Musse siktar på Arena Run | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Lopp

Musse siktar på Arena Run

30 dec 2015

Löparesset Mustafa "Musse" Mohamed älskar löpning, men lägger gärna till annan träning - såsom Obstacle Course Running - på sitt träningsschema. Han förordar varierad träning, och hoppas kunna delta i nya loppet Arena Run i vår.

Den 20:e februari är det premiär för Sveriges första OCR-lopp i inomhusmiljö: Arena Run. Den fem kilometer långa banan innehåller tjugo hinder och går på Friends Arena, i Solna utanför Stockholm.

Delar av banan är namngiven efter bland andra "Musse"- som har varit inblandad i projektet och ju är en av Sveriges bästa hinderlöpare genom tiderna.

I bagaget har han två silver och ett brons i EM i terränglöpning, och fler än tjugo SM-guld i olika löpgrenar. För närvarande satsar han på att få springa maraton på OS i Rio, men han siktar även på att vara med i Arena Run i februari - om allt går som det ska med maratonsatsningen.

Som den vane terränglöpare och hinderlöpare han är, är det kanske föga förvånande att han har fått upp ögonen för just OCR, som han tycker är ett bra komplement till löpträningen.

- Löpning är det roligaste som finns men det är också skoj att få bryta av med något annat. Och inte minst är det nyttigt för kroppen med variationen, säger han.

Att dessutom få chansen att springa ett OCR-lopp inomhus, tycker han känns spännande.

- Det verkar roligt att springa inomhus, det blir publikvänligt med den stora arenan. Det känns också tryggt att vara inomhus om det skulle ösregna eller snöa på tävlingsdagen.

Löpningen kommer bland annat att ske i katakomberna under Friends Arena och upp på läktaren, medan de flesta hinder är samlade på arenans innerplan. Där kommer det till exempel finnas häckar, en backe och stora däck att ta sig över.

Det är inga hinder som kräver att man ska kunna lyfta sin egen kroppsvikt, utan fokus ligger på löpningen och tanken är att alla ska klara av hindren. Arrangörerna av Arena Run föredrar därför att kalla loppet för ett «obstacle run» snarare än ett "obstacle race".

- Den som orkar springa fem kilometer kommer att klara banan, säger Musse.

Om man ändå vill förbereda sig lite noggrannare inför loppet, rekommenderar han att man kombinerar löpning med träning på ett utegym.

- Spring en runda, stanna till vid gymmet och kör chins och lite armgång. Stick sedan ut på en ny löprunda, stanna till vid gymmet och gör lite armhävningar, situps och upphopp, tipsar Musse.

NYFIKEN PÅ ARENA RUN? LÄS MER OCH ANMÄL DIG OCH DINA VÄNNER HÄR!


Vill du läsa mer om OCR?

Det här är början av en artikel från Runner's World nummer 12 2015.
Du kan läsa hela artikeln och tidningen digitalt genom följande:Följ oss

Loppkalendern

28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
29 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken