#29 Olympiabloggen: Reese Whiterspoon - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


#29 Olympiabloggen: Reese Whiterspoon

23 jul 2015
av: Anders Forselius

"Bridge of Gods", Cascade Locks i Oregon. Ni som har sett filmen "Wild" med Reese Whiterspoon i huvudrollen har sett denna bro på filmduken.

Dag 51: Cascade Locks - Arlington, Oregon  158 km

Dag 50: Portland - Cascade Locks, Oregon  77 km

Dag 49: Clatskanie - Portland, Oregon  95 km

Dag 48: South Bend, Washington - Clatskanie, Oregon  128 km

Dag 47: Aberdeen - South Bend, Washington  67 km

Dag 46: Olympia - Aberdeen, Washington  79 km

Dagens Soundtrack: The River - Bruce Springsteen

Sacaawea, en bronsstaty skulpterad av amerikanskan Heather Söderberg. Skulpturen finns att beskåda i den förtjusande staden Cascade Locks sju mil öster om Portland, Oregon.

Sacagawea och jycken Seaman deltog båda i den expedition som Lewis & Clark genomförde på dåvarande presidentens order i början av artonhundratalet. En expedition som gick ut på att kartlägga den då i det närmaste okända nordvästra delen av USA som man precis hade köpt av Frankrike. Tanken var dessutom att undersöka Missourilflodens vattensystem.

Columbiafloden bildar gräns mellan Washington och Oregon och är dessutom stolt innehavare av en av solsystemets allra vackraste dalgångar.

Cascade Locks, Oregon, en plats jag har cyklat igenom fyra gånger och som alltid har varit en stor favorit. Staden är ju i det närmaste helt enkelt perfekt, något som allt fler turister nu upptäckt. 

Innan filmen Wild hade premiär brukade det årligen promenera 50 personer över "Bridge of Gods". Men redan i år (turistsäsongen har bara börjat!) har 500 personer spatserat över bron. Reese Whiterspoon är väldigt populär bland företagarna i Cascade Locks...

Under mina tre tidigare cykelbesök i Cascade Locks var inte denna näringsgren representerad...

Tre grabbar från Texas som påföljande dag skulle göra precis som Reese Whiterspoon och promenera delar av Pacific Crest Trail. Besöket på Thunder Island Brewery var därmed sista närkontakten med civilisationen på två veckor.

Nästan all amerikansk humle produceras i delstaterna Washington, Oregon och Idaho. Det finns alltså en naturlig orsak till framväxten av alla nya microbryggerier i nordvästra USA.

Brad & Debora Lorang äger ett konstgalleri i Cascade Locks och har märkt av Reese Whiterspoon-effekten.

För tre år sedan blev jag inbjuden att tillbringa natten i makarnas hem och blev bjuden på middag där även bronsskulptören John Stipan och hans blivande fru Brenda deltog.

John Stipan & Brenda tog mig under sina vingar under årets cykelturné genom Cascade Locks och det var naturligtvis lax från Columbiafloden på menyn.

- Laxen är inte klar än, vi hinner med en sång till! Det blev många sånger innan kvällen (och morgonen) var över. 

Brenda till vänster + två nya vänner i mitten och.. lax på tallriken. All inclusive!

Den sista färden..? Avdelningen: - Paddle faster, I hear banjos!

Columbiafloden

Colombia Gorge (Cascade Locks)

Hood River, vindsurfingens huvudstad. Folk från hela världen kommer till Hood River för att vindsurfa.

The Dalles, Oregon

Mt Hood, ett skolexempel på hur ett berg ska se ut!

Dagens Murtaugh: Många av de amerikanska vägrenarna ser ut som soptippar. Det går knappt 100 meter utan att det ligger rester av trasiga bildäck i färdvägen.

Under mina fem cykelresor genom Europa har jag mig veterligen inte haft en enda punktering, i USA är det däremot vardagsmat. I'm getting too old for this shit...
Följ oss

Loppkalendern

23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken