#11 Olympiabloggen: Dubrovnik - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


#11 Olympiabloggen: Dubrovnik

10 apr 2015
av: Anders Forselius

Dubrovnik, en stad vars skönhet nästan platsar i Hälsingland... 

   Dag 14: Tivat, Montenegro - Zaton, Kroatien 81 km (Totalt 1064 km)

Golfbollarna är slut, Montenegro knep den sista. Nästa stora projekt är att skaffa mer "ammunition" för resan, men det växer ju inte golfshopar på träd på Balkan. Nästa etapp går dessutom igenom Bosnien (jodå, Bosnien Hercegovina har faktiskt en liten kustremsa stor som en Skogaholmslimpa) och då vill jag naturligtivs testa svingen igen. Kan någon av er som läser detta ro över med en hink bollar?

Med löpningen går det tyngre. Det är ju aningen svårt att motivera sig att byta cykelskorna mot löpardojjor när man hela dagarna har bekämpat uppförsbackar med cykel. Men det kommer, jag ska ju inte vara i form förrän i Stockholm Marathon.

Från cykelsadeln kan rapporteras en tung nordlig motvind större delen av dagen. Men det spelar å andra sidan ingen roll så länge Giffarna Sundsvall har vind i seglen. Nu vinner vi Allsvenskan! (Sundsvall mot Arsenal, låter inte det som en skaplig final i kommande Champions League..?)

Lepetane, färjeläget strax norr om Tivat vid Kotorbukten. Härifrån korsar man det lilla sundet över till Kamenari på norra sidan så att man slipper trampa runt hela bukten.

Kamenari, Montenegro

Herceg Novi, Montenegro

Herceg Novi, Montenegro

Montenegro (Svarta Berget)

Sista golfbollen, en jätteslice som rundade halva Balkan och landade i jordgubbslandet hemma hos en fårfarmare i Storuman. True story. 

https://www.youtube.com/watch?v=5q-n4j-Kc0g

Ny gränspassage!

Cavtat, Kroatien. Tittar ni noga så ser ni Dubrovnik i bakgrunden.

Mitt resefölje har fortfarande en skitigare cykel än undertecknad. I dag ska vi ge cyklarna välbehövlig tusen-mila-service.

Cykel/promenadväg strax söder om Dubrovnik.

Och där... tittar Dubrovnik äntligen fram!

Dubrovnik, Kroatien

Kroatiska kusten strax norr om Dubrovnik. Det är 209 km till Split från Dubrovnik, vilket innebär två cykeletapper.


Kommentarer


2015-04-10 13:37   Anders Forselius

Pär Englund: Kanonbra historia! Det förklarar saken. Som sagt, jag avvaktar ett tag till innan jag planterar min cypress. Jag har ju några mil framför mig innan det blir aktuellt! :)

 Följ oss

Loppkalendern

23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken