Paris Marathon inleder storloppens april | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Lopp

Paris Marathon inleder storloppens april

5 apr 2014

April innebär det riktiga startskottet för marathonsäsongen och många stora lopp avlöser varandra den närmaste månaden. Tävlingarna innebär också en chans för flera av våra elitlöpare att ta en plats i sommarens EM-trupp. På söndag 6 april är det bland annat marathondags i Paris, Zurich och Milano.

Alla de tre marathonloppen bjuder på snabba banor och för fler svenska elitlöpare är det en fin chans att kvala in till sommarens EM.

FK Studenternas Frida Lundén springer i Zürich, Hässelbys Charlotte Karlsson i Milano och i Paris ser vi Moras ultrakung Jonas Buud.

Jonas Buud siktar på att spräcka 2.22.03 och hoppas att resultatet räcker till en av de fem platserna i Sveriges EM-trupp.

- Jag har sprungit Paris en gång tidigare och kommer ihåg att det var en riktigt fin och snabb bana där det finns goda förutsättningar och hjälp med farthållningen. Dessutom verkar vädret bli perfekt för en fin löpdag!

Buud ser det som ett perfekt delmål i satsningen mot det 89 km långa ultraloppet Comrades Marathon.

- Träningen har gått riktigt bra hela vintern och det ska bli roligt att få tävla på söndag. När jag vann vintermaran på Djurgården i november förra året kände jag att det återigen var dags att ge maratondistansen ett utrymme i mitt tävlingsprogram 2014, säger Jonas Buud.

Mest spektakulär på startlinjen i Paris är ändå marathondebutanten Kenenisa Bekele. Det ska bli spännande att se vad den den 31-åriga etiopiern med tre OS-guld och femfaldiga världsrekord på 5,000 meter och 10,000 meter kommer att göra för tid i Paris. Hur nära Kipsangs världsrekord på 2:03:23 kan han att komma?

De hittills starkaste resultaten i startfältet står etiotiske Abdullah Shami och kenyanske Mark Kiptoo för med 2:05:42 respektive 2:06:16.

På damsidan ser vi kenyanska Valentine Kipketer som favorit, närmast jagad av landsmanninan Flomena Cheyech.

Redan klara för EM i Zürich i augusti är Mustafa Mohamed och Isabellah Andersson, men i övrigt lär vad som händer nu i april att få stor betydelse.

Om en vecka är det dags i London och Rotterdam och på Annandag Påsk är det dags för superklassikern Boston Marathon.

Startskottet för Paris Marathon går klockan 8.45, i Zurich startar man klockan 8.30 och i Milano klockan 9.15.Följ oss

Loppkalendern

28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
29 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken