#45 Olympiabloggen: Nara skjuter inget rådjur... - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


#45 Olympiabloggen: Nara skjuter inget rådjur...

8 mar 2016
av: Anders Forselius

Uppmärksamma läsare ser att Buddha har spillt blåbärssoppa på bröstet!

Etapp 101: Osaka - Himeji, Japan 98 km

Etapp 100: Nara - Osaka, Japan 37 km

Etapp 99: Matsusaka - Nara, Japan 90 km

Etapp 98: Tahara - Matsusaka, Japan 67 km

   Samtidigt som nästan 16.000 skidåkare tog sig an Vasaloppet så utkämpade jag ett eget kraftprov på andra sidan av planeten. Många av de japanska uppförsbackarna visade sig nämligen vara otäckt lika Lundbäcksbackarna mellan Evertsberg och Oxberg, vilket styrker min tes om att Japan och Dalarna har suttit ihop en gång i tiden.

Jag är väldigt glad att ingen funktionär "drog snöret" för mig under just denna bergsetapp mellan Matsusaka och Nara. Snittfarten var ju långt ifrån pilsnabb, vilket med besked visade sig när jag äntligen kom fram till etappmålet Nara, den gamla japanska huvudstaden anno 710-794.

Med endast tvåhundra meter kvar till mitt vandrarhem gav nämligen batteriet i min GPS upp. Det j-vliga var att det då lyste exakt 89,8 km i displayen, d.v.s. Vasaloppet - 200 meter! 

Så här kunde jag naturligtvis inte avsluta Vasalopps-söndagen. Efter en snabb dusch och uppladdning av batteriet avslutades dagen därför med en improviserad promenad på exakt tvåhundra meter: Dalarna - Hälsingland 1 - 1

Dagens soundtrack: You´re gonna get it! (Trance Dance)

Ernst, kom tillbaka, allt är förlåtet. Japanerna behöver dig! De japanska städerna är minst sagt färglösa.

Todai-Ji Temple i Nara. Världens näst största träbyggnad. Endast en träbyggnad i Sevilla är större.

Nara, japansk huvudstad mellan 710-794 innan "Rosenbad" flyttades till Kyoto. Nara är precis som Kyoto nersmetad med gamla tempel.

Rådjurssadel..? 

Bockar som bockar!

Rådjuren (Sika Deer) har en helig status i Nara. Över tolvhundra stycken strövar omrking i tempelområdet och låter sig tacksamt bjudas på kakor av truisterna.

Kul fakta: Om man bockar framför en bock (ok, kan även vara en rådjursbrud) så brukar den svara med samma mynt och bockar tillbaka!

Själv föredrar jag getter. Polaren på bilden låter meddela att han förutom spenat även älskar svensk pop modell åttiotal. Speciellt diggar han "You´re gonna GET it" med Trance Dance.

https://www.youtube.com/watch?v=JMz13qUZ2zA

Getens namn! (Ska utalas Jume)

Sten Sture den yngre..?

- Ja, men vi kan väl i alla fall vara överens om att Sandivken är ett skitlag i bandy..?

Körsbärsblomningen är på gång, ett säkert tecken på att även...

..basebollsäsongen har börjat!

Japanskt sista-minuten-vallningstips inför Vasaloppet: Klister eller ruggat!

Med åtta timmar tillgodo på Sverige (läs: Dalarna) kunde jag avsluta dagen på bästa sätt genom att följa några hälsingar + en egyptier (långfärdscyklist i vanliga fall) i Vasaloppet.
Följ oss

Loppkalendern

23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken