Sara Holmgren fick revansch i Tjejmilen | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Sara Holmgren fick revansch i Tjejmilen

2 sep 2017

Tjejmilen är Sveriges största event bara för tjejer, och i år avgjordes loppet för 34:e gången. Snabbast över den 10 km långa banan var Sävedalens Sara Holmgren som gick ifrån övriga elittjejer efter 7 km.

Det allra första Tjejmilen gick av stapeln 1984, med drygt 2 000 deltagare. Det loppet vanns av Evy Palm, som med sina 5 segrar ligger i topp i antal vinster tillsammans med Isabellah Andersson. I Tjejmilen deltar alla - från elit till vardagsmotionär. Gemensamt är den glädje, kraft och energi som finns hos alla deltagare. Det är en av de faktorer som gör Tjejmilen så unikt och alla som når målet är vinnare. I år var det nästan 25 000 tjejer anmälda till loppet och dom skapade en härlig stämning ute på Gärdet och Djurgården.

2017 års upplaga av Tjejmilen såg en ny segrare genom Sävedalens Sara Holmgren. Sara har haft en riktigt fin säsong, men efter att inte riktigt ha fått till det vid svenska mästerskapen på bana missade hon precis Finnkampen som avgörs under Tjejmilshelgen. Då var det självklart för Sara att springa Tjejmilen istället, och det blev en riktigt revansch på den missade landslagsplatsen.

Vid fjolårets Tjejmilen öppnade Sara riktigt fort men tröttnade något på slutet. I år blev upplägget det omvända och efter 17.37 på första 5 km höjdes farten så att dom sista 5 km gick på 17.15. Inledningsvis drog etiopiskan Hiwot Adenew Tefera upp farten och Sara bildade en klunga tillsammans med Hässelbys Charlotte Karlsson, NocOuts Lisa Ring, och med Johanna Bäcklund från Run Academy strax där bakom. 

Sara sa efter loppet att hon kände sig stark i backarna och det var just i backen vid Rosendal efter nästan 7 km som hon gick loss från övriga tjejer. Därifrån ökade avståndet till de övriga tjejerna hela väg in mot mål och det blev tillslut en klar seger på fina 34:52. Etiopiskan Tefera knep andraplatsen på 35:35 strax före Charlotte Karlsson som kom i mål som 3:a på 35:42. Ring som för några veckor sedan sprang VM på maratonsträckan tog 4:e platsen på 36:00 och 5:a blev Bäcklund blev 5:a på 36:22.Följ oss

Loppkalendern

21 jul
Öland
24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
28 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken