Kampanjen #FlamingStar vill motverka diskriminering inom sport | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Livsstil / RW Social

Kampanjen #FlamingStar vill motverka diskriminering inom sport

25 jun 2015

I dag torsdag 25 juni klockan 15.00 lanserar EuroGames Stockholm Twitterkampanjen #FlamingStar. Var med och visa ditt stöd till mångfald inom den atletiska världen.

Genom att gå in på kampanjsidan flamingstar.eurogamesstockholm.com kan du signa upp dig i kön för att få bära flamman #FlamingStar. Kampanjen drar igång klockan 15.00. När det är din tur att bära facklan får du ett direktmeddelande på Twitter som meddelar att du är på väg att motta flamman i 15 minuter. Under din tid som bärare kan du också välja att ta en "Flamie" (en bild på dig tillsammans med symbolen), skicka den vidare till en vän eller till nästa person i kön.

#FlamingStar-symbolen är EuroGames Stockholms officiella logga. EuroGames är världens största HBTQ-evenemang som äger rum under fem dagar varje sensommar. I år är det Sveriges tur att vara värdnation 5-9 augusti. Huvuduppgiften för EuroGames är att demokratisera sportvärlden och #FlamingStar är en symbol för denna kamp. Som bärare av #FlamingStar tar du ställning till allas rätt att utöva sin sport oavsett könsidentitet, könsuttryck, etnicitet eller sexuell läggning., oavsett vem du är, var du eller vad du tror på. 

I RW nummer 7 (i butik från 30 juni) kan du läsa ett reportage om EuroGames. Du kan köpa och läsa numret digitalt redan idag via den här länken
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotvå med siffror i fältet härFölj oss

Loppkalendern

29 apr
Öland
02 maj
Malmö
03 maj
Helsingborg
04 maj
Halmstad
06 maj
Säter
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!