Fler platser till IRONMAN Kalmar 2013 | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Lopp

Fler platser till IRONMAN Kalmar 2013

4 nov 2012

Ironman Kalmar 2013 blev fulltecknad på tre dygn när anmälan öppnades i augusti. Efterfrågan på fler startplatser har varit stor och nu har Kalmar Triathlon AB hittat lösningar för att erbjuda ytterligare 350 startplatser. Anmälan öppnar den 13 november kl. 12.00

- Vi har nu utvärderat årets tävling tillsammans med bland annat Trafikverket och kommunerna. Vi anser att det finns möjligheter att göra de nödvändiga förändringar under cykelmomentet som krävs för att utöka tävlingen med fler deltagare men ändå tillgodose den höga säkerheten kring tävlingen. Vi har även fört samtal med länets krisberedskap och fått både bra och konstruktiv feedback, säger Tobias Borger, VD Kalmar Triathlon AB.

Det är 350 nya startplatser som kommer att erbjudas. Anmälan till dessa platser öppnar den 13 november klockan 12:00 på dagen. Anmälan sker på hemsidan www.ironmankalmar.com

Detaljerna för den nya bansträckningen under cykelmomentet är ännu inte helt klara men utgångspunkten är att hitta bättre lösningar för både tävlingsmomentet och för allmänheten. Det är framförallt bansträckningen på Öland som kommer att förbättras.

- Vi vet att efterfrågan har varit stor för att få komma till oss och tävla. Framförallt efter att vår TV-produktion visats runt om i världen har vi märkt av ett ökat intresse. Förutom tävlingen är det många som tycker att omgivningarna i Kalmar och på Öland ser inbjudande ut. Vi ser fram emot att välkomna fler triathleter nästa år och vi hoppas på samma fina väder och underbara publik, avslutar Tobias Borger.
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtio med siffror i fältet härFölj oss

Loppkalendern

26 aug
Brottby
26 aug
Mariestad
26 aug
Kalmar
26 aug
Stockholm
26 aug
Växjö
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!