Så laddar du bäst veckan före Göteborgsvarvet! | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Lopp / Göteborgsvarvet

Så laddar du bäst veckan före Göteborgsvarvet!

14 maj 2017

Du har förhoppningsvis tränat klokt och varierat inför Göteborgsvarvet, och längtar nu till start. Men träning är inte allt. Ditt resultat hänger på flera andra faktorer också - som hur du äter före loppet, hur du värmer upp och vilken utrustning du väljer att springa i.

Träningen sista veckan
Det är dags att minska ner din veckomängd ännu mer, sikta på ca 50-60 procent av din normala veckomängd och satsa på lättare träning för att ha fräscha ben till loppet. Det är ändå försent att förbättra styrkan och syreupptagningsförmågan. Och glöm inte att ta några extra vilodagar sista veckan! 

Spring gärna ett kort pass med några fartinslag dagen före loppet för att väcka liv i benen.

Ladda ordentligt
Ge dig själv ordentligt med mat, dricka och sömn under resten av tiden fram till loppet så har du optimerat dina förutsättningar. Och visst har du skött om fötterna?

Minska stressen
Förbered dig så noga du kan, så minskar du risken för att bli stressad på tävlingsdagen. Planera vad du ska äta och hur långt innan starten du ska äta för att slippa problem med magen. Ta reda på var du ska vara i startområdet, fundera över hur du ska värma upp och vilka kläder du ska springa i. Ju bättre du förbereder dig, desto mindre att fundera på när det är dags för start.

Klä dig smart
Kolla väderprognosen och ta med flera uppsättningar kläder om det verkar behövas. Skippa nyinköpta kläder så att du inte riskerar att råka ut för ovälkomna skav. Extra viktigt när det kommer till skorna - välj ett par du vet att du trivs i.

Det kan vara ganska kallt på morgonen innan starten, men du vet också att du kommer att bli ordentligt varm när du väl börjar springa. Därför är det smart att ha med extra tröja och byxor, gärna gamla, som du kan tänka dig att slänga innan starten eller när du blivit varm nog. Skulle det vara riktigt kyligt kanske det till och med behövs tunna vantar eller mössa. Men låt oss hoppas att vi slipper det.

Glöm inte att skydda känsliga delar som bröstvårtor, armhålor och gren med vaselin.

Checklista - bra-att-ha:

  • Ditt startbevis, din nummerlapp, tidchip och en karta över start- och målområdet.
  • Keps eller solglasögon samt solskyddskräm om det verkar bli stark sol
  • Sportkakor, energidryck, gels och en vattenflaska. Lite extra mat som bananer, äpplen och nötter kan vara gott och ger bra energi efter loppet.
  • Pulsklocka så att du kan hålla koll på tempot.
  • Extra pengar för oförutsedda händelser.
  • Toapapper om det skulle behövas.
  • Extra säkerhetsnålar att fästa nummerlappen med.
  • Ta med ett par extra skosnören, det kan behövas!
  • Tejp och skavsårspåster

Värm upp rätt
Det är klokt värma upp lite före starten så att du hinner starta upp systemen - få upp pulsen en aning och få fart på blodcirkulationen så du får lite värme och mjukhet i benen. 10 minuters lugn jogg, kanske några rörlighetsövningar och några korta, lätta ruscher räcker fint. Men se till att vara klar med uppvärmningen igod tid för att dra av dig överdragskläderna, ta en slurk vatten och besöka bajamajan en sista gång innan starten.

Träffa oss
Vi på Runner's World kommer att finnas på plats under Varvet-helgen, kom gärna förbi och säg hej i vår monter på mässan. Mer information om loppet och mässan hittar du på Göteborgsvarvets hemsida

Lycka till!

LÄS MER: Så springer du halvmaran bäst - km för km. 
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextioåtta med siffror i fältet här

Kommentarer


2017-05-27 23:27   THERESA WILLIAMS

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom

 


Följ oss

Loppkalendern

19 aug
Uppsala
22 aug
Stockholm
23 aug
Stockholm
24 aug
Örebro
26 aug
Brottby
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!