Tjejmilens toppmöte: "Tempot blir högt!" | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Lopp / Tjejmilen

Tjejmilens toppmöte: "Tempot blir högt!"

5 sep 2014

Tjejmilens startfält har aldrig varit bättre än i år. Tre av de starkaste namnen för vinst är Meraf Bahta, EM-guldmedaljör på 5 000 meter, Charlotta Fougberg, EM-silvermedaljör på 3 000 meter hinder och femfaldiga Tjejmilen-vinnaren tillika Sveriges bästa maratonlöperska, Isabellah Andersson.

Som runnersworld.se tidigare rapporterat står tre heta topplöpare på startlinjen till morgondagens 31:a upplaga av Tjejmilen. Under fredagens pressträff möter vi Charlotta Fougberg, Meraf Bahta och Isabellah Andersson som ser fram emot att mäta krafterna mot varandra runt Djurgården i Stockholm.  

- Det är alltid lika roligt att springa Tjejmilen. En riktig folkfest! För mig som har haft en skadedrabbad säsong är det dessutom en stor glädje att äntligen vara på väg tillbaka, säger Isabella Andersson som vunnit fem av de sex Tjejmilen-lopp hon ställt upp i. 

Mer ovan på distansen är EM-silvermedaljören på 3 000 meter hinder, Charlotta Fougberg. Tjejmilen blir hennes andra millopp på landsväg, i februari tidigare i år sprang hon på 33:42 i holländska Schoori.     

- Jag har bara hört gott om Tjejmilen, det är så häftigt med alla dessa tjejer som springer tillsammans. Vilken girlpower! Säger Charlotta.

Meraf Bahta, som i augusti tog hem EM-guldet på 5 000 meter i Zürich, håller med.

- Det ska bli jättekul att springa mot Charlotta och Isabellah! 

Senaste gången Isabellah, Meraf och Charlotta tävlade mot varandra var på Karlskrona GP i juli 2009. Då var distansen 1 500 meter och Charlotta sprang in på sjätte plats, fyra hundradelar före Meraf. Isabellah gjorde debut på sträckan och knep åttondeplatsen.

Tjejmilens banrekord på 33:14 sattes 2012 av norska Karoline Bjerkeli Grøvdal. Inför morgondagen spår Isabellah att det gamla banrekordet kan vara i fara.

- Jag har bara tränat några veckor sedan min fotskada och är inte i tävlingsform, men jag hoppas ändå att benen vill springa fort i morgon. Med så många bra namn i fältet kommer tempot att trissas upp. De här tjejerna blir farliga, ler Isabellah och pekar mot Meraf och Charlotta.    Följ oss

Loppkalendern

22 sep
Uppsala
22 sep
Umeå
23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken