#43 Olympiabloggen: Mt. Fuji - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


#43 Olympiabloggen: Mt. Fuji

1 mar 2016
av: Anders Forselius

Cykelresan mot OS i Rio de Janeiro fortsätter. I skrivande stund är det den japanska altituden som ska bekämpas. Mt. Fuji, Japans högsta berg (3776 meter), i bakgrunden.

Etapp 94: Hadano - Jurigi, Japan 57 km

Etapp 93: Tokyo Olympiastadion - Hadano, Japan 62 km

   Kampen mot jetlag, fighten man aldrig kan vinna. Jag har för länge sedan gett upp hoppet om att anpassa mig till en ny tidszon och struntar därför fullständigt i vad klockan säger. Jag förlitar mig alltså på en gammal trygg 4-4-2 uppställning modell Lasse Lagerbäck och går på försvar. Jag sover alltså när jag är trött och håller igång när jag är pigg och det oavsett vad klockan säger.

Den finske löparen Mårten Hellman (grattis till alla sex marathon majors!) som reste med Springtime Travel till Tokyo, anser däremot att anfall är bästa försvar. Han förberedde sin kropp till den åtta timmar stora tidsskillnaden genom att varje morgon gå upp 45 minuter tidigare än dagen innan, vilket med facit i hand funkade utmärkt.

Kanske jag skulle ha anammat Mårtens modell när det drog ihop sig till långdistans i den japanska huvudstaden. Min andra halva av Tokyo Marathon var ju en sömndrucken upplevelse där jag bara kommer ihåg vissa fragment av loppet.

Det där är emellertid historia nu och istället är det två hjul som gäller. Cykelresan till OS i Rio de Janeiro fortsatte dagen efter Tokyo Marathon. Första etappmålet är den sydkorenska huvudstaden Seoul, där ännu ett marathon väntar.

Precis som under första delen av min resa från Olympiastadion i Aten till Stockholm, har jag sällskap genom Japan av min långfärdscyklistkollega Christine Compton ifrån Maryland på den amerikanska östkusten. Även hon går en holmgång med jetlagen då hennes hemstad Baltimore ligger 14 tidszoner bakom Nippon och till på köpet ska hon varje morgon ha konferenssamtal mellan 4 - 7. Måtte inte mina snarkningar orsaka hennes företag ett kundbortfall...

Dagens Soundtrack: Jet lag - Simple Plan

Min egen insats i Tokyo Marathon? Totalsågad!

Två timmar till take-off ifrån den numera nedrivna Olympiastadion (anno 1964) i Tokyo och febril verksamhet i packningen.

Shibuja, en stadsdel i Tokyo som framförallt är känd för...

..världens mest trafikerade gatukorsning!

Shibuja, Tokyo

Efter trettio kilometers pedalande genom Tokyo dök första grönskan fram. Avdelningen VM i betong.

Christine Compton är nöjd med att ha lämnat betongen i Tokyo. Intet ont anande om de 900 höjdmetrarna som strax skulle bekämpas.

Mt. Fuji, världens vackraste berg?

Precis där uppe på toppen har jag själv en gång i tiden parkerat mina fyrtiofyror. Då i form av Mt. Fuji Halvmarathon som går upp till kratern av det 3776 meter höga berget.

Mt. Fuji Halvmarathon anno 1999, på den tiden man sprang i bomullströja!

Mt. Fuji

Min vapendragare de kommande månaderna.

Ljuset i tunneln!

Äventyrarkollegan Christine Compton följde även med mig på första etappen av min olympiska turné ifrån Olympiastadion i Aten till Olympiastadion i Munchen förra året.

Mer berg att vänta under morgondagen. Sayonara!
Följ oss

Loppkalendern

23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken