#24 Olympiabloggen: GöteborgsVarvet Sport & Health Expo - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


#24 Olympiabloggen: GöteborgsVarvet Sport & Health Expo

22 maj 2015
av: Anders Forselius

Föreläsning för Särö Montessoriskola strax söder om Göteborg med mina nya favoritelever. I mitt nästa liv ska jag gå på denna skola, så får det bli.

   Dag 39: Lund - Halmstad 137 km

   Dag 38: Trelleborg - Lund 45 km

Kaffe & kanelbullar av världsklass, wifi i varje gatuhörn och pannkakor på torsdagar = Sverige! Det känns alltså fantastiskt bra att återigen rulla runt på de svenska vägarna, något som inte minst min mage håller med om.

Mina två dagar igenom Skåne och Halland har dessutom inneburit en grymt bra timing där jag har lyckats träffa ett antal gamla kompisar under färdvägen. Inte minst min namne Anders Forselius i Halmstad. En AT-läkare, pokerspelare, thaiboxare, breakdansare, fallskärmshoppare, grävmaskinist och en av Sveriges bästa surfare. På lördag åker han för övrigt till Nicaragua för att surfa i VM.

Jag kom i kontakt med Anders Forselius av en ren tillfällighet för några år sedan då han fick en massa amerikanska vänförfrågningar på Facebook ämnade för mig. Eftersom han själv har bott i USA trodde han först att det rörde sig om gamla vänner från förr, men när dessa personer började snacka marathon förstod han att det fanns en annan med samma namn.

Vi blev alltså vänner på Facebook och för drygt ett år sedan firade jag jul med hans familj i Södertälje då jag blev strandad på Arlanda. Sista tåget till Norrland hade gått och av den anledningen blev det Janssons frestelse på en husbåt i Södertälje istället för hemma i Hälsingland. 

Eftersom Halmstad har landets bästa surfvågor har Anders valt att förlägga sin AT-tjänst i Halland och det var där jag hade möjlighet att återse min namne. Ingen Janssons frestelse denna gång, men väl korvgrillning på högsta nivå = takterass på fjärde våningen.

Halmstad innebar även kaffe med Linda Fasth på Sydamerikaresebyrån, den person i resebranschen som förmodligen har det allra största tålamodet (det krävs ett enormt stort tålamod för att sälja en flygbiljett till mig!). Dessutom en "kronologisk massage" av massören/långdistansaren Anette Kroon. Halmstad levererar!

Härnäst väntar GöteborgsVarvet, både jag själv och kameran är laddade...

Skåne, Sveriges vackraste landskap vid sidan av Hälsingland.

Skåne

Hallandsåsen ser inte så märkvärdig ut, men...

..är betydligt tuffare än en fartbula.

Lagan i Laholm.

Min namne Anders Forselius är förutom att vara en av Sveriges bästa surfare dessutom grym på att grilla.

Linda Fasth & Totte på Sydamerikaresebyrån i Halmstad. Linda pratar portugisiska flytande och kan allt som är värt att veta om Sydamerika. Totte pratar inte portugisiska men är en jäkel på att apportera tennisbollar!

Anette Kroon på Kroonologisk massage. Efter 39 dagar i cykelsadeln fick mina ben äntligen en välförtjänt 300-milaservice av Anette. Stort tack!!

Halmstad

Hämta och lämna, hämta och lämna... Ibland är det svårt att få livspusslet att gå ihop när man är långfärdscyklist...

Tvilingarna Erik & Emma Norén i Särö, Halland, har fått förtroendet att sitta barnvakt åt mig när jag befinner mig på Västkusten i helgen.  

GöteborgsVarvet Sport & Health Expo

Linda & Roger Andersson lockar kunder till tävlingarna i Stockholm. Roger är även ordförande i Svenska Marathonsällskapet. Gå gärna med i detta klassiska sällskap:

http://www.marathonsallskapet.se

Björn Johansson kränger skor. Jag pluggade en termin (sjukgymnast) med Björn för typ 600 år sedan i Linköping.

Ida Enstedt på Garmin provfilmar för "När lammen tystnar III"..? Lugn, det handlar endast om en oskyldig löpanalys!

Förväntansfulla löpare som nyttjat bil, flyg & buss för att komma till Varvet!

Löpare ifrån Schweiz. Jag träffade Tanja och hennes pojkvän under New York Marathon förra året och nu vill de ta sig an ett deltagarmässigt ännu större lopp.

Springtime Travel fanns självklart på expon.

Har ni förresten anmält er till Chicago Marathon? Tävlingen är upplevelsemässigt nästan på samma nivå som New York, men har den fördelen att logistiken är mycket enklare. Det är bl.a. promenadavstånd till starten, målet och expon. Jag rankar själv Chicago Marathon som världens bästa marathonlopp.

Cattis Olsson på Bauerfeind fick till sist ge sig. Hon ville absolut trycka på mig ett par gula eller gröna kompressionsstrumpor...

Vita kompressionsstrumpor matchar ju åtminstone min hy...

Hälsingetjejer på löparturné på Västkusten.

Jukka Järvilä har förutom att ha sprungit ett marathon på löpband även rott samma sträcka i en roddmaskin. - Det tog ett tag innan jag kunde sitta igen, berättade Jukka.

Två göteborgare som ska springa för Nordea. 

Janicke Ekelberg ifrån Norge har bl.a. sprungit alla "sju majors": New York, Boston, Chicago, London, Berlin och Tokyo.

Om ni åker till Berlin med Springtime Travel så får ni henne som reseledare.

Markus Torgeby fanns på plats för att signera sin bok Löparens hjärta. Markus levde som eremit i en kåta i Jämtland under fyra år!

Ännu fler norrländska löpare på plats i Göteborg.

Löparkalendern är dessvärre väldigt trång denna lördag, mina två absoluta favoriter i halvmarathonsammanhang ligger nämligen på samma dag detta år: Göteborgsvarvet och Karlovy Vary Halvmarathon i Tjeckien.

Om ni har möjlighet i framtiden ska ni även testa halvmaran i den förtjusande kurorten Karlovy Vary: http://maraton.sport.cz

Stort lycka till i Göteborgsvarvet!!
Följ oss

Loppkalendern

23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken