Kilimanjaro-rekordet krossat | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Kilimanjaro-rekordet krossat

  Foto: The North Face
30 sep 2017

Det finns rekord - och så finns det rekord. Ultralöparen Fernanda Maciel är sedan i måndags den snabbaste kvinnan upp- och nedför Kilimanjaro, Afrikas högsta berg. Med tiden tio timmar och sex minuter var hon nästan tre timmar snabbare än den tidigare rekordhållaren Anne-Marie Flammersfeld.

– Jag är mycket glad. Jag har drömt om att utmana det här afrikanska berget i nästan tre år och i dag fick jag möjligheten, sa brasilianskan Fernanda Maciel efter bedriften måndagen den 25 september.

Fernanda sprang Tanzania-rutten från Umbwe Gate till Kilimanjaros topp och sedan ner till Mweka Gate. Det tidigare rekordet låg på tolv timmar och 58 minuter. Bergets topp nådde hon efter strax över sju timmars löpning. Kilimanjaro reser sig 5 892 meter över havet.

– Det var väldigt speciellt att nå toppen, mycket rofyllt. Det var så vackert att se Stella-glaciären blandad med det vulkaniska berget på toppen av Kilimanjaro ... det var en otrolig dag med löpning, det var magiskt, sa North Face-löparen.

Läs mer om Fernanda Maciel och hennes äventyr här.Följ oss

Loppkalendern

28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
29 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken