Spring för välgörenhet i september - här är tre tips! | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Lopp

Spring för välgörenhet i september - här är tre tips!

Hugo och Mikael i Team Nordmark
4 sep 2015

Det finns många sätt att förena nytta med nöje när du springer. Vi listar två välgörenhetslopp och en -kampanj som rullar under september.

1. Glädjeruset (13 sep)
Täby, Stockholm
Glädjeruset.se 

Glädjeruset är ett 10-kilometerslopp längs vattnet mellan Hägernäs Strand och Näsby slott i Täby dit alla bjuds in att gå, springa, jogga eller rulla. Loppet angeras av Team Nordmark tillsammans med Glädjeknuff. Team Nordmark består av pappa Mikael och sonen Hugo som är 6 år och har en allvarlig, medfödd hjärnskada. Hugo sitter i sin handikappspringvagn och Mikael springer bakom och skjuter på, tillsammans har de medverkat i flera lopp. Team Nordmark vill inspirera barn med funktionsnedsättningar och deras föräldrar till att se möjligheter till ett aktivt liv.

Glädjeknuff är en ideell förening med målet att ge funktionshindrade barn och ungdomar löparupplevelser i joëletter som är en snabbrullande och terränggående enhjuling till rullstol, som förs framåt av två löpare. Startavgiften är 200 kronor och allt överskott från loppet går till Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomars Aktivt liv för alla

2. #Springförfrihet
15 aug-15 sep 
Emmausstockholm.se/springforfrihet 

Spring för frihet arrangeras av paraplyorganisationen Praktisk Solidaritet där Emmaus Stockholm ingår. Kampanjen pågår mellan 15 augusti och 15 september syftar till att uppmärksamma situationen i Västsahara. Västsahara är Afrikas sista koloni och ockuperat av sitt grannland Marocko sedan 1975. FN kräver att Västsahara ska avkoloniseras och internationella domstolen i Haag slår fast att Marockos krav på Västsahara saknar grund. Kampanjen uppmanar oss löpare att springa för Västsaharas frihet genom att springa en runda, ta en selfie, tagga minst tre vänner och tagga med #springförfrihet.

Första pris i Spring för frihet-tävlingen är en resa till Algeriet i februari och en plats i Sahara Marathon, en tuff mara både på grund av värmen och att fyra kilometer av banan består av djup sand.

3. Alzheimerloppet (19 sep)
Djurgården, Stockholm
Alzheimerloppet.se 

När systrarna Julia och Felicia Falck var 14 respektive 17 år gamla fick deras mamma diagnosen Alzheimer. I dagsläget finns inget botemedel, utan sjukdomen kan endast gå åt
ett håll. Sedan ett tag tillbaka är Julia och Felicia unga ambassadörer för Alzheimerfonden där de är med och kämpar för att uppmärksamma och sprida kunskap om Alzheimers sjukdom, men även för att samla in pengar till forskning. 

Den 19 september arrangerar Julia och Felicia det första Alzheimerloppet på Djurgården i Stockholm där alla intäkter går oavkortat till Alzheimerfonden. Här hittar du vår intervju med systrarna. 

LÄS MER: Spring för en bättre värld - för din egen och andras hälsaFölj oss

Loppkalendern

22 sep
Uppsala
22 sep
Umeå
23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken