Sverige Springer är tillbaka! | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Sverige Springer är tillbaka!

25 apr 2018

Nu är det populära TV-programmet Sverige Springer tillbaka i rutan igen. Den 25 april är det nypremiär i Sportkanalen – och det handlar förstås om löpning!

Sverige Springer sändes för första gången 2010. TV4 Sportens Andreas Odén och Runner’s Worlds chefredaktör Anders Szalkai höll i trådarna då, och det är samma radarpar som tar hand om tittarna i 2018 års upplaga av programmet.

– Ja, oss blir ni inte av med, och en del annat kommer ni också att känna igen från förra gången. Men det mesta är nytt och spännande, säger programledaren Andreas Odén.

Under våren har TV-teamet bland annat varit i Monte Gordo på träningsresa med Springtime Travel. Flera inspirerande träningsreportage därifrån kommer att sändas under vårens avsnitt.

Dessutom blir det fokus på Asics Stockholm Marathon som firar sin 40:e upplaga. Den nya bansträckningen granskas, programmet följer några löpares förberedelser, och själva löparfesten i början av juni bevakas noggrant.

– Programmet vänder sig både till erfarna löpare, som får matnyttiga tips av Anders och andra experter, och tittare som ännu inte tagit sig ut i spåret. Bland annat följer vi Isa och Anna, två tjejer som aldrig sprungit men som antagit utmaningen att springa sin första mil. Det gör de i Tjejmilen i New York den 9 juni. Det blir en häftig resa i dubbel bemärkelse, säger Andreas.

– Jag ser fram emot att dela med mig av konkreta träningstips, något som vi märkt att våra tittare gärna vill ha. Men programmet kommer också att gå på djupet när det gäller hur löpningen påverkar oss även mentalt, och hur vår förmåga till ökad kreativitet och vårt allmänna välbefinnande ökar genom löpning, fyller Runner’s Worlds chefredaktör Anders Szalkai i.

Det blir en hel del loppfokus i programmet också. Sverige Springer bevakar STHLM Trail Run, Vårruset i Helsingborg och Run Stockholm till exempel. Det första programmet, som sänds 21.00 onsdag 25 april, innehåller bland annat reportage från Tjejmilen 21K. Och Charlotte Karlsson håller koll på vad som är hett och spännande på materialfronten i Prylkollen.

– Vi har verkligen längtat efter att få sätta igång och spela in Sverige Springer, och nu är det äntligen dags att få visa resultatet, meddelar en entusiastisk programledare.

Faktaruta:

Sverige Springer sänds i Sportkanalen på onsdagar 21:00.

Programmet finns även tillgängligt på TV4 Play, C More Play och på runnersworld.se.

Programledare: Andreas Odén

Expert: Anders Szalkai

Premiär: 25 april

Antal avsnitt under våren: 8

LÄS OCKSÅ: VINN RESA TILL NEW YORK MARATHON MED SVERIGE SPRINGER!Följ oss

Loppkalendern

22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
25 aug
Gällivare
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken