#6 Olympiabloggen: Raketstart med Raki... - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


#6 Olympiabloggen: Raketstart med Raki...

2 apr 2015
av: Anders Forselius

Det gamla "slagskeppet" går fortfarande som själva f-n, speciellt i nedförsbackarna. Dessvärre tog dessa slut i samband med att jag checkade ut från Grekland. Nu väntar motluten på Balkan.

   Dag 6: Preveza - Igoumenitsa, Grekland 90 km (Totalt 503 km)

             Kerkyra, Corfu 3 km

Dags att ta adjö av Grekland efter en fantastisk vecka i cykelsadeln. Dit räknar jag inte det kroniska trafikkaoset i Aten, men lyckligtvis så tar det ju bara ett par timmar att fly den grekiska huvudstaden på två hjul.

Halvön Peloponnesos är som alltid en trevlig bekantskap, inte minst med tanke på de starka dofterna från alla citron- och apelsinträd som punktmarkerar den gamla landsvägen mellan Korint och hamnstaden Patras. Peloponnesos är helt enkelt för god för att kolsyras trots att kvaliteten på vägarna allt som oftast påminner om strukturen på en gammal Västerbottenost.

Grekland har ju dessutom betydligt mer att erbjuda än halvön i söder. I år hade jag till exempel den stora förmånen att stifta bekantskap med den nordvästra planhalvan av landet, ett möte som slutade i omedelbar kärlek. Om kusten utmed Joniska Havet hade varit en kvinna så hade jag tagit ut lysning redan i förrgår. Magiskt!

Sista etappen på det grekiska fastlandet avslutades i hamnstaden Igoumenitsa där en färja väntade till Korfu. En ö som jag har beundrat på avstånd från en tidigare resa genom Albanien. Nu fick jag alltså äntligen chansen att åtminstone tillbringa en natt där innan en färja tog mig tillbaka till fastlandet. Foton från Korfu finns längre ner i inlägget.

Nu väntar alltså Albanien, min personliga favorit i Europa. Ett land som har precis allt att erbjuda, inte minst uppförsbackar...

Musli och yoghurt är klart överskattat, tacka vet jag en rejäl stänkare halv nio på morgonen! 

I ärlighetens namn så förblev glaset med raki mer eller mindre orört, jag hade ju tänkt mig en något stabilare föda när jag stannade till vid en restaurant i en liten by i norra Grekland och frågade om de kunde servera frukost. Jag fick ett "ja" till svar och två minuter senare stod det en kopp kaffe och en raki på bordet. #kulturkrockar...

Den grekiska kusten och Joniska Havet, den ultimata kombinationen för näthinnorna.

Behöver ni en budbil så kan jag varmt rekommendera denna firma!

- Fååååååååååår!

- Foooooore!

Så här såg resultatet ut i sin helhet när jag drog bolluslingen över Joniska havet så att den landade i en svartvinbärsbuske i södra Italien: https://www.youtube.com/watch?v=PxHAkYu2Xk4

Drivern är glödhet för tillfället. Om ni får höra talas om gräsbränder i södra Europa så vet ni vem som orsakade dessa...

Wilson D100 är med sina 269 gram marknadens lättaste driver, den perfekta leksaken för långfärdscyklister.

Igoumenitsa, den stora hamnstaden i norra Grekland. Därifrån väntade färjan över till Kerkyra på Korfu:

Kerkyra, Korfu

Korfu ligger vägg i vägg med Albanien och det är precis där som cykelresan mot OS i Rio de Janeiro fortsätter. Häng med!


Kommentarer


2015-04-03 18:34   Anders Forselius

L-G: Lova att vi fortfarande är vänner i morgon trots att vi (Arsenal) spelar bort er från Champions League..?

 

2015-04-03 08:30   Anders Forselius

Tack Johan! Cykelgudarna var definitivt med mig i går under första etappen genom Albanien, Tuffa motlut, men underbara vyer, ett av mina absoluta favoritländer. Ha en trevlig påskhelg i soffan!

 Följ oss

Loppkalendern

23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken