrämma barn med, men trots detta var det ändå värt ansträngningen. Höstarna i New England bjuder på otroliga färgspel och Cape Cod var naturligtvis inget undantag.

Cape Cod Marathon är dessutom en organisatorisk fullträff där man har tänkt på precis allt och... lite till. Parkeringsvakter som hälsar löparna välkomna på morgonen, nummerlappsutdelning även på tävlingsdagen (!), ombyte/dusch i en stor skola precis vid start/mål, tröjtryck då löparna hämtar ut sin tröja (!), smidig startprocedur, engagerad publik, cyklande funktionärer, upploppsraka med stor publik och en stor portion familjär inramning. All inclusive.

Dessutom... Clam Chowder Soup (ni får googla receptet), sallad och pastatallrik till alla löpare efer loppet. Efter att ha sprungit på tok för många lopp där man efter målgången får en powerbar och gatorade, vem fan vill ha gatorade efter målgången? och en banan var det här en befrielse. Om soppan var god? Utsökt är ett för svagt superlativ, det var snarare en erotisk upplevelse, ett viagra för smaklökarna.

Givetvis erbjöds även löparna massage efter loppet. Jag har varit bortskämd med många bra arrangemang under åren, men Cape Cod Marathon är ny etta på min lista. Är ni inte känslig för lite alpina stigningar så är det här ett lopp jag verligen rekommenderar. Det är värt att korsa Atlanten bara för soppan!

Mayflower, så såg hon ut när hon landade på Plymouth Rock...

..1620, d.v.s. exakt 355 år innan Ljusdals Bandyklubb tog sitt första (enda) SM-guld i bandy. Tillfällighet?

Plymouth Rock ligger i säkert förvar i minnesmonumentet.

Pilgrim Memorial State Park i Plymouth, Massachusetts. Platsen som varje november förbannas av alla nordamerikanksa kalkoner, det var ju här Thanksgivingmiddagen såg dagens ljus.

Pilgrimerna överlevde bl.a. tack vare support av denne herre: Massasoit. Själv hade jag Massa Ont i låren i slutet av Cape Cod Marathon efter alla tuffa backar.

Plymouth, Massachusetts.

Allen Thomas, klubbkamrat i Marathon Maniacs och 50 States Marathon Club. En kompis som vid flera tillfällen har räddat mig från logistiska katastrofer under mina marathonäventyr i Nordamerika.

Min mest kritiska punkt i jakten på mina 50 delstater (2011/2012) skedde när jag en septmemberlördag sprang en mara i Portland, Oregon, med en chaufför väntandes på mig vid mållinjen med motorn igång. Hon tog mig direkt till flygplatsen i Portland där jag checkade in med nummerlappen fortfarande fastnålad på bröstet och Gatoradefläckar på tröjan.

Jag hann med flyget och blev därefter upphämtad på flygplatsen i Jackson Hole i Wyoming (en stad knappt större än en Baja-Maja) av Allen Thomas som också sprang Jackson Hole Marathon påföljande dag. Direkt efter loppet körde Allen iväg till grannstaten Idaho där jag äntrade en Greyhoundbuss som via ett antal mellanlandningar så småningom tog mig till New Hampshire (typ fyrahundra tidszoner österut) för nästa marathonlopp.

Allen ryckte även in och hjälpte mig med logistiken i hans hemstat New Mexico för två år sedan och denna helg var det alltså dags igen. Allen jagar 50 delstater och Massachusetts var hans 41:a. Hans femtionde delstat beräknas bli i Hartford, Connecticut, nästa höst.

Tröjtryck på expon, en helt ny erfarenhet. Ett smart sätt att inte få ett överskott av tröjor med "fel årsmodell". 

Klubbkamrater i Marathon Maniacs. Det krävdes en hel del galenskap för att springa Cape Cod Marathon, men det var definitivt värt det!

Kjell Kvarfordt från Sollentuna, min nye hjälte!

Kjell antog utmaningen Clam Chowder Challenge, d.v.s. sprang en halvmara på lördagen följt av maran på söndagen. Typ som att klättra K2 på lördagen och sedan varva ner med att ta en sväng upp på Everest påföljande dag. Grattis Kjell!!

Raksträckan i starten avverkad, nu återstod nästan bara backar...

Yay!

Jag hade samma tanke halvvägs in i loppet...

Black Toe Down..?

Cool Koala!

Allen Thomas avnjuter sin Clam Chowder Soup..

..och får därefter massage av Sandy. Återigen; vilket kanonarrangemang!

Makarna Kvarfordt. Båda sprang halvmaran på lördagen och Kjell sprang dessutom maran på söndagen. 

Roscoe slapp slita hund under loppet men fick ändå en välförtjänt medalj. 

Ni kan följa Roscoe på instagram: http://instagram.com/roscoe73010?modal=true
Följ oss

Loppkalendern

22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
25 aug
Gällivare
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken