David vann men missade planet | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

David vann men missade planet

9 sep 2017

Det blev favoritsegrar när Stockholm Halvmarathon avgjordes. På herrsidan vann Högbys VM-löpare David Nilsson och på damsidan var Finlands Camilla Richardsson snabbast. Runt 10 000 personer sprang i det vid starten idealiska löparvädret

David Nilsson gav tidigare i veckan råd kring uppladdningen inför Stockholm Halvmarathon här på Runner´s World och för egen del räckte uppladdningen till en klar seger. Med runt fyra km kvar kom ett motlut där David passade på att rycka ifrån sina konkurrenter. Segermarginalen landade till slut på 40 sekunder. Två blev Eskilstunas Abraham Adhanom.

David berättade efter loppet att löpning varit lite kantig inledningsvis, men han var nöjd med känslan på slutet. Målet var en seger och även om tiden i år var nästan fyra minuter snabbare än när David vann loppet 2015 jagade han inga tider i år. Fokus låg på att vinna loppet utan att ta ut allt. De sparade krafterna var tänkt att användas i ett 10 km-lopp i Hamburg redan dagen efter segerloppet i Stockholm.

Så efter prisutdelningen skyndade David i väg mot Arlanda, men på grund av tekniskt fel på Arlanda express kom tåget fram en timme senare än planerat och David missade Hamburgresan. David var dock inte alltför nedslagen för det missade loppet, utan sa att det kommer flera andra lopp i höst och dagen i Stockholm ändå gett så bra utdelning.På damsidan var till slut förhandsfavoriten Camilla Rickardsson överlägsen vinnare. Personbästat från fjolårets Stockholm Halvmarathon putsades med över två minuter, och segermarginalen ner till tvåan Johanna Bäcklund från Runacademy blev till slut 4 minuter och 2 sekunder. Camilla sprang nyligen Finnkampen för Finland och har sin inriktning på 3 000 meter hinder. Men i framtiden kan Camilla mycket väl tänka sig en satsning mot längre gatlopp så det är mycket möjligt vi får se henne i flera av de stora svenska loppen.

Under större delen av loppet var det perfekta förhållanden med runt 15 grader och mestadels mulet och inte alltför stark vind. Men lite drygt två timmar efter första start började regnet falla vilket gjorde loppet tuffare för de som startade i de senare startgrupperna och inte riktigt sprang så snabbt som eliten. Många personbästa blev det dock ändå, även om banförändringen vid Slussen innebar en ny riktigt tuff stigning upp till Hornsgatan. Den förändringen gjorde nog årets banprofil till den tuffaste hittills i halvmarans historia.

Det tre bästa i herrklassen:
David Nilsson, Högby IF, 1:06:54
Abraham Adhanom, Eskilstuna Friidrott, 1:07:34
Tesfaldet Negash, Brännans FF, 1:07:53

De tre bästa i damklassen:
Camilla Richardsson, Finland, 01:15:34
Johanna Bäcklund, Runacademy IF, 01:19:36
Åsa Lundin, Vallentuna FK, 1:22:08

 Följ oss

Loppkalendern

20 jul
Trollhättan
21 jul
Öland
24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken