4 fördelar du som löpare har i resten av livet | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Träning

4 fördelar du som löpare har i resten av livet

7 maj 2016

Snabbare tider är inte den enda vinsten du får av att löpträna regelbundet.

Löpningen gör dig även starkare mentalt, vilket du tar med dig i övriga livet, enligt boken Think like an athlete, av författaren David Nicholson:

1. Du får det gjort
När pappershögen på skrivbordet växt till ett obestigbart berg kan du som löpare lägga i en växel som du inte trodde att du hade och helt enkelt bestämma dig för att arbetet ska bli gjort. Precis som du skulle gjort under ett långpass eller ett lopp.

2. Du vet att du kan bli bättre
Regelbunden träning ger tydliga resultat, vilket ger dig självförtroende. Det ger dig i sin tur insikten om att du kan förbättras även inom andra områden i livet, bara du lägger manken till. Du kan till exempel bli en strålande talare, bara du tränar. Det är bara att ställa dig upp på fester och i andra sociala sammanhang och tala, och sedan göra det igen - och igen. Till slut kommer du att trollbinda dina åhörare.

3. Du lär dig av dina misstag
Vissa löpturer kan ge ett endorfinpåslag som gör dig närmast hög. Andra turer känns så tunga att du bara vill vända hem och lägga dig på soffan. Genom att blicka tillbaka på dina löpupplevelser och analysera vad det var som gjorde att det ibland gick sämre kan du ta med dig kunskapen till nästa löppass för att undvika att göra samma misstag. Detsamma gäller om du går på en jobbintervju och inte gör så bra ifrån dig. Då har du som löpare redan vanan att granska dig själv och dina misstag, och då kan du förbättra dig inför nästa intervju och se till att få det där drömjobbet!

4. Du når dina mål
Löpare är som bekant proffs på målsättning. Det vittnar rusningen efter startplatser i såväl Stockholm Marathon, Tjejmilen som Lidingöloppet om. Eftersom du har vanan inne att visualisera en målbild när du står på löparbanan har du lättare att göra det även när du drar på dig jobbkostymen - och därför har du också lättare att göra karriär på jobbet.Följ oss

Loppkalendern

22 sep
Uppsala
22 sep
Umeå
23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken