Asics huvudsponsor till Stockholm Marathon | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Lopp / Stockholm Marathon

Asics huvudsponsor till Stockholm Marathon

6 aug 2010

- Vi är glada att kunna inleda ett samarbete med Asics som är det mest populära skomärket bland deltagarna i Stockholm Marathon, säger loppets tävlingsledare Ulf Saletti. Tävlingen byter nu namn till Asics Stockholm Marathon.

Pressmeddelande från Stockholm Marathon

Stockholm Marathon och Asics har träffat ett femårigt avtal som även omfattar träningsgruppen Team Stockholm Marathon och Premiärmilen som är officiellt testlopp inför Stockholm Marathon.

Asics blir också sponsor för ungdomstävlingen Stockholm Mini Marathon och för Jubileumsmarathon som arrangeras den 14 juli 2012 - på dagen 100 år efter maratonloppet vid OS i Stockholm 1912.

- Asics är ett företag som verkligen står för maratonlöpning. Därför är det naturligt att vi valt att samarbeta med just Asics när vi nu för första gången i Stockholm Marathons 33-åriga historia har en titelsponsor för loppet, säger Bengt Olsson som är ordförande i Stockholm Marathon-organisationen.

Det japanska företaget Asics är redan sponsor för några av världens största maratonlopp, bland annat New York Marathon, Tokyo Marathon och Paris Marathon.
Samarbetsavtalet med Stockholm Marathon, Premiärmilen, Team Stockholm Marathon, Minimaran och Jubileumsmarathon 2012 är Asics största satsning någonsin på löpning i Norden.

- Löpning är det viktigaste området för Asics, och maratonlöpning är extra viktigt för oss, säger Erik Nystedt som är marknadschef för Asics i norra Europa.

- Stockholm Marathon är erkänt som ett av de största och bästa löpevenemangen i norra Europa. Vi ser fram mot att jobba med en så erfaren partner som Stockholm Marathon-organisationen.

Fotnot: Stockholm Marathon, Premiärmilen, Minimaran och Jubileumsmarathon 2012 arrangeras av friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK.

> Stockholmmarathon.seFölj oss

Loppkalendern

20 jul
Trollhättan
21 jul
Öland
24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken