Zoom Fly först ut efter breaking2 | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Prylar / Skor

Zoom Fly först ut efter breaking2

15 jun 2017

Nike's spektakulära Breaking2-projekt - ett försök att spränga den magiska tvåtimmarsvallen på marathonsträckan - börjar nu också resultera i en rad nya produkter på marknaden.

I dagarna har man lanserat en skomodell kallad Zoom Fly, vilken är en s.k. takedown av Zoom Vaporfly 4%, vilken är den serietillverkade varianten av skon som användes vid rekordförsöket på Monzabanan i början av maj.
Zoom Fly och Zoom Vaporfly 4% har samma sulgeometri - 33 mm tjock mellansula med 10 mm:s skillnad mellan häldel och framfot. I Zoom Fly har man emellertid valt ett mer traditionell mellansulmaterial - Lunarlon istället för det nya mer kostsamma ZoomX-materialet. Kolfiberplattan i Vaporfly4% är också ersatt av en billigare nylonplatta med kolfiberinslag i Zoom Fly.
Dessa något enklare materialval gör att man kan få Breaking2-känsla till det mer överkomliga priset av 1500 kronor mot 2500 för Zoom Vaporfly 4%. Zoom Vaporfly 4% introduceras på nike.com och i ett fåtal utvalda butiker under Juli månad.

RW har testat Zoom Fly, och första intrycket med skon på foten är att man snabbt kommer över i ett frånskjutsläge. Har man inte ahft en sko med den geometrin i framfoten tidigare kan det kännas lite ovant. Den första löpningen i lugn fart kändes också lite "styltig", men skon kom mer till sin rätt när man ville ligga på lite mer i steget och ökade upp farten. På andra passet kändes den bättre även vid lite lugnare löpning, men fortfarande känns det som skon driver på och passar bäst för löpning där man aktivt vill jobba på med fart. Allt från "tröskeltempo" till intervallträning. Fårhågan efter första passen var att skon skulle kunna ge träningsvärk, eftersom steget ändrades något, men det blev i alla fall för testlöparen inag sviter av skon; så dämpningen och geometrin i mellansulan verkar väl avvägd.
Skon passar alltså bäst för snabbare löpning där man vill ha ett aktivt frånskjut och där man ändå vill ha mer sopport än vad man får i en vanlig träningsko. Mellansulan är och ska vara styv för att, trots den stötdämpande mellansulan, ge respons och det gör den och då framförallt i läget när man ska skjuta ifrån med foten. Några elitlöpare som testat skon lovordar den och tyckte den drev på löpningen riktigt bra till snabb fart, och det är alltså där den kommer till sen rätt; på snabbare träningspass.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjutton med siffror i fältet här

Kommentarer


2017-06-27 21:04   THERESA WILLIAMS

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom

 

2017-06-17 20:10   erty

Alla dessa teknologier som ska göra det andra och tredje med ditt löpsteg, suck..... säger jag.

Något annat än försäljningstrick är det inte men skotillverkarna skrattar nog hela vägen till banken.

 


Följ oss

Loppkalendern

19 aug
Uppsala
22 aug
Stockholm
23 aug
Stockholm
24 aug
Örebro
26 aug
Brottby
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!