Häng med Lovisa till St. Moritz! | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Häng med Lovisa till St. Moritz!

16 jul 2018

Under 2016 fick RW´s krönikör och topplöpare Lovisa Lindh sitt internationella genombrott med EM brons på 800 meter. Året efter tog hon nästa steg i utvecklingen med nytt svenskt rekord på favoritdistansen men därefter gjorde en skada att hon missade VM och lång rehabperiod följde. Nu är Lovisa tillbaks och ett höghöjdsläger ska vässa formen mot EM i Berlin. Under en lägervecka tar Lovisa över RW´s instagram, så med bild och inlägg kan du hänga med Lovisa till St. Moritz. Vi passade på att frågade vilka pass hon ser fram mot.

Vad är det som gör St Moritz till så bra träningsställe?
- Bortsätt från att Schweiz tyvärr är ganska dyrt att leva i har jag enbart positiva saker att säga om St. Moritz. För det första är det så otroligt vackert, naturen och omgivningarna är helt fantastiska! Dessutom är träningsmöjligheterna perfekta med både platta grusvägar, bana, backar, samt närhet till Italien där pass kan köras på lägre höjd om så önskas.  

Har du något pass du speciellt ser fram mot under din höghöjdsvistelse?
- Jag brukar alltid köra en splittrad 800-ing som tävlingsförberedande pass för att stämma av formen. Det är ett sådant pass man ser fram emot med skräckblandad förtjusning; det gör så fruktansvärt ont men känslan efter ett bra sådant pass är oslagbar! (Splittrade 800-ingar kan köras i lite olika varianter, ofta 600+200 meter, 500+300 meter eller 400+400 meter, och då med en kort vila på 45-60 sekunder mellan loppen)

Gör ni något annat än träna-sova-äta under lägret?
- Vi brukar åka upp till bergstoppar (igen; utsikten och landskapet går inte att tröttna på) och även ett par vändor ner till Italien. Annars är det mest fokus på att förbereda sig inför kommande mästerskap. Det brukar bli en del kortspel och jag älskar att läsa böcker när jag ör på läger!

Med friidrotts EM i Berlin i fokus, vilka blir nyckelpassen?
- Mycket handlar om att få en bra känsla och självförtroende. För min del är de viktigaste passen de mer 800m-inriktade, dvs ganska snabba banpass. När de passen går bra kommer självförtroendet som ett brev på posten. 

Du kommer från en lång skade och rehab period in i denna säsongen, men startade ändå direkt med att kvala till EM. Vad är det svåraste att gå från skada/rehab till att prestera på högsta nivå?
- Jag skulle säga att det är att man inte kan träna på själva tävlingsmomentet. Eller man kan ju försöka, och det har vi gjort. Men när man är skadad kan man köra på med träning och rehab och förbereda sig fysiskt och mentalt, men när man sen är tillbaka ute på banan igen är det en situation man inte riktigt är van vid. Helt plötsligt spelar nerver, taktik, fysisk form osv in och allt ska stämma på samma gång, och du har 2minuter på dig där inget får gå fel. Det kan vara lurigt när man springer med kanske 8 andra löpare runtomkring sig. 

Har du satt upp någon målsättning för EM?
- Nej, inte placeringsmässigt. Eller det klart att jag har drömmar, men jag kommer att åka till Berlin med inställningen att ta ett lopp och en dag i taget. Det brukar funka bäst för mig :) 

Häng med Lovisa när hon tar över Runner´s Worlds Instagram under en lägervecka i St Moritz (16-22 juli 2018).
(@runnersworldswe)

Efter Lovisa´s internationella genombrotts säsong 2016, med EM brons i Amsterdam och OS start med snudd på final gjorde Runners´s Worlds Claes Åkeson ett inspirerande reportage.
Vi bjuder dig som RW läsare på reportaget från Runner´s World nr 9 2016 här!Följ oss

Loppkalendern

20 aug
Linköping
22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken