#15 Olympiabloggen: Slow motion i Slovenien - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


#15 Olympiabloggen: Slow motion i Slovenien

17 apr 2015
av: Anders Forselius

Sista rycket utmed Adriatiska havet, nu väntar Alperna!

   Dag 21: Mucici - Slovenien - Udine, Italien 130 km (1773 km)

   Dag 20: Sveti Juraj - Mucici, Kroatien 92 km (totalt 1643 km)

Kommer ni ihåg den tyske målsprutan Oliver Bierhoff? Avbytaren som kom in och sänkte Tjeckien i EM-finalen 1996 med sina två mål, varav ett var det avgörande i förlängningen. Bierhoff hade även en grym målform i de lag han representerade, bl.a. italienska Udinese.

Första gången jag var ute på en långturné med cykel tillbringade jag en natt i Udine kvällen innan Oliver Bierhoff och gubbarna i Udinese skulle spela ligamatch. Dumt nog valde jag emellertid Alperna nästa dag istället för Serie A. Och trenden verkar dessvärre sitta i, för även denna gång missade jag Udines hemmamatch. Jag var nämligen fyra dagar för sent ute med cykeln.

Däremot kommer jag inte att missa Alperna, för precis bakom hörnet på Udine har de planterat denna mäktiga bergskedja. För säkerhets skull har jag tjuvtränat på backar de senaste tre veckorna, inte minst under den senaste etappen då ett mindre berg i Slovenien skulle bekämpas.

Färddatan avsöjade att mina ben var uppe och fladdrade på 675 meters höjd på gränsen mellan Slovenien och Kroatien. Inte lika högt som det nästan 1100 meter höga Llogarapasset i Albanien som jag trampade igenom för två veckor sedan och inte på långa vägar lika höga som de bergspass som just nu ligger framför mig. Det handlade ändå om slow motion i Slovenien, långt ifrån den speed som Bierhoff hade i straffområdet då det begav sig på nittiotalet.

Vinoteka Kuk, en kroatisk vinkällare med stake!

- Va, det är ju vinprovning, då ska man väl få testa några pavor!

Senj, Kroatien

En av alla dessa kroatiska skönheter vid Adriatiska havet. "Hårddisken" börjar bli full och på slutet har det varit svårt att ta åt sig av alla intryck. Dags för en avstickare till tyska Ruhrområdet..?

Sveti Juraj, Kroatien

Lokvica..?

Ahhh... Lovika-vante!

Vad jag gör på kvällarna? Bakar surdegsbröd!

Redipuglia, Italien. Minnesmonumentet och kyrkogården med över 100 000 stupade soldater från 1:a världskriget.


Kommentarer


2015-04-18 21:26   Anders Forselius

Tack Malin Bolte! Dagens etapp i italienska Dolomiterna var kanske resans höjdpunkt så här långt, grymt vackert. Nu är det bara 15 mil till Innsbruck, men kastar du dig på planet så hinner du vara med på en bergsetapp storasyster!

 

2015-04-18 12:43   Malin Bolte

Vilken upplevelse och så vackert det är...Lycka till "lillebror"!
Malin

 Följ oss

Loppkalendern

23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken