#25 Olympiabloggen: Runt Vättern... - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


#25 Olympiabloggen: Runt Vättern...

27 maj 2015
av: Anders Forselius

Saknad.

   Dag 42: Huskvarna - Malmslätt (Linköping) 121 km

   Dag 41: Smålandsstenar - Huskvarna 107 km   

   Dag 40: Halmstad - Smålandsstenar 81 km

Inför fotbolls-VM 2002 hade jag förmånen att intervjua Klas Ingesson i Ödeshög angående det kommande mästerskapet i Japan & Sydkorea. Jag bodde då i Linköping och hade bara en kort bilfärd ner till Ödeshög.

- Ring mig när du kommer fram till Ödeshög så är jag där på ett par minuter.

När jag kom fram till Ödeshög hittade jag en spelbutik med en liten kaffeservering utomhus och jag ringde därefter upp honom igen:

- Jag kom precis fram till Ödeshög och jag sitter utanför en spelbutik i centrum, vet du vilken plats jag menar?

- Jodå, den känner jag till. Mina föräldrar drev den tills för några år sedan...

Ödeshög är alltså inte stort till själva ytan, men det spelar ju ingen som helst roll. För varje fotbollsälskare är den lilla östgötaorten ändå en gigant. Det var ju städer som Ödeshög och Näsviken som levererade hjältar till den magiska VM-sommaren 1994.

Som alltid är sträckan mellan Jönköping och Ödeshög en enda lång njutning när man sitter i cykelsadeln, vyerna är ju helt fenomenala. Enda felet är att sträckan är för kort (jag gissar att alla cyklister i Vätternrundan har en annan uppfattning).

I år har jag dessutom haft en osannolik tur med vinden hela vägen genom Sverige. Varenda dag har nämligen SMHI skickat vindar som har smekt mig i ryggen, ett fenomen som förhoppningsvis fortsätter i ytterligare ett par dagar. Det återstår ju nu endast tjugofem mil på min Europetapp ifrån Olympiastadion i Aten till Stockholm Stadion.

Jag kommer dessutom att behöva medvind under Stockholm Marathon, men enligt prognoserna verkar jag istället få några rejäla regnstänk. Tacka vet jag sommaren 1994!

Noréns i Särö utanför Kungsbacka, min värdfamilj under GöteborgsVarvet.

Fredrik Norén tycker (förutom att spela golf och punktmarkera soffan) om att springa. Vi sprang Melbourne Marathon i Australien 1997 och härnäst siktar Fredde in sig på jubileumsmaran 2021, d.v.s. året då Göteborg fyller 400.

Örjans vall i Halmstad.

Självklart var det ingen tillfällighet att IFK Göteborg vann på övertid när jag rullade förbi Halmstads hemmaplan. Tro mig, det blir Göteborg och Sundsvall i topp i årets fotbollsallsvenska!

Kafferep i Gislaved med nya vänner från Makedonien, Bosnien och Montenegro.

Fyrvägskorsning mitt ute i de djupa skogarna.

Familjen Rangert, min värdfamilj i Huskvarna. Sönerna Elias och Tova sprang båda Göteborgsvarvet (Minivarvet) och Tova knep en andra plats i sin klass.

Gös..?

Skaplig rondellhund i Gränna...

Gränna, Småland

Franssons i Gränna, tandläkarnas störste uppdragsgivare..?

Ekstra vackert på vägarna runt Vättern...

Vättern och Visingsö i bakgrunden. Förlåt Göteborgare, men det här är Sveriges framsida!

Nytt landskap, nya möjligheter.

Ödeshög = Klas Ingesson!

Jennie på Linddalens Blommor i Ödeshög levererade min ros till Klabbes grav. Jag tror det är något med kranvattnet som gör att alla är trevliga i Ödeshög.

(O)Väderstad..?

Magnus Svensson i Malmslätt gick skidgymnasiet i Ljusdal för typ 600 år sedan, men satsar numera på grenar där snö normalt sett inte ingår: Triathlon och långdistans.

Magnus sprang under 2:40 i Rotterdam Marathon tidigare i år, men är ännu snabbare på att grilla hamburgare...

Lax i går och hamburgare i dag = All time high för mina smaklökar!

Familjen Svensson i Malmslätt utanför Linköping. Magnus  har sprungit maran på under 2:40, men på lördag är det Lisas tur att genomföra sin marathondebut. Lisa har slaviskt följt Szalkais program och siktar in sig på en tid runt 4:30.

Istället för att följa ett marathonprogram har jag själv valt att ladda upp med Disney-filmer. Enligt min polare Alex funkar det minst lika bra...

Enda orosmomentet inför Stockholm Marathon är att jag gick miste om nattsömnen i Malmslätt. You´ll never sleep alone borde det stå på det här täcket, jag hemsöktes ju av både Champions League-Spöket och FA Cup-Spöket...
Följ oss

Loppkalendern

23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken