Fyra bra anledningar till att springa ett lopp i vår | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Träning / Nybörjare

Fyra bra anledningar till att springa ett lopp i vår

16 mar 2017

Att ställa upp i ett lopp och springa med andra har många positiva effekter – även för nybörjaren.

En fantastisk sak med löpning är att alla väljer sina egna mål. Vi bestämmer själva hur, när och var vi ska springa. Vi väljer också själva om vi vill delta i lopp. Ingen är mindre löpare om man väljer att inte springa ett – men det finns många bra anledningar till att ställa sig på startlinjen.

1. FÖR MOTIVATIONEN

Om du har problem med att komma ut och springa kan ett mål med ett specifikt datum vara den inspiration som behövs. För ett lopp på en halvmil behöver du löpa lugnt med gåvila varannan dag tills du kan springa fem kilometer utan att stanna. När du klarar minst ett pass över fem kilometer per vecka är du redo för ett lopp på distansen. Om du ändå har svårt med motivationen kan det hjälpa att vara åskådare på ett lopp som liknar det du vill fullfölja – energin och glädjen vid start och mål kan väcka döda!

2. FÖR ATT FLYTTA GRÄNSER

När löpare samlas i startfål-lan fylls luften av energi. Alla inspirerar varandra. Löpare på alla nivåer lyckas klämma ut det där lilla extra utan att det känns jobbigare. Och när du ställt upp i ditt första lopp kommer du vilja förbättra ditt resultat eller bara få njuta av gemenskapen en gång till. Du är fast.

3. FÖR ATT UPPTÄCKA

När du tröttnat på dina vanliga gamla rundor är ett motion-slopp perfekt för att vidga dina vyer. Upptäck nya vägar utan att springa vilse – du kanske till och med hittar en ny favor-itrunda under ditt första lopp.

4. FÖR IDROTTENS SKULL

Klubbarna som arrangerar motionslopp har oftast en kostsam ungdoms- och elitverksamhet. Det är till klubbens aktiva som eventuellt överskott går. Ibland arrang-eras också lopp för att samla in pengar till välgörenhet. Dina löpsteg gör gott, både för din egen hälsa och för andra.
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugotre med siffror i fältet härFölj oss

Loppkalendern

19 aug
Uppsala
22 aug
Stockholm
23 aug
Stockholm
24 aug
Örebro
26 aug
Brottby
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!