#9 Olympiabloggen: Montenegro - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


#9 Olympiabloggen: Montenegro

7 apr 2015
av: Anders Forselius

Shkoder, den sista större anhalten på den albanska kartan innan det var dags att rulla in i grannlandet Montenegro.

   Dag 12: Fushe-Kruje, Albanien - Ulcinj, Montenegro 111 km (Totalt 896 km)

   Dag 11: Durres - Fushe-Kruje, Albanien 35 km (Totalt 785 km)

   Dag 10: Lushnje - Durres, Albanien 53 km (Totalt 750 km)  

Och så kom det där förbannade jävla rövregnet över mig och dessutom i kombination med hagel stora som hemorrojderna på en blåval molnet med lite lätt nederbörd över Balkan. Ett väder som drog ner både tempot och mungiporna. I normala fall går det alltid att vänta ut regnet, men här var det ett konstant dyngväder i 48 timmar. April kallas tydligen den här månaden.

Albanien har, trots avslutningen, ändå visat sig från sin allra bästa sida. Landet har så otroligt mycket att erbjuda, inte minst planetens mest välstädade hotellrum. Ta gärna en båt över till Sarandé nästa gång ni besöker Korfu så får ni uppleva nästa stora europeiska turistdestination. Albanien står redo!

Nu är det alltså Montenegro som gäller, en gammal bekant från cykelsadeln som jag lärde känna för sju år sedan. Precis som grannen i söder är Montenegro ett av Europas allra vackraste länder och minst lika kuperat. Dessutom levererar man sol i Montenegro, i alla fall enligt den senaste rapporten. Tack för det SMHI!

En annan häftig detalj med Montenegro är längden på befolkningen. Rapporterna säger ju att det är holländarna som är världens längsta folk, men stämmer det verkligen? Montenegrinerna ser ju ut som om att de utan problem skulle kunna korsa Atlanten utan att få en kallsup. Stilla min nyfikenhet, hur ser listan ut med världens längsta folkslag?

Thumane, Albanien

Barbullush, Albanien

Väg E762 genom Albanien

Shkoder, Albanien

Durres, Albanien. Kaos i trafiken orsakad av skyfallen.

Väg E762 genom Albanien

Hur dagens golfdrive gick..?

https://www.youtube.com/watch?v=6LEXi11Ofmg&feature=youtu.be

(221 497 visningar så här långt och det kunde ha varit betydligt fler om inte videon hade blivit totalförbjuden i Kina och Nordkorea. De kinesiska myndigheterna ansåg att videon var lätt pornografisk p.g.a. cykelbyxorna. True story.)

...åt h-lvete, bollen hamnade i bunkern!

Under förre diktatorn Enver Hoxha ledning byggdes över 700 000 bunkrar som placerades ut över hela landet (inte minst på stränderna!) som ett försvar mot eventuella angripare. Den paranoide diktatorn lätt till och med placera konstruktören i en av bunkrarna för att testa hållbarheten med ett skott från ett tungt pansarfordon. Konstruktören överlevde...

https://lurikblogg.wordpress.com/2012/03/21/nar-albanerna-bunkrade-upp-om-enver-hoxhas-paranoida-bunkermani/

Krute, Montenegro

Krute, Montenegro

Montenegro!
Följ oss

Loppkalendern

23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken