Toughest Ice - en svalkande utmaning | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Lopp

Toughest Ice - en svalkande utmaning

28 jul 2014

Efter den senaste veckans extremhetta kanske tanken på en lite kyligare utmaning känns lockande? Toughest och Icehotel lanserar tillsammans loppet Toughest Ice.

I kölvattnet av den senaste tidens trend med fler och fler deltagare till extremlopp slår sig Toughest och Icehotel ihop och lanserar ett vinterlopp - Toughest Ice - som går av stapeln den 11 april 2015. Den åtta kilometer långa banan innehåller ca 20 hinder där merparten är byggda av is eller snö i och omkring hotellet, 200 km norr om Polcirkeln.

- Vi har haft tanken på ett islopp länge och när det var dags att förverkliga idén så var ishotellet en given partner. De har en unik kompetens när det kommer till att designa och bygga i is och snö. Medeltemperaturen i april ligger på -3 till - 10 grader Celsius. De som bor i området är vana att träna under såna förutsättningar men för många kommer kylan vara en stor utmaning, säger arrangören Adam Feldt.

Biljetterna till loppet är begränsade till 500 platser och arrangören räknar med att de säljs slut innan årets slut. Den exakta bansträckningen är inte offentliggjord men en första video, inspelad på plats, visar lite av vad deltagarna kan förvänta sig:

För mer info och anmälan, se Toughest Ice sajtFölj oss

Loppkalendern

28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
29 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken