Isabellah springer nya Women's Health Halvmarathon på lördag | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Lopp

Isabellah springer nya Women's Health Halvmarathon på lördag

25 apr 2014

På lördag den 26 april är det premiär för Women’s Health Halvmarathon, den största svenska satsningen på ett längre lopp för kvinnor. Isabellah Andersson är loppets favorit.

- Jag har alltid gillat Tjejmilen och detta är ju ett liknande lopp fast lite längre. Det blir spännande att se hur alla tjejerna klarar utmaningen att springa en halvmara, säger Isabellah, som hoppas på att göra en bra tid på den nya halvmaratonbanan på Gärdet och Djurgården i Stockholm.

De mest meriterade löparna i Women's Health Halvmarathon är:
Isabellah Andersson, Hässelby SK
Cecilia Kleist, IK Akela
Petra Kindlund, Runacademy IF
Josephine Ambjörnsson, Hässelby SK

- 2 015 löpare är anmälda till premiären för Women ́s Health Halvmarathon. Det är kul att så många har anmält sig. Två tusen löpare har hela tiden varit vårt mål, kommenterar tävlingsledaren Madelene Johnander.

Några siffror att jämföra med:

  • 1984 var 1 887 deltagare anmälda till den första upplagan av Tjejmilen.
  • 1979 samlade den första upplagan av Stockholm Marathon 2 155 anmälda löpare. Bland dem återfanns 69 kvinnliga pionjärer.

Den senaste tiden springer allt fler kvinnor längre lopp, till exempel var hela 38 procent av deltagarna i DN Stockholm Halvmarathon 2013 kvinnor.

Start och mål för Women's Health Halvmarathon ligger vid Sjöhistoriska museet och banan går längs en vacker och lättlöpt bana på Södra Djurgården.

Följ loppet live!
Starten går kockan 11.00 och hela Women's Health Halvmarathon visas direkt på www.whhm.se och på storbildskärmar i målområdet.Följ oss

Loppkalendern

28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
29 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken