Baltimore - New York på cykel (dag 2): Seriemördare i Delaware..? - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


Baltimore - New York på cykel (dag 2): Seriemördare i Delaware..?

22 okt 2014
av: Anders Forselius

Undertecknad har äntligen funnit ett vattenfall (fallhöjd 2 meter) på "Eastern Shore" i Maryland, den pannkaksplatta halvön på östkusten.

Vattenfall? För precis ett år sedan följde jag med några vänner till Eastern Shore för att besöka något som jag då trodde var en "waterfall festival", men...

..efer två timmar hade jag endast sett apporterande hundar. Det var då ljuset gick upp: Det var en "waterfowl festival" (sjöfågelfestival) och inte en waterfall festival.

Cykelresan mellan Baltimore och New York fortsätter. Första natten tillbringades i den forna amerikanska huvudstaden Annapolis i Maryland, men var skulle jag och min touringpartner Christine spendera följande natt?

Lösningen kom minst sagt oväntat. Efter att ha lagt ut foton från min första dag i sadeln fick jag ett meddelande från en kompis på Facebook:

"Jag ser att du är i krokarna, kom gärna förbi Rehoboth Beach i Delaware. Du får gärna bo här, allt för en gammal vän!"

Jag har många amerikanska FB-vänner, men vem var han? Det ringde ingen klocka när jag såg hans namn. Jag hade ju dessutom ALDRIG varit i de där krokarna tidigare, vem var mannen?

Supernöjd över att ha blivit erbjuden logi exakt där vi behövde tillbringa natten gav jag ändå det glada beskedet till Christine. Min touringpartner var dock tveksam till denna inbjudan och förklarade varför:

- Tänk om det är en seriemördare!

Jag var naturligtvis tvungen att studera honom närmare och började då med att kolla upp vår ende gemensamme vän på Facebook. Dråpslag. Den gemensamme vännen hade en översiktsbild med texten: Serial killers (seriemördare)!

Christine hade alltså rätt, vi hade blivit hembjudna till en seriemördare!

Nyfikenheten visste nu inga gränser och nästa steg blev naturligtvis att studera hans foton på Facebook, det var då pusselbitarna föll på plats. Inbjudan kom från Chris & Beth O'Connell, ett par som jag för två år sedan träffade genom www.warmshowers.org (couchsurfing för långfärdscyklister). Jag tillbringade två dygn med denna underbara familj som då bodde i Goshen i delstaten New York, men som nu alltså hade flyttat till delstaten Delaware.

Familjen O'Connell är alltså inga seriemördare, tvärtom. De är bland de finaste människor jag någonsin har träffat. Kvällen slutatde alltså med en minst sagt överraskande återförening 10 meter ifrån Atlanten.

Kaffebreak modell tjugohundratal. Tiderna har definitivt förändrats i den här "branschen". För femton - tjugo år sedan satt man med en god bok under pauserna, nu är det statusuppdateringar som gäller.

Just denna dag fanns även ett vakande öga på slutspurten i Superettan. Hur ska det gå för Giffarna Sundsvall..? Förlåt Ljungskile, men kan ni inte ta ännu ett varv i Superettan? Please?

Eastern Shore är alltså pannkaksplatt och mer eller mindre helt uppodlat.

Majs, nice!

Delaware, "The First State". Delaware var alltså den delstat som var först med att "rita på" för Amerika.

Vithövdade havsörnar (den till vänster är fortfarande en snorunge och har därmed ej fått den vita täckningen) är ganska vanligt förekommande i Delaware och Maryland där fisket är utmärkt.

..under ytan finns naturligtvis även dessa godsaker: Maryland Crabs!

Mina vänner i Delaware: Chris & Beth O'Connell tillsammans med "George" och min touringpartner Christine Compton. Ingen av dessa är seriemördare!
Följ oss

Loppkalendern

17 aug
Jönköping
18 aug
Jönköping
20 aug
Linköping
22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken