Ledarkrönika: Tack! | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Livsstil / RW Social

Ledarkrönika: Tack!

11 mar 2016

Chefredaktör Stefan besvarar era vanligaste frågor kring tidningens innehåll.

Under februari svarade 2 144 läsare på vår läsarundersökning här på runnersworld.se. Över 800 av er lämnade dessutom kommentarer (ja, jag har läst varenda en) i form av synpunkter, förslag, kritik - och väldigt mycket beröm.

Att ni bekräftar att vi är på rätt spår när det gäller såväl innehåll som design får oss förstås att jubla (vår AD Patrik hjulade till och med), men det är faktiskt de kritiska kommentarerna vi diskuterar mest här på redaktionen.

Därför vill jag här passa på att besvara ett urval av era vanligaste frågor kring tidningens innehåll. Här du också lite siffror från läsarundersökningen, som berättar mer om dig som läser Runner’s World.   

”Innehållet förnyas inte - samma träningstips inför samma lopp kommer igen!”
Vi vill förstås serva alla löpare - både de som redan har sprungit loppen tidigare och de som ännu inte har gjort det - med nyttiga tips, råd och träningsprogram. De här artiklarna är dessutom något av det som efterfrågas allra mest. Men vi jobbar hela tiden med att hitta nya vinklar - och där är förstås era idéer och förslag en outsinlig källa. (Ett förslag från läsarundersökningen är den nya månadskalendern med lopp, som du hittar på sidan 96.)

”Varför skriva om swimrun i en löpartidning?”
Allt fler läsare vill veta mer om hur de kan ta steget till att utmana sig själva inom nya områden, som swimrun eller Obstacle Course Racing. Men även om vi belyser dessa företeelser emellanåt så behöver du inte vara orolig - Runner’s World är och förblir en löpartidning.

”Jag vill läsa mer om elitträning / mer om vad jag som nybörjare bör tänka på.”
Är du nybörjare så har du tur - i detta nummer har vi en stor nybörjarguide (s 48). Men vi försöker förstås att leverera intressant och inspirerande läsning om alla typer av löpare, för alla typer av löpare.

Ett sätt att tillgodose dessa önskemål är de fasta avdelningar som riktar sig till specifika grupper av löpare: tips till nybörjare (s 80), hård träning för elitmotionärer (s 84) och träning för äldre löpare (s 82). När det gäller resten av innehållet så är det en ständig balansakt…

”Ni gör bra skotester - men de kommer alldeles för ofta!”
Vi ser det som vår uppgift att utvärdera alla skonyheter för att ge dig relevanta, oberoende fakta inför ditt eventuella skoköp. Men på senare år har sko- och sportbranschen gått från att leverera nyheter en eller två gånger om året till att jobba med fyra säsonger. Med den snabba omsättningstakten finns det en risk att modellerna hinner utgå, eller uppdateras, om vi bara testar skor en eller två gånger om året.

”Varför är inte alla skor eller produkter på marknaden med i era tester?”
Vi strävar alltid efter att testa de varumärken som är representerade på den svenska marknaden, men av utrymmesskäl måste vi också göra ett urval. Ibland händer det också att leverantörer inte får fram en produkt vi vill testa i tid, eller att de inte har en modell som är relevant för testets tema.

”Texter på färgade sidor och på bilder är svåra att läsa.”
Vi är medvetna om problemet och ska nu se över hur vi kan förbättra läsbarheten.

”Jag saknar krönikörerna.”
Våra krönikor delar läsekretsen i två läger - de som vill ha mer, och de som vill ha mindre. Så vi skar ner på antalet krönikesidor per nummer, men behöll våra populära krönikörer - de skriver bara mer sällan. Dessutom öppnar vi upp för nya krönikörer. Kanske är du en av dem?

Vi kan inte nog tacka för att ni tar er tid att hjälpa oss att göra Runner’s World bättre. Ju mer vi får veta om vilka ni är och vad ni motiveras och inspireras av - desto relevantare innehåll kan vi skapa för er läsare och löpare. Det är ju för er vi gör Runner’s World.
Så tack för hjälpen - och tack för förtroendet!   Följ oss

Loppkalendern

22 sep
Uppsala
22 sep
Umeå
23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken