#16 Olympiabloggen: Dolomiterna, för goda att kolsyras! - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


#16 Olympiabloggen: Dolomiterna, för goda att kolsyras!

18 apr 2015
av: Anders Forselius

Dolomiterna, nästan lika vackra att se på som när Ljusdals Bandyklubb höjde bucklan efter SM-finalen 1975!

   Dag 23: Tolmezzo - Moso Moos, Italien 86 km (Totalt 1909 km)

   Dag 22: Udine - Tolmezzo, Italien 50 km (Totalt 1823 km)

Dolomiterna hette tidigare Monti Pallidi "De bleka bergen", men döptes sedan om på grund av kalkstensarten dolomit. Ett betydligt mer passande namn på denna brutalt vackra bergskedja som ju är allt annat än blek.

Min första etapp genom Alperna (Dolomiterna) regnade mer eller mindre bort och det blev därmed bara en femmil till foten av bergen under gårdagen. Samma dystra rapport utlovades i dag, men där gissade John Pohlman & Co. helt fel. Det blev med facit i hand en strålande dag i cykelsadeln, och bredvid den... Backar med 10% lutning innebär numera per automatik att jag hellre skjuter på den än avlossar svordomar och svett. Åldern?

Enligt min kära Garmin 810 återstår nu knappt 150 km till Innsbruck (OS 1964 & 1976) och ytterligare 150 km till Munchen (OS 1972) via Garmish-Partenkirchen (OS 1936). Jag kommer däremot att cykla precis norr om Cortina d'Ampezzo som arrangerade OS 1956. 

Med all säkerhet kommer jag däremot att cykla igenom Cortina vid ett senare tillfälle. Jag har ju hört av även denna by ska vara allt annat än blek.

Synd på bergen i bakgrunden, annars hade man fått en perfekt bild på kraftledningen!

Purple Rain? Ett ihållande spöregn förkortade första dagen i Alperna till en sketen femmil.

Venzone, Italien

De italienska reptilerna har gjort sitt val: Forza Skellefteå! (De byter däremot om till marinblått matchställ när de går på allsvenska fotbollsmatcher för att sympatisera med Giffarna Sundsvall. True story.)

Venzone, Italien

Pissebus..?

Ahhh Pissebus... när man inte fäller ner toalettringen!

Corneglians, Italien

Forni Avoltri, Italien

Dolomiterna, Italien

Sappada, Italien

Sappada, Dolomiterna, Italien

San Pietro di Cadore, Italien

Dolomiterna, Italien

Antichita..? Ahhh... försäljningsställe för Imodium!?!

Forni Avoltri, Italien

10% lutning och snart 1300 meter på höjdmätaren.

Sappada, italiensk skidort insprängd i Dolomiterna.

Sappada, Italien

Sappada, Italien

Sappada, Italien

Finns det något härligare (näst efter närkontakt med mjällschampo när man har fett hår) än alpbyar? Om dygnet ändå vore 600 timmar långt så man kunde pimpla kaffe i var och en av dessa.

Dolomiterna, Italien

Dagens högst punkt: 1638 meter

Dagens etapp startades på 300 meters höjd och gick via ett bergspass på 1300 meter ner till 900 meter och avslutades därefter med en 10 km lång uppförsbacke till 1638 meter.

I morgon väntar nya backar, men först en nedförsbacke i nästan 60 km. Innsbruck ligger mindre än 150 km nordväst om Moso Moos där jag befinner mig nu.

Vill ni se all utförlig info om etapperna så kan ni lägga till mig som kontakt på Garmin Connect: Anders Forselius

Tyrolen nästa!


Kommentarer


2015-04-19 11:37   Anders Forselius

LG: Jag använder fyra sadelväskor + kameraväska + "sadelpåse" innehållandes tält, sovsäck & liggunderlag. De två väskorna på höger sida och sadelpåsen är prylar jag nästan aldrig använder. Det vill säga reparationsprylar och varmare kläder för extrema förhållanden. Jag använder i princip bara väskorna på vänstra sidan + kameraväskan.
Tjejen på bilderna är en kompis från Baltimore som ska vara med på resan från Aten till München innan hon åker tillbaka till USA. Vi lärde känna varandra genom cykling för fem år sedan och vi är bra kompisar, typ en "adopterad" lillasyster.
Kroppen känns förvånansvärt bra så här långt, men jag märker direkt hur det hugger till i låren om jag går i en trappa. Positivt är att jag har tappat 8 cm (!) runt midjan de här tre veckorna, så nu får du konkurrens på stranden i sommar! :)
Saknar dig också, vi ses väl redan i Stockholm i slutet av maj?

 Följ oss

Loppkalendern

23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken