Artiklar | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Musse möter superjapan på maranVärldselit och spännande kamp om SM titeln i Varvet

Varvet är inte bara en folkfest med 60 000 anmälda löpare och hundratusentals i publiken, utan är också ett elitlopp som håller världsklass. Utöver det kommer många av Sveriges bästa halvmaratonlöpare för att göra upp om placeringarna i svenska mästerskapen.


Szalkai's bästa Varvet-tips

Mässan för Göteborgsvarvet har öppnat och löpningen känns i luften i Göteborg. Vårens stora halvmaraton-händelse med över 60 000 anmälda är här. Varvet har en fantastisk stämning som i sig gör att man inspireras till att klara sträckan på sitt bästa sätt. Men för att hjälpa dig ännu mer, ger RW:s chefredaktör Anders Szalkai sina bästa tips.


Så disponerar du krafterna bäst under Göteborgsvarvet

På lördag är det dags för världens största halvmara. Så här disponerar du dina krafter bäst under de 21 kilometrarna i Göteborg.


Rekordhållaren Lahti´s tips för en snabb halvmara

I fjol förbättrade hon svenska 10000 meters rekordet två gånger, och det här våren rivstartade Sarah Lahti säsongen med ett nytt svenskt rekord på halvmaraton. Med Varvet i åtanke stämde vi av med Sarah hur man ska lägga upp det om man vill springa snabbt på halvmaran.

Ida sätter ord på känslorna i bloggen

RW har tidigare berättat om Ida Nilssons fantastiska insats i Transvulcania. Nu har Ida bloggat och försöker sätt ord på känslorna.


Ladda fler

Få vårt nyhetsbrev

Loppkalendern

23 maj
Stockholm
23 maj
Umeå
25 maj
Ottarsborg
28 maj
Mörrum
29 maj
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp