Baltimore - Tisdagarna med Artemis... - Baltimore - Tisdagarna med Artemis... | Runner's World
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Anders Forselius

Baltimore - Tisdagarna med Artemis...

Christine Compton, "The Skipper" på Artemis II

 

   Tillbaka på östkusten, tillbaka i Baltimore. Ett besök som denna gång skedde med flyg istället för cykel. En annan detalj som skilde besöken åt var valet av veckodag, det var en tisdag. Av en osannolik slump hade mina tre första vistelser i Baltimore skett på måndagar, den dag då Federal Hill Running Club kör sina distanspass.

Christine Compton har alltid varit min värd i Baltimore. En förtjusande skapelse jag kom i kontakt med via cykelorganisationen www.warmshowers.org (couchsurfing för långfärdscyklister). Christine cyklade för några år sedan från Maryland till Panama och har allt sedan dess erbjudit andra långfärdscyklister logi för natten i hennes lägenhet i centrala Baltimore.

Christine är dessutom marathonlöpare och via hennes löparklubb har jag lärt känna andra långlöpare i Baltimore. Den förtjusande hamnstaden har därför blivit något av en hemmaplan för mig i USA. (Ok, närheten till basebollarenan Camden Yards har underlättat processen.)

Den här gången var det däremot tisdag, den kanske allra viktigaste dagen i Christine Comptons liv. Det är då hon luftar sin segelebåt "Artemis II" och.. får utlopp för sin enorma tävlingsinstinkt. En känsla som drabbade även undertecknad. Jag har aldrig vunnit en löpartävling, men nu vet jag i alla fall hur det känns att vinna en regatta.

Baltimore kan därmed få ett helt annat utseende i framtiden. Måndagarna med Asics kanske ersätts av Tisdagarna med Artemis...

Undertecknad i en högst ovan situation. (Antagligen en minst lika ovan situation för båten...)

Höghöjdsträning..?

Christine Compton, marathonlöpande långfärdscyklist och.. extremt tävlingsinriktad!

Strax före sista vändningen. En sammanbiten besättning.

Christine Compton äger Artemis II tillsammans med Mike McNamara (vit tröja). 

Intressant rollfördelning; kvinnan arbetar och männen ser på...

Spinnakern på och båten i ohotad ledning på väg tillbaka mot Baltimore.

Avslappnad besättning på väg mot målet.

Segern i hamn, så också båten. Jag förde med mig god karma till Artemis II som blev en vinnare med en viking i besättningen... (Ok, jag hade ingen j-vla aning om vilka repstumpar jag drog i!)

Inner Harbor, Baltimore

Nick Wallenda, "King of the High Wire". Nick är lindansare (mitt i bilden i gul tröja) och tänker ta sig an Niagarafallen 15 juni. Om han lyckas blir han den förste att genomföra promenaden.

Nick's farfarsfar Karl Wallenda genomförde en liknande promenad i Baltimore 1973 men dog under en liknande aktivitet i Puerto Rico vid 73 års ålder. En promenad som Nick däremot lyckades genomföra med livet i behåll.

Baltimore, Maryland. Kanonstad!

"Maryland Oysters"

Skriv ut Kommentarer (0)

2012-05-10 15:35, visad 3630 ggr


Annons

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttionio med siffror i fältet här

[Mer om]Anders Forselius


Marathonsamlare med över 50 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Dessutom långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560


Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Sök på runnersworld.se


Få vårt nyhetsbrev!


Annonser